In

Sewing mood


dah lama tak menjahit..rasa dah bertahun2 sejak mak nye mesin jahit rosak, mesin jahit kak pa rosak..dan aku pula ngengade baju hantar kat tailor jelah..dulu sanggup gak jahit baju kurung sendiri..ada gak baju blouse aku buat sampai kawan2 berkenan la..haha..seronok tau menjahit baju tp aku dah malas..lagipun jahitan aku bukan cun sgt..nanti last2 tanak pakai membazir jek..takat jahit kaki seluar nak kasi potong bolehla...pastu sembat2 ke..pastu jahit manik kat baju sampai jadi very glam the vass ke..no hal....eh eh macam nak open tender pulak nak jahit manik..adeh...pening nak pk design je actually...

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Round2 Alamanda, Putrajaya

Hari ni aku rasa kemaruk nak jenjalan jauh sikit dari Ampang..ehehehe..sible Yuhana kena teman makcik...alang2 mari kita round2 pas pergi amik tapwe cik Ma kamu kat umah Abah di Bangi. Itupun leh lagi lepak 2-3jam kat rumah Fairuz...macam biasa dapat makan free dan minum air sedaps..

Dengan cuaca yang ala2 mendung, hujan rintik2 manja, kami pun gerakla ke Alamanda...erm kali ni gue tak sesat lagi..ikut Kajang Silk. dah malas nak pusing2 kan..ujan pulak ingat nak bergambo kat jambatan...uhuhu...masuk shopping complex jelah..best gak..hehe...pepe pun cari surau dulu baru jenjalan....


selepas asar, kitorg pun pergila kedai nak cari gam utk fake eyelashes aku...pusing2 dlm sasa...tak jumpa..jumpa mende lain pulak...lip palette. arghh kaler cantik pulak..aku rembat je..tulis Rm29.90..biar benar mcm mahal nie..tp tak kisahla sbb ada kaler yg aku nak..sekali p byr...eh eh RM17.90 untungnya...huhu...lepastu ke kedai sinma pulak..nak cari jugak aku nye gam mata..ehehehehe jumpa pulak..gembira betul...ok ok next time nak cari mascara revlon pulak...ekekekekek...lebey sudah nie...shopping kena ingat fix expenses belum byr...adala dlm RM1300 sebulan..adeh



kemudian kitorg ke parkson pulak untuk cari kasut kuliah Yuhana...adeh mcm2 kasut ade....macam2 godaan nie....up to 70%...adey..sabar nengse..sabar....tup2 kat carlo rino ada kasut comel..sesuai la dgn apa yg diperlukan Yuhana..kena bertutup, depan blkg..maklumla bakal doktor gigi kejenya masuk lab memanjang..haha...nanti dah jadi doktor bg makcik rawatan percuma tau..boleh ker?

kendian rasa penat nak duduk2 pulak..kitorg pun dudukla kat area pokok buluh..pastu feel2 kejap amik gambar mcm kat Jepun pulak rasanya.. lantak org nak kata apa..kitorg bukan penduduk Putrajaya...kitorg mcm ala2 pelancong gitew..



last sekali masukla Carrefour sebab nak beli groceries, toiletries..dan macam2 lagila stok apa yg dah habis..nak masak bihun dah berminggu2 tak lepas sebab takde bwg putih..sekarang baru dpt beli la..mcm kat Giant tak boleh beli....saje kan.....tup-tup shopping ala tak sedar masa dah jam 8 lebih..lapar pulak nie..jom pekena McDonalds...awww Yuhana kena paksarela belanja makcik makan aiskrim vanilla dan double cheese burger...urppp Alhamdulillah.....ok next time kita p Ikea pulak..boley??

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Raya & Deepavali Celebration

Venue: 3rd floor, ampang point shopping centre

Date; 30 October 2009, Friday









Jamuan hari Raya & sambutan Deepavali berjalan serentak. Organizer Royel Dept Stores la..so kitorg sorg bg RM10 utk makan2 ala buffet. makanan banyak tp banyak tak abess....persembahan pun boleh tahan dan ada yg memboringkan...





3 Red ladies; Aku, Ulfa & Pink

saje wat pose dlm opis pulak...nak keje dah takde mood time ni

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Open House Izah at Lestari 8

Venue; Lestari 8, Seri Kembangan

Date; 18 Oktober 2009


uhh tahun ni makcik Tun nak buat open house lagik...aku ditempahnya awal2 utk dth tlg potong bawang..maunye idak nak dtg aku dah kandas kat bangi.. ehehehe..abesla kalau pecah lobang...aku dtg secepat mungkin lepas sarapan di rumah fairuz..jeng2 dtg tgk2 kat dapur diorg dah tgh nak hidang2..time tu dlm jam sebelas kot...









mak ton sibuk dgn daun nak taruh dlm periuk, sambil2 mulut coceh dkt aku hehe..






aku dtg takat mengetos kuah laksa je dr kisaran ikan kembung... adeh.. deh... hahah takle pakainye anak...kenala aku dikutuk ajer tp buat tak dgr jelah..hehe










yanti lak amik kotrak cuci pinggan, basuh ayam..best la nasi ketupat plastik kau..
--->mana tak best, sambil rebus ketupat sambil kutuk aku semalam kan...




dua beranak ni mak ton dgn izah rebut sinki dapur..alhamdulillah..aku tgk je korg dr belakang terus shoot..kekekeke..jgn marah ya..






sementelahan hampir semua tetamu aku tak kenal, maka aku pun layan dirila..makan berkali-kali...kemudian layan movie jelah kat Astro. mujur ada citer leh layan..kalau tak..mau aku tido..tapi aku tetido gak pas asar..pas men beskal depan rumah...beskal pancit taklela kayuh jauh2..haha

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Jenjalan ke rumah Fairuz

Venue;Taman Tropika, Kajang
Date; 17 Oct 2009, Saturday


bergaya la kejap dgn sunglass kengkononnya



nak jadi citer sepatutnya aku ke rumah terbuka en muz, my ex-director la Stagno Tech kat Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Dengan bersemangat la aku mewar-warkan dalam facebook dan berjanji nak pergi bersama dgn Mimi..at the end, Mimi ckp dia p Damansara dulu, aku pun redah jelah sorg2..tak pernah pergi kan.. and Cheras is not my very known place, maka sesatla.. disebabkan sudah hangin, sebelum aku marah2 tak tentu pasal, aku pun menuju ke rumah Fairuz dekat area UKM Bangi,...


panas diluar, masuk dlm rumah, panas dihati, meh berkipas!

Fairuz pun dgn penuh gembira menyambut aku..maklumla kata rindu kat kakak dia yang sorg ni...kakak ni la kijenya dtg menempel, makan2, tdo2 sekali sekala..haha..apa lagi aku pun mintak nak makan..eceh tak malu betul, selamba je..nasi lemak pun i no hal..janji perut isi! dah makan rasa ngantuk2 pulak...Bai husband Fairuz balik dr UKM leh plak layan Kashfi makan..aduh..kasih abah...uminya dah penat..

aa...lambatla abah ni suap

aku ingat nak singgah kejap je sebab nak pergi umah mak angkat kat bukit jalil..kata nak tolong masak2 untuk open house dia besok. Bai pulak harap aku tido je teman Fairuz sbb dia nak keluar pergi tgk bola. Kira aku dtg ni rahmat la bg dia..bolehla kuar2 sebab kalau tinggal Fairuz dgn Kashfi je tak sedap hati..ececececece mcm lepas tanggungjawab jaga kejap..ehehe...apapun rasa dihargaila sebab sejak kat uni lagi family Fairuz pun mmg percaya aku boleh lindung anak diorg ni..ahaha...ade ker?

aksi Perez Hellton

tup-tup, magrib Bai pi masjid, adik dgn kak chik lak sampai. so kengkonon niat dihati tu nak balik gak tp mcm tak jadi je lepas mkn nasi open house jiran Fairuz..ngantuk le apa lagi...jom pekena Nescafe Gold dulu...



pot-pet pot-pet...titiba teringat pulak pada Hazar kawan Sarawakian kitorg..lantas kitorg pun meneleponla dia..uhuhu....mahu satu jam, panas tinger aku tp kwn lame punye pasal, no hal...asalkan bahagia...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Jamuan Makan Maintenance Dept

Venue: Basement Ampang Point Shopping Centre;
Date: 26 October 2009


Maintenance Dept mengalu2kan anda makan sampai habis!

Our MD; Ms Susan

tetamu2

as usual kitorg bukan maintenance pun dijemput gak makan2 by the maintenance manager Mr Kathi..so after 5:45 semua dijumput hadir untuk makan...mcm2 makanan ada....kambing bakar, ayam goreng, nasi beriani ker?yg kuning2 tu???sate ayam..buah2an..erm apa lagi..udang sambal..erm.. ayam masak merah..ahahaha bykla pulok...




Cik Din tgh feel makan sedap


in the end ada cabutan bertuah..tapi aku tak dpt pun..eecececcecece...tapi tahniahla pada Hambali dpt best dress-siap samping dgn songkok bagai dan Rapiza dpt dvd player Sony..ehem sebab nak buat cek DVD nilah aku turun lambat sikit...tp bagus gak..panas giler tu kat basement..mau terbakau den dahle pakai kemeja hitam..

aku tgh kepanasan....

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

atau hanya aku je yang perasan...(2)

ini bukan sambungan entry sebelum ni, tapi kali ni aku luahkan apa yang aku rasa..

bila aku bertemu B, aku rasa dunia aku berkembang luas..menemui seseorg yg berbeza skop pendidikan menjadikan aku asyik nak korek macam2 pengetahuan yang dia ada..mulalah aktiviti burn kan cd, berkeping2, berepisod2, bermacam2 genre; anime, drama...adeh..penat gak dia memnuhi rayuan mengada aku masa tu..oklah end of story, actually kitorg dah berpisah. yang frust menonggeng, aku jugak..kenapala aku gatal2 cabar dia disebabkan aku dgn beraninya kata, " i dah biasa ditinggalkan, break-up it just make me strong la"--->konon2nyelah.

owh puas jugak aku merayu, siap janji bagai..tanak ulang sikap mengada, tak faham bahasa--->dia ni selalu ckp ringkas je, aku kenala memahami sendiri, tak pasal karang dpt sms "hati i tgh panas!" kalau perempuan selalunya kata diorg mudah fahami bahasa kiasan, aku bukanle macam tu...mestilah dijelaskan...direct je takyah nak berbunga bagai buat penat je aku buat donno karang, aku gak yg kena balik or aku gak yang rugi..adeh.

dlm tempoh2 merayu meminta peluang..--->ni bukan style aku merayu kat lelaki..please la...tapi aku sanggup jatuhkan ego disebabkan terlampau kecewa, menyesal dan tolonglah jgn fikir aku pernah buat mende tak senonoh ok..ni semua sebab keistimewaan yg ada pada dia..short msg dpt; "if u treasure this friendship, please do not ask about this anymore"..owh no no no...aku tak sanggup kehilangan dia sebagai kawan..setelah bbrp bulan hal ni, aku menjadi seorg yg redha dgn perpisahan ni..ku pujuk diri...selalunya after break-up aku mesti belikan sesuatu utk diri aku--->nak pujuk dirila kengkononnye...ha..sekali aku beli kereta Myvi..mahal sungguh harga perpisahan kali ni..

aku dan dia tak berjumpa selepas Februari 2008. aku sibukkan diri dgn melayan family aku..bwk mak p jenjalan sampai ke Penang la..mileage keta aku laju je....ting tong ting tong...dah abis tahun 2008..tahun 2009 pun bermula..aku pun dah pindah rumah sewa ke-2..eh eh silap la..aku sebenarnya ada pergi tgk rumah yg dia beli..ingat nak sewa tapi jauh sgt dr ofis..mmg sebelum ni pun dia offer rumah yg tak pernah diduduki tu utk aku tinggal dgn mak..kira byr sewa pun atas dasar kawan2 la..tapi tulah jauh rasa nak dkt 20km br sampai opis..dahle jauh, nanti nak tgk wayang mlm pun tak best nak balik takut2..

ok nilah PERASAN aku no. 1; dia langsung tanak sewakan rumah tu pada org lain..dia offer hanya pada aku...yelah aku kan xGF...walaupun ngengade tapi aku cerewet bab2 kebersihan..jd dia fikir aku akan jaga rumah dia elok2 la..kalau nak diikutkan dia boleh je bg sewa kat org lain, interview jelah depa yg nak sewa umah dia tu...bab ni mmg aku pernah tanya kat dia, dan dia mmg ngaku yg dia mmg tanak sewa kat org lain, kat aku je dia ade hati nak bg sewa..eleh...

kegemaran kitorg selain sms biasa, kitorg suke mms...ade jelah gambar nak send, muka sendiri ker, beli gajet baru ker, tgh santap makanan sedap ke..lebam2 kat badan pun kalau ade nak sms gak nak bgtaule...update keadaan diri memasing even dah berakhir hubungan istimewa.."i syg u mcm syg kwn i je..." yelah....aku kwn dia skrg..lg best dia nak buli2 aku, kalau aku geram takyah pujuk..ketap bibir or buat muke toye jelah..

PERASAN no. 2...ingat dah break-up maka hentilah segala mms ni dari dia..disebabkan dia start hantar balik, aku pun dgn berbesar hati membalas balik mms mcm ni..aiiyy....dah suke sgt mms, sampai bil pun manjang sbb sms dan mms je kejenya...oh ye..dulu becinta sgtla aku pakai prepaid..tiap kali aku takde kredit aku tak bls la sms or call dia blk kalau nampak miscal..aha, ni pun leh jadi isu tau..aku tukar postpaid, kitorg break-off pulak...takpelah...yg penting, "ni no hp baru i, yg lama dah tak pakai tau.." gara2 nak berkawan dan sentiasa connected punya pasal la..

katanya dah takde komitmen dgn dia, aku pun start keluar dgn lelaki lain..tp hati aku susah betul nak bg peluang...tambah2 pulak tak jumpa org yg ngam..contohnya aku suka tgk wayang--->movie yg best dan rasa berbaloi je tau..tiket mahal!tp disebabkan dia ni dulu suka benar ajak aku ttgk wayang, movie yang tah ape2 pun layan, asalkan berdua bersama..habiskan masa together2..maka disebabkan takde yg ngam, aku pun keluar tgk wayang dgn kwn aku si kembar--->sorg je aku bwk, sorg lg tu tak rapat pun dgn aku.. apa lagi asal free, jom..jom..lagi2 hari Rabu dkt MBO...RM5 je..tp citer yang dah seminggu dua la..parking free..cantik..minah ni pun selalu blanja aku mkn, alasan aku bwk dia jenjalan naik keta dia tak byr minyak..lantak, asal aku ade geng..tup tup, 1 Januari 2009, "u buat apa hari ni?jom tgk wayang"

PERASAN no. 3...1 Januari 2009,aku melepak kat rumah mak angkat di Lestari 8, sanggup bergegas balik nak tgk wayang bersama..owh sudah lama tak tgk bersama...yg terakhir Januari 2008..sudah setahun laa...alamat rumah sewa baru aku disms, dan dia pun dtgla menjemput aku...maka aku yg perasan ni pun terujala sangat dapat tgk wayang dgn dia dan terkenang2lah zaman2 "u kan pengarang jantung i.."apa ayat aku nak karang jumpa dia ni???

paling PERASAN la... kan..bila dia mintak aku amik dan hantar dia balik kat rumah dia...aku cakap "akhir2 ni u selalu suruh i amik anta u balik kan..u nak manja2 dgn i ye..?" "dulu u janji, ada kereta u amik i..i tuntutla janji u.." ello encik...dulu janji zaman u buah hati i..skrg ni u anggap i kawan je...ni mcm mana aku tak perasan ni...???confuse2

dan perasan2 seterusnya terus ada sehingga kini..terutamanya bila dia sakit2, dia mengadu2 dkt aku..bila aku tanya pandai ye sakit2 cari i...sihat cari org lain..erm..dia a'ahkan je sambil ketawa2 dlm chatroom..ah ye aku pun sanggup amik dan hantar balik mcm biasa waktu kaki dia tempang sebab kena inject after tercedera masa main futsal..--->aku sedar kdg2 aku rasa aku dipergunakan dia, waktu2 dia takde kawan nak teman dia tgk wayang kot..mungkin aku la 'kwn' terakhir yg dia cari, mungkin aku jelah yg sudi dengar soseh2 dia, bila dia nak berlagak dgn gajet baru dia..maybe aku je yg sentiasa menyokong dan memberi dorongan kerana dia tahu aku masih sayangkan dia..eh tak ke buang masa kata kawan2 lain..entah...sebab tulah aku tulis blog ni...atau hanya aku je yang perasan

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

atau hanya aku je yang perasan...?

tajuk entry tak boleh tahan nak baca sampai abis kan...mestila org ingat aku minah perasan - perasan cantik, perasan muda even dah menjangkau 32..opss..perasan tak perasan...sape lagi nak up kan diri aku kecuali bukan aku..lagi2 pulak mmg ada yg memuji..yang mengeji tu tak pueh hatila kan...hahaha..jangan marah...kalau aku perasan muda sekalipun. bila jalan dengan kakak aku ni diorg ingat dia tu adik aku..sakit hati tak? anak dia dah le dah 3, yang sulung nak amik SPM hujung tahun nie...mau bengkek aku dikata adik aku..kitorg beza 4 tahun tau..


kakak aku ni aku panggil kak Ted..kalau masa kecik gaduh2 je kejenya..aku memang hangin je dgn kakak aku ni..maybe sebab dia atas aku je kan..jadi aku banyak kawan dgn adik aku lagi si Yome, sementelahan pulak si Yome ni lelaki..huhu..ape pun perbezaan jantina gak isunya..

oh nak jadi isu lagi..aku dulu suka gak gaduh dengan Yome masa kecik2 pastu baik semula..kegemaran kitorg ialah buat model rumah,bandar..dari sisa2 kotak/kayu...uhuhu..berangan nak jadi arkitek tu memasing..kalau nak tahu masa gaduh, si Yome ni pernahla memusnahkan model rumah kami di Sg Koyan..adeii geramnya..panas hati..sebab aku buat model tu siap warnakan dengan cat air. kira ikut sebijik la rumah kitorg...pastu bila dah baik..kitorg buat model rumah lagi..tu le kejenye..mak pulak selalu menyokong hobi kitorg, semua alat/bahan2 mak sedaya upaya sediakan..bagus kan mak kitorg..bertuahnya aku...--->ni dah melalut citer pasal hobi pulak..

oh bini si Yome, Kema pulak boleh jeles dgn aku sbb aku selalu rempit dgn laki dia sejak sebelum Yome kawin lagi..pastu terbawak2 sampai anak nak 2..hehe sorila Kema, kalau hang naik motor, sape plak nak jaga Aina..takkan aku kot? hehe..

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Dusun Eco Resort 2006

Saje mengimbau kenangan lama...rindu titiba pada kawan2 di ofis lama..

Bukan senangkan nak kekalkan persahabatan...apatah lagi masing2 dah bertukar kerja jugak..

Ayu, Ann, Masni, aku & Mimi

Dalam geng gambar2 ni, akula yang cabut dulu, kemudian Mimi kemudian Ann..wah..berantai..yang lagi 2 org ni pekerja setia..no komen la kan masing2 punya perancangan masa depan...

Puncak bukit..sempat bergambar, Mimi belum sampai lagi..sebab tu lah muka dia takde hehehehe

Mimi dgn muka sengal dia lepas panjat bukit..dahle kena pimpin..pancit minah nie...

3 jejaka bujang - sekarang tak tahulah...hehe

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Julie & Hambali - Ziarah Raya

Date: 111009
Venue: Kepong & Selayang

"ok..ok....lepas zuhur aku datangla amik korang...hehe khayal jap update blog tadi.."
itu le janji aku kat Azrena..eceh korang nie kata lepas zuhur, aku pun layan dirila kat rumah, kemas2, basuh kain, surfing tenet...mcm biasa..

so lepas zuhur aku pun drive la ke umah Pink. Semua dah ade...weh siap makan megi aku dengar kat rumah Pink..ceh Azrena, koknye lapa pun..agak2la...aku pun umpan la diorg yg kebulur ni makan mamee.. saje letak jajan dalam keta, mane tau lapo2 senang..aku pun lapo gak..


co- pilot for the day is Lyn.. adeh2...elak jammed masuk Duke..pastu boleh sesat pulak padahal dah 3x kali Lyn cakap dah pergi rumah Julie...kekekeke..len kali masuk simpang kiri ke arah kuarters kerajaan..dah nampak Kensington Park kira nak tibala tu..eceh wat gempak..padahal Julie dok Taman Dutaemas...apa pun Julie thanks sebab sediakan juadah rojak dan tauhu sumbat..layan...


Julie&Azrena

selepas tu kami menuju ke rumah Hambali pulak..diorg ni tahu p umah cik Din je..pastu Hambali kena dtg jemput kitorg yg da sesat kat jalan 36.. ade ke pas jalan 39, jalan 36?? rupanya Jalan 37 dah tumbang signboard dia.. ape lagi Hambali, repair la...kekekekeke..



Wow..banyakla makanan kat umah Hambali nie..macam2 ada..Aku makanla nasi empit, mihun goreng, kueh ubi bakar..


adoi takle tahan....lepas dah makan2 boleh pulak si Lyn mintak tapau balik bingka ubi..kekekeke wat malu je tapi sedap..
.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Aishah's Engagement & Open House

Venue: Taman Setiawangsa

Date: 101009


Akhirnya, sahabatku Aishah selamat ditunangkan dengan pengarang jantungnya Hezry. Rombongan aku, Pink & Lyn sampai jam 11 lebih..betul2 Aishah dah siap dimekapkan oleh seorang kawan ofis jugak, Ulfa. Mekap memang cantik, maklumla, Ulfa amik kelas dandanan..

Wajah Aishah bukan main berseri-seri dengan baju kurung pahang berwarna biru, tudung ungu dan pelamin pink..ehehehehe..

Kami bertiga pun apa lagi, ambik kesempatan bergambar dengan cik cantik sehari..hehe..jangan marah..oh ye, tetamu mesti berpakaian ungu-kawan2, hijau-ahli keluarga.. oh macam2 warna pulak, tapi sebab Aishah, rela la aku menjahit butang baju tak siap lagi di pagi2 hari..manik dgn labuci pun tak sempat nak jahit tau..kalau tak lagi la mengerlip aku dari Aishah. eceh perasan kejap...


Majlis sangat ringkas, merisik dan bertunang..Alhamdulillah selamat sudah seorang sahabatku...maka aku pun berangan2 la datang tu pun nak ambik berkat..kekekeke...

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe