In

Taman Sari Brasserie

entry hadap2 makanan sudah..sekarang entry hadap2 suasana dalam ruang makan ni.










sekarang aku nak cerita harga untuk Hi-tea ni.

  • harga sebenar RM96.00 ( ko pitam tak nak makan lunch dah sama dengan harga aku dapat sepasang baju kerja siap tudung semua..)
  • nak jimat, menggunakan Groupon Malaysia 55% off maka seorang hanya perlu bayar RM43.20.
  • kupon ni boleh tebus untuk hi-tea atau dinner. tapi hi-tea aku rasa memang berbaloi sebab makan siang banyak2 takpelah. malam kalu mahu perut nak hadam ambik masa. mahu tambah lemak lagi kitorang berdua ni.
  • restoran ini memang halal. siap ada logo halal Jakim yang baru. jadi melantak tanpa was-was.

korang janganla pergi cari kupon ni dah lama tamat tempoh pembeliannya.  aku memang rasa syukur dan beruntung sebab zcat ni rajin benar membelek laman web kupon2 ni.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Hi-Tea Taman Sari Brasserie, Hotel Istana

Last Saturday ke Hotel Istana untuk hi-tea dengan zcat san. banyak kali dah tunda..sebab ada aje rancangan lain tak pun kesihatan tak mengizinkan.

elok je masuk parking hotel ini, mata aku ke arah charges dulu. haaa RM6 sejam yang pertama. sejam yang kemudian ialah RM4 dan seterusnya. oklah..takpe..mungkin kalau makan dekat dalam ini nanti ada diskaun khas ke.

parking adalah penuh sehingga kami perlu parking di B4. uh..agak sunyi la pulak..

aku pun suruh zcat parking dekat dengan pintu masuk. oklah..elok je nak masuk dah terserempak dengan pekerja hotel yang sedang tolak troli. aku tak kisah nak tolak pintu tu..tapi dia siap tunggu bukakan sehingga aku dan zcat lepas nak tunggu lift pulak.

kami terus ke meja pendaftaran di Taman Sari Brasserie untuk menyerahkan resit pembelian.

staff hotel terus membawa kami ke meja yang berdekatan dengan meja hidangan buffet. kalau toleh tepi terus nampakla... seorang pelayan pula dengan ramahnya bernama Vishnu (aku rasa) offer pada kami untuk ambilkan air atau order minuman. kami tersenyum sebab kami mahu duduk2 dulu. 

oklah terus ambil makanan dulu sebab perut memang kosong, saja simpan. kebanyakan namanya sangatla Inggeris sehingga aku tak berdaya mengingatinya.

sup jagung + ayam

popiah, gegelang bawang & ayam serai

nasi beriyani, sambal terung, + indian dhal, ikan masak assam pedas dan apa lagi ye..?

satay & keropok2



ada sukun! yay!

teh tarik sangat sedap. tapi manis bagi tekak aku

cheese kek itu amat heaven bila kena kat lidah. hehehe





keju sangat banyak......

marshmallow celup coklat  dan..dan...?

pita
aku suka sangat dengan bekas2 ni. adoiiiii


 

muka happy.


aiskrim

blueberry crumble..sedap tak terkata




buah melaka

nenas dalam jeli & kek mangga

kuih cara

kami makan dari jam 1 petang sehingga jam 330 petang. hi-tea start jam 1230 tengahari.

layanan 5 bintang dari zcat dan aku. servis makanan - i mean top-up, sangatla cepat. sudu2 dan garfu yang dah diguna, mereka ambil dan ganti dengan yang baru seiap kali kami pergi ambil makanan baru. kalau salah pilih sudu yang betul, mereka datang ke meja dan berikan sudu yang betul. contohnya sudu aiskrim. zcat salah bagi sudu abc kat aku, terus pelayan tu datang kat meja bagi sudu kecil yang betul. mata kami sangat wow!!!! pelangi keluar ok..sebab layanan terbaik. zcat cakap; i feel like a king.

ketika kami mula sibuk mengambil gambar2 kami & makanan untuk diletak pada blog, Vishnu sekali lagi bertanya jika kami mahu ambil gambar berdua. untuk tidak hampakan dia..

last..minum lagi segelas teh tarik. sedap sangat

ya kami sangat berpuas hati dengan makanan dan layanan di sini. memang terbaik! ada kemungkinan besar untuk datang makan lagi.

next entry aku cerita sambungan lagi kisah di sini.

Read More

Share Tweet Pin It +1

7 Comments

In

Salmon Cookie......

aku memang suka makan ikan salmon mentah.

ini di Tenji

tapi bagaimana kalau try ini?

biskut kurang lemak, sehiris keju & sehiris salmon mentah. yummy!
ini ialah presentation dari zcat. aku makan dengan lahap. sedap betul la....

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In Hobby

Munchy's Tin

actually dah lama beno beli tin ni. tapi saja dengki kat tin ni. aku saja story tin popcorn royale TGV. ahahaha.

oklah biskut dalam tin pun dah nak habis. sikit2 aku makan. biasalah biskut "sihat" memang tak laku sikit. tapi harusla sedar kan..last year buat pemeriksaan urine, pemeriksa kata aku ada darah dalam urine. mahu terduduk mendengarnya..eh tahun lepas ke 2 tahun lepas. tiba2 lupa ingatan. nampak gaya aku kena jumpa doktor lagi...mana buku kesihatan ni??

ada 3 jenis corak tin. tapi aku beli 1 jenis je. RM8.99 di Mydin USJ tahun lepas. kemudian aku pergi cari2 lagi di Giant tapi aku tak minat nak beli pulak. eh suka aku lah nak jenis mana satu kan...

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Omegle - Talk To Strangers

this is the web where you can talk to the stranger.

i try just hours ago. and i keep it because there was something here.

warming

need to know more

racist? because i am asian? or just because i am malaysian?
this is just a test. a random test. i don't care with 13 old boy form USA.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Blocked!

just happen tadi aje. 

pitam kejap tiba2 nak masuk blog, google minta no hp sebab nak verification. ops! aku bukan mudah nak bg no hp. are you kidding me???

saja test, call zcat suruh tengok blog. kot2 lenovo troll aku ke kan. katanya, rupa blog di remove?!!!!! aiyakkkkkk.

last2 oklah aku bagi no hp kat google.

awesome yo beberapa second je dah dapat verification. kata google, some ........ activities happen..maybe nak kena hack ke? adusss ini picisan je okay..... bagus la dengan ini aku dah tahu lah.....jangan gelabah lain kali kalau tiba2 google minta no hp. huhu.

blog aku ni bukan 3 bintang pun. 1 bintang je. nak hack pun tak guna yo. duit nuffnang nak tebus? RM50 je boleh hahahahaha.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Cookie..wait...wait..what?


 
hasil dari Jaya Grocer di Empire Subang. ini adalah brownie!!!!! mata bersinar2 bila makan. yay!!!

ada 8 keping je. RM11.00 tak silap aku la...

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Sejuk?

RM5 at Daiso

niat pertama di hati, untuk dipakai apabila selesai menyapu cream cracked heel.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

O'Briens Irish Sandwich Bar, Mid Valley

selepas membeli kamera kami nak makan2 pulak. mari2 tengok gambar makanan menggunakan kamera baru. hihi.



my high protein sunday tuna swiss melt RM 16.80 comes with vanilla latte

his o'ba triple toot RM18.80 add mineral water RM3.50

tak ramai orang sangat pun malam tu
yang penting licin, takde tax dikenakan langsung.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Weekly Popular

Comments

Cerita Lain-Lain