In

Restaurant Saba'

hari ahad lepas mula2 nak pergi kedai kain dgn mak Tun pastu dia pulak lame bebenor nak masak lunch. aku pun dah mood mati..aku nak balik lah...salam2 cioms2, aku pun balik..dlm keta dpt msg dr jeman;-
" nak mkn tak?"
"boleh jugak, i dah nak drive keluar"
"u nak mkn apa?"
"apa2 jelah..tak lapar sgt"

tgu dia balik dr FF, aku benti kat Petronas BK2 beli Padle Pop..ingat dpt batang boleh claim PSP ke, rupanya takder..buang jelah...

dia ni satula..kalau plan nak pergi mkn je kan boleh berubah2..kejap nak p sini..kejap sana..aku pun taktaula mana dia bwk. mcm biasa aku jd rusa masuk bandar...bodoh2 je ikutkan,...nasib dpt kawan laki yg baik.tup2 pergi Cyberjaya je..rounding2 la..haha
nasi beriyani sgt sedapla...siap tumpang pinggan org lagi..aku mkn sandwich dah habis ok..
ini org "hantu pedas"

habis mkn pergi solat kat Masjid Sultan Zainal Abidin dan sekali lagi kena tipu..mlsla nak tulis ceritanya..kena gelak je dgn dia ni..dia mmg sukala kan dpt kenakan aku satu hari berkali2..aku lak muka blur2..

kendian mkn kat Secret Recipe di Putrajaya kendian pergi beli kain kat Kamdar. mmg syokla jln2 kat sini..tingat Singapore zaman dulu2..semua bentuk asal bangunan kena kekalkan tak boleh renovate ok.

kendian pergi solat kat Surau Presint 11, kendian p minum2 lagi kat Giant BK.berapa byk mkn dan minum daa...

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Uncle Lim's

lepas hantar anak buah pergi uniten, aku ke BK5 amik jeman nak pergi tgk kwan aku nor yg baru bersalin kat hospital selayang. tp kitorg pergi mkn2 kat Uncle Lim's kat Ikea nun...layanz bubur je nok..
bubur ayam.
tada!!! ada telur separuh masak di dalamnya.

last2 dah sampai Selayang dpt sms nor katanya dah balik rumah. terus GPS aku nak balikla..tanak lawat kat rumah mak dia..aku pun dah mls nak guna GPS cari rumah nor..kena balik awal..dia nak pergi pot luck dgn kwn2 dia.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

hantar budak masuk UNITEN

ni lah 1st time aku masuk uniten--untuk hantar anak buah yg umornya akan capai 18 thn october depan.. yeah...best kew sgt uniten neh?

budak ni nama dia Ema.. hahaha...syabas makcik ucap tahniah. yg bestnya aku saje ikut ayah dia hantar sebab nanti mak aku nak tumpang blk diorg ke Penang, sebab keta diorg tak muat dah. penuh brg si Ema nilah!..jd mak naikla keta aku jap sblm transit kat uniten..kekekekke..

dr Kajang ke Bangi dlm 10 minit je kot..tp wa tatau wa driving kuar highway sg ramal ke cyberjaya route ke uniten/ikram la..ceh dkt jekk..

selamats!!!
H1N1 check point...semua kena...
lepas kena cek, diorg bg sticker hijau bulat nih
disebabkan penat tunggu ema daftar, kitorg lepak kat surau besar sgt luas..
uh nenek ema nie pun penat dah tgu lama2
kak ted & suria~ please show your free from H1N1!!!
lepak kat taman plak pastu
 hahah budak ema dah balik dgn kad matrik dier...
dia dapat beg jugak lepas bayar yuran daftar
kemudian kitorg hantar dia p asrama
ramai dah dtg..kitorg salah naik bilik. si ema tak baca betul2..dah la tadi dtg kolej kediaman pun salah..aiyyy geram betul tak prepare, tak baca apa ke weh???????
kat balkoni umah dia...leh main nteball petang2
roommate dia..jgn gaduh2 tau
tata budak!
lepas dah makan, solat semua..kitorg pun balik..aku balik BK5 la..amik org lagi..

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Wash, Wax & Polish

last friday aku pergila hantar keta aku kat kedai cuci keta basement Ampg Point~dah aku keje dlm tu, aku pun mls nak pergi jauh2kan..katanya keta aku dah sebulan lebih tak berbasuh..dgn kerak2 la aku bergerak ke Kuala Besut, ke Koyan & ke Taiping. hebatkan pemalas nak basuh dah even alat2 mencuci keta ada je kat bonet. harapla aku pergi rumah kakak aku kat bangi or mak angkat kat sri kembangan or mak aku sendiri kat koyan baru nak basuh..tp bila mcm cuaca panas tu..wah..baik dok dlm rumah jek..hahah berkipas lg syok..

aku nak cuci pun sebab keta aku kena berak dgn burung betul2 dpn cermin driver. tak ke haru aku memandu nak pergi keja kena tgk najis tue.. aiyy..

sekali nak cuci je..pastu takde customer lain diorg goreng aku wax la sekali..polish semua..ceh..aku mls nak bargain byk aku ckp je aku keje dgn management..tu pun puas menawar harga....sekali katanya RM68. okeh. sila tgk hasil ya. 5 org tukang cuci, 40 minit. puas aku jalan2 tau..

ni nak tunjuk betapa clearnya gambar yg aku amik dr dlm keta aku. ni cermin dgn tinted ya.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Watson & Guardian Sale Berlawan2

smlm sibuk tgk katalog Watson. dah berangan nak dptkan jugak berus mekap Loreal. kena spent RM60 baru dpt. tp baca hati2 di bahagian claim hadiah tu utk cosmetic range aje..jd jgn berangan nak campurkan bhg rambut, cleansing ke..

ok lepas mkn kimchi kat kedai Korea~Gomone, Ampg Point..trs aku ke Watson..dah pilih2 dah semalam nak amik eyelash serum RM42.80..kenalah carik brg lg dlm RM20 nak jumlahkan RM60 kan..haha puas jugak..sebab brg mekap Loreal ni tak semua aku suka pakai, mahal jugak..kekeke..oklah sebab lipgloss aku plg suka, jadi aku belila..RM24.20.

jadi jumlah semua RM67..haha gembira dpt set berus Loreal..sila tgk2..kwn2 aku kat opis pun terpedaya jugak dgn aku, diorg pun nak beli jugak nanti..haha...pastikan tanya ada lagi ke tak stok berus tu tau..nanti kecewa pulak, bila byr kat kaunter da takde stok..kan...

kendian aku ke Guardian pulak teman kawan aku nak beli shaver. aku rekomen brand Gillette ~Shick Silk Effect la. (RM16.50), boleh refill siap ada aloe pada razor so, takle perit kulit waktu bercukur. serius aku dah pakai 5-6 thn..mmg amat puas hatila sehingga kini.
 
dah lepas pilih utk dia, aku plak gatal2 nak lalu kat lorong2 celah Guardian ni. sempitla tak selesa shopping mcm kat KLCC. Watson kat Ampg Point je dah ada 2, luas pulak tu..tp sebab nak buat perbandingan kan sanggupla masuk. sekali nampak hand sanitizer Dettol. mmg dah lama nak beli kan, sekali harga sale RM10.48 utk 2 botol. beli 2 percuma 1. suke2...haha..kalau 1 botol jek (50ml) dah RM4.98.

masa kat kaunter nampak pulak biskut roti yg memanggil2 aku utk try.aku pun beli..sehingga entry ni ditulis, biskut tu dah habis aku mkn sebab sedap sgt..tak tahan ok nak simpan2.

elok dah keluar kat pintu nampak pulak shampoo+conditioner+moisturizer Dove dlm satu travel beg..alaaa kenapa tak nampak tadi..jika tidak sudah beli. aku tak pernah try tp aku nak cubalah yg jenis utk rambut gugur..nampaknya esok kena pergi lg..lalalalalala..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Karnival Keluarga PETRONAS-10

sekali lagi aku diajak dyla utk join kawan2 thn lepas. tp yg tukang infonye cik Mimi kita. katanya tiket dibelanja oleh cik Dyla yer. terima kasih!

so hari yg dinanti telah kunjung tiba. dengarnya takde Faizal Tahir mcm thn lepas, jadi aku dtg nak mkn jelah sambil gossip dgn kawan2 dahle..hehehe..of coz kena bwk baju semua sebab nak tdo dirumah cik Masni di Bandar Tun Hussein Onn.

maka petangnya, cik Mimi dtgla dgn en Awak dia ke apartment aku tinggal. haha mereka sgt kelakar dan Mimi asyik kena buli. time tu hujan turun..katanya lepas Asar, sudahnya nak dkt jam 6 jugak baru tibe ketika hujan masih menitik2..

kami pun ikut laluan ke Kajang ~ kenapa? sebab Mimi nak amik Fridge Magnet dgn kwn kami Linda. oppss sila taruh minyak dulu sebab ikut jalan belakang bukit tinjau, nanti takde stesen minyak padan muka tolak keta Mimi ramai2 ye..

setelah sesat2 di kajang, katanya kawan ni suruh jumpa tempat lain pulak tak spt dijanjikan semlm. maka benganglah en Awak dan Miss Tonangannya kerana kena marah2 di henpon ketika tanya tunjuk arah jalan yg betul. aku mmg tak hafal sgt jln2 kat kajang, tau pergi UKM bangi jek..hahahaha.itupun ikut plaza tol sg Ramal. setelah bising2 dan masukla waktu Maghrib, maka lebih afdhal benti solatkan dari buang masa cari kwn ni..then terus je direct ke Bangi Lama~ ke karnival la kita2 semua.

wah..susah gila nak parking, dah elok parking kat bucu, takut plak si Ann ketanya kena cium nanti, maka parking dpn lagi sblh kanan, ada lak pak JPJ nak menyaman semua keta yg park belah kanan. akhirnya park kat celah2 pokok kat simpang 3 nun jauh giler sebelum masuk Petronas lagi..adoiyai..marilah berjalan2 bakar kalori yek..
 mimi dan megat tgh bertekak kat bwh pokok..masa ni tgh tunggu ann & faizal
nasibla kamera hp aku memalam dia dengki sikit
idea keluar tak keluar tgk si kapel tunang ni dok memekak
 

so pengacara ialah Nabil & Angah. lawak jugak diorg ni tp laparkan..makan je..bantai semua..paling suka keropok lekor, ayam goreng berempah, dan daging kambing panggang la. semua lupa kan diet berkhasiat..haha

pastu layanla penyanyi2 jemputan mcm Ella, Flinstone & tah sape2 aku tak kenal la sgt..bosan jugak sebenarnya, thn lepas lg happening..
kebosanan terserlah kan kat muka memasing..
tgkla org blkg semua tak pdg depan sgt pun sibuk maaaaaaaaaakaaaaan je
masa ni show Ella kot so Mimi senyum2 la
simpan durian dlm beg kanvas..nak bwk blk..poyo2 je dpt sorg sebiji, thn lepas 3 bijik!cut..cut..cut semuanya
ini durian tergolek dr plastik bocor seorg adik..dia tak claim balik, kitorg bwk blk la..hehe
xtau masni skandal sms dgn sape??
ok ni ayam berempah yg sedap tu..

dah balik tu masing2 dpt durian kan tp tak bykla..pastu sempat singgah minum air kat kedai lagi sebab ada org tak lalu mkn tadi~cik Dyla & en Awak miss Mimi hehehe.. cik Dyla tak duduk setikar dgn kitorg..sebab... pada last2 kitorg mkn kat karnival tu dia dtg bwk "kwn" dia Taufiq..waduh nama terus rasa dpt hidayah tau...tunjukkan kat kitorg..wah wah..sungguh gembira sudah berteman mesra ya.. tahniah!

dah siap mkn, balik rumah masni, kemudian nampak pulak kat tgkt 3 ada org ambush nak tangkap org khalwat..trs masni ckp dgn tunang2 kwn2 ni supaya jgn naik sebab takut kena serbu kan..tp akhirnya diorg naik hantarkan durian jek..bukan masuk rumah pun..diorg balik jek, kitorg melantak mkn durian..hahaha gembira..pastu gossip, pastu tdo..

esoknya sblm balik p mkn kat sebuah kedai ni.. best giler pastu diorg ni guna perisian komputer yg hebat utk bgtau pelanggan harga setiap makanan yg dipesan..so nampakla kat monitor ye..wah kagum giler..pastu singgah kat kedai kucing yg amat gemuk dan pemalas..haha..tgk2 je dr luar, kemain kucings2 ni buat aksi dia nak menunjukla kan...geramnya aku rasa nak peluk..ada satu kaler oren mcm ms Posh76 punye kucings...comel dan gemok dan gebu ye..

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Maxwell Hill & Kenduri Kawin Apai&Nadia

pg2 bgn dah lapar..mlm tadi tdo dahla tak lena.. Julie tdo dgn gue, azrena sbb ada kisah silam dgn aku maka beliau tdo di lantai bersam tilam dan bantal busuknya,......

maka kenalah ketuk bilik jeman sbb nak mkn..maka dia pun bwkla kitorg p mkn kat pasar..oooo mkn roti canai telor dan popiah basah..sedaps2..dah mkn kitorg p rayau2 jap tgk kedai2..jeman lak p carikan kuih teratai utk kitorg tp x jumpa2..sian dia..aku tanak teman sbb tanak masuk pasar dgn sandal yg dr kain ni....smlm dahle dah habis basah masa bergambar di tasik.. 

pas mkn kitorg round2 tasik g dan pergi ke kwsn perkelahan atas maxwell hill. kata nak mandi tp x jd je mcm tak sempat so rendam kaki jelah.. janji ada gamba pergi sungai... 
inilah sungainya..airnya sejuk..len kali dtg nak mandila..

pastu balik rumah iron baju semua br keluar rumah ke kenduri kawen apai..elok je sampai tgh bersanding, pastu azan zuhur pulak. dgn segera, amik gambar dgn pengantin, mkn dan amik gambar lagi..
 apai & nadia~~
apai dgn in laws dia..muda kan..nadia anak sulung umur 18++
apai dgn kwn2 30's dia..hahahaha
JJ ialah makcik apai yg brutal..tgk cara dia dokong anak dia mcm carry handbag
ikhwan si mata comel dgn bulu mata tak hengat panjang...tak tgk kamera kenapeeeee????
teknik gambar ni menjadikan kitorg kurus..azrena kau takyah ckpla cekeding!
singgah nak makan cendols
skrg taula kan kaki sape2 kan..haha..
sedapsssss.....

odw balik sempat beli kekabu nak wat bantal...wahhhhhhhh..pastu sampai umah, mandi lg, solat rehat2 jap pastu blk ke KL la.... ooo penat woo even tak drive..hahaha.. 
 tgk diorg ni tdo jek...azrena siap dgn bantal busuk..
kitorg masuk laluan kg sbb highway jamm..
titibe nak kena report kan..
dan julie gelak2 gembire..
seluas mata memandang..jauhnya perjalanan..

ade ke patut aku kan...harapkan jeman jekkkk...aku lak tdo2 ayamla ngantuk nie.ujan la, eksiden kat laluan ke KL la..pastu kejap masuk bandar kejap masuk lebuhraya..hehe..maghrib di tanjung malim. pastu hantar julie balik baru aku drive..then sebelum hantar azrena pergi mkn dulu di rakod. kendian br anta dia kendian anta jeman, kendian anta diri aku blk ke rumah mak angkat di lestari 8..yeay..penat2ssssssss...

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

Comments

Weekly Popular

loading...