In

Celebrate Birthday Party at ASB APSC



huhu..gambar2 jek nak bgi korg tgk..dah lapok la sebab bulan 7 punya citer..tp sebab tadi baru dpt..maka nak menunjuk gakla..hasil kamera DSLR ler...huahua...

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

like or love

Girl: Do u like me or not?
Boy: No
Girl: Then why are u with me?...
Boy: You never asked me if i loved you.

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Apakah kebosanan melanda?

dah ade blog, nak wat citer kesah memacam..karangan pjg pendek bagai semua nak type, nak share nak private boleh tukar kat setting sukati..pastu letak follower box nak tgk ade ke follow...ade rupenye...pastu letak lak nuffnang ads..leh ke generate income, maklumle citer takdela menarik sgt pun..merepek2 adala...eh eh ada gak..sikit jek..tak penahla dpt cek..hahah tah tahun brp baru dapat..ahahahaha...

pastu stat gile amik gamba makanan semua gamba nak letak..yg menarik, yg dah tinggal tulang,..pinggan kosong pun nak letak jugak...pastu bila jumpa readers kat luar, diorg ckp asyik kasik org leleh air liur jek..hahah..pastu melancong melencong semua nak letak..berjimba, berdating dgn BF la GF la semua nak boh...semua nak habaq ..

wei wei adik ckp satu dunia baca tau..pastu ok..ok...jgn lebih2 letak muka sendiri..eh2 maksudnya jgn letakla pic yg tunjukkan aurat...kan dosa nanti...10 org tgk..camna....pastu kwn2 ckp jgn letak plat kereta...ya ya...no rumah pun jgn letak apatah lagi no henpon...pekerjaan pun jgn letak direct sgt..tulis kira2 dahla...hehehe..

migrain datang bila berfikir banyak sangat...akhir2 ni asyik dtg je...apakah kebosanan melanda? apakah yg difikirkan sgt? perlu ada anjakan paradigma...

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Hadiah Hari Raya

actually aku dah lama dpt info yg aku ni akan dpt cenderahati dari.....masa tu aku dah nak balik kg esoknya..aku pun tak dan la nak mintak tolong saper2 amikkan on behalf..aku pun taktau dpt apa..titiber tengari tadi aku dpt satu sampul surat besar punya..lagi berat punya..kena angkat guna dua tgn...
ko kalau telek betul2 ko tgk dia tulis per atas envelope gedabak ni...
sekali aku kuarkan...Al-Quran
hehe Puan Anis..hehehe..apakah....
ni baru kotak je..
spk ni ex-tenant kat salah satu property yg aku kena jaga akaun dia..
ok mari buka kotak, baru nampak Al-Quran warna hijau
lepas tu ada kad waranti lagi..
pen digital utk mendengar bacaan Al-Quran sekiranya pasang earfon..aku nak test guna la...aku baca Al-Quran manual jek selama ni..canggih ni..
kompas tu aku beria la belek nak guna tapi aku tak pass2 lagi...

terima kasih pada Puan Rusni & SPK sebab bagi hadiah ini. 

Ya Allah, kekasihMu meninggalkan kami pesanan, sekiranya umatku memegang(mengamalkan) 2 perkara yg aku tinggalkan, nescaya mereka tidak akan sesat selama2nya iaitu Al-Quran & Sunnahku.

Read More

Share Tweet Pin It +1

7 Comments

In

apa KES?

ni citer petang tadik...aku dah bising kat FB tapi kejap jek..ni sajek nak tjk gambar jek......

boss...len kali jgnla ajak i p open house time i poser..i terpaksa rela tgk uolls mkn sedaps ok..tapi i tak ralat sebab i tau dah bukan rezeki nak mkn kat crowne plaza tu...

tapi boss...merasa gak i nek keta best ek..akekekeke....

aku tanak amik gambar lebey2 sebab aku poser ok.....aku tak sanggup tgk hidangan buffet yg berlambak2 tu...

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Desktop Baru

wah semalam dpt desktop baru. HP Compaq lagi...harta ofis ya..bukan harta saya..harta saya cuma Lenovo yg skrg ni kipas dia keje nak bising je asal on...kena servis/format Lenovo pas servis keta..ehehehe melalut2 lak citer..

selama keje ni mula2 dulu monitor gemok kasi penuh ruang meja aku....pastu CPU pun besarla....bila on je kuar nama Virginia~ ex staff dulu2la...tu takpe lagi..sekali diceritakan beliau sudah meninggal lagi akibat barah...eh eh tak seram ok...CPU je ok..pastu keyboard lak time tu ade yg tak function..tekan lama2 sikit baru function..seksa tak?mouse lak yang takde scroll tu..kena klik2 kiri kanan...adeh.

kendian mula2 dpt tukar mestilah keyboard tu...payah deh nak menaip..asyik problemo jek...pastu mouse aku cilok kot dr meja yang takde staff..eh eh pecah lobang...sape punya ek time tu..2007 dah lama la..lupa sudah...

pastu baru dpt monitor sekeping brand Acer. kecik je..time tu rasa lapang sikit meja....legaa....heheh korg tgk gambarla..brp kali aku kena pindah meja da...asyik beralih jek.....tapi setakat ni, inilah tempat aku yg terkinila..

hehe nilah yg terbaru..tergagau gak sebab biasa monitor kecik..sekali dpt beso..pastu barula pakai perisian windows 2007..sebelum ni 2003 so tgh menggodek gakla mende2 baru ni...
ini lah mamat IT yg tukarkan desktop aku..wah aku selalu bising kat dia, CPU aku RAM kecik, lembab..bila nak run MYOB lama...slow..hahah sekali dpt yg baru..kekekeke..baru tak baru sgtla sebab owner dulu mebi dah dpt laptop~sapekah itew?oh mamat ni panggil Q je....siapa nak berkenalan mai habaq dgn aku..dia ni pangkat adik je dgn aku...single mingle....titiber wat marketing pulak.

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Pavillion, Sg Wang & Lot 10

Jalan....jalan-jalan cari makan..
Jalan....jalan-jalan cari barang..
Jalan....jalan-jalan dengan kawan....

oh citer dah basi sikit..tp sebab baru je dpt gambar dr tuan punya kamera kawan aku si Reen tu..haa barulah boleh wat citer bergambo..citer takde gambo ni aku kureng sikit..kalau korg ada baca citer buke pose kat tony's roma..ha ni lah aktiviti lain yg kitorg buat pada hari itu...

3 org gedik mcm biasa dpn kamera..titiber baju aku same biru dgn reen..ann maintain merah nyah...
titiber sekali lagi baju aku brand sama dgn reen..ahahahaah cuma aku light blue dia blue jek..eh blue??? eh...
jom2 masuk Pavi...masa ni mood raya..hari Kebangsaan 31 aug lepas..
suke lak aku tgk combination color ni..biru dgn gold..ahaahaha...
ok nak gerak ke Sg Wang..pastikan aliran wang terjaga disana ya...
kitorg tersengih, yg mamat blkg tu enterframe sekali aku tak fhmla jugak...masa ni dah masuk Sg Wang
kat Tony's Roma..cian aku tukar tempat jap nak amik gamba dgn background lawa...
ulang tayang makanan

pastu kitorg balik ke lot 10...sebab parking kat sana murah je..kira sekali masuk punya caj...hehe..aku tak bayo parking, sebab kali ni aku yg bwk keta..so 2 org BFF aku la bayo...pastu kitorg nampak National geographic punya femes frame nie...harus berjimba...opps Mimy ratu berpotogediks takde..dia kan pergi buka pose kat hotel kuda nun....
 beranganla nak pergi tempat2 ni...aksi lebih jelah....

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Our 1st Meal Sharing

Cozy Corner Restaurant
Great Eastern Mall
Sunday
23 Ramadhan 1430
13 September 2009
21:37

everything is already gone inside to our stomach.

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Tart~ is always be may FAV cookie..

pineapple tart~ biskut paling digemari la sejak dahulu kala....inilah biskut tart paling mahal aku beli RM30 utk 49 biji...lebih kurang sebiji 60sen..tapi sebab sedap sgt aku tutup mata je beli 2 bekas pulak tu. sebekas bwk balik kg, sebekas aku nak letak kat umah...
yg penting kulit tart ni sedap ya amat..mak dan kakak2 ckp rasa seperti mkn biskut tart nenas yg mak buat zaman kitorg sekolah dulu2..hehe..mmg biskut ni laku dan disukai ramai..sudahnya jadi biskut utk kaum keluarga je makan...

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Bila adik-beradik, ipar-duai, anak buah-cucu berjumpa

mmg la kecoh umah mak...bising dgn bebudak bergaduh, bergurau senda.. mak budak pulak terjerit2 marah anak2, sepupu-sepapat bertukar cerita, aku tgk henpon canggih kau...laptop ko lagi updated dari aku...jual barang kemas palsu...mengumpat jiran tetangga dan biras...mengata sesama sendiri..mengejek aku gemuk, ko terlampau kurus....hadoiii......
zhulian je...kak Cuma la ni..aku dah terhasut
bakal pembeli tak jadi beli..beria2 belek
bila makcik start mencuri dgr
ipar-duai mkn bersama..
hp aku jugak yg ketinggalan 4 tahun, ciss dan cissss lagikkk
anak2 buah yg dah memanjang & melebar
Kema keletihan mencari suami hilang~rupenya pergi raya senyap2
aksi mengorat sepupu sendiri~siap peegang tangan tak boleh blah aku tergelak2 tgk
apa pun budak comel ni jugak yg bahagia didokong oleh hampir semua org..kau ada org nak dokong kau?

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Aktiviti Memasak Musim Raya

kerutup daging tengah menggelegak-by me
air bandung & sirap-by anak2 buah lelaki
ikan goreng sambal-by kak Cuma
nasi dagang raya ke-3-by kak Cuma
dah siap kukus nasi dagang, masak air berkali2...

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Gambar Raya Keluarga

aku dan emak
keluarga kak Cuma
dari kiri blkg:Imran-Aziz
dari kiri depan: Fatimah-Sofia-Kak Cuma-Abdullah-Illyas
keluarga Kak Cupa
blkg sekali: Muhammad
Ed-Maryam-Yuhana-Rabiyah-Kak Cupa-Abg Musa
Dina-Baby-Ammar
keluarga Abg Bad
Hadziq-Abg Bad-Kak Hasni-Onan
Aishah-Ammar
keluarga Kak Ted
Suria-Awie-Kak Ted-Abg Nan-Ema
keluarga Jabir
Yati-Adib-Jabir
Abg Lut-Kak Ya
keluarga Yome
Ayu-Yome-Aina-Hannan

keluarga abg Choy tak dpt amik la..anak2 dia pemalu tak suke posing depan kamera

Kak Dewi tak balik raya sebab pergi umrah..so Jabir dtg jadi wakil...hehe Adib tu cucu saya..wawawawawa.......

abg mamat & abg Shuib kat Singapore..

alangkah indahnya jika dpt kumpulkan semua adik-beradik, anak saudara & cucu saudara...tak pepasal ada yg kena bwk tent sebab tak cukup tempat tido..hehe..

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

Comments

Weekly Popular

loading...