In

Tambahan Insuran Malapetaka

oh dah nak renew roadtax. my car insurance dah siap bayar. JPJ pun dah lulus, maksudnta takde saman? ngeh ngeh ngeh..

sebelum beli insuran untuk tahun ke-5 ni aku ada tanya pada agent insuran untuk banjir..yelah sekarang kan malapetaka banyak. banjir kilat, pokok tumbang, petir bagai. kalau ambil insurance biasa memang tiada cover kalau terkena. Nauzubillahimnzholik.

jadi agent bagitahu kena bayar RM175. okaylah kan..dari kereta kau musnah tak dapat claim. mahu nangis. beli kereta walaupun local je. tapi itu jelah yang termampu.

jadi kawan2 yang baru nak renew roadtax insurance tu, jangan lupa tanya agent harga berapa untuk tambahan malapetaka. 

aku ambil dari RHB, sebab dah loan pun RHB. jadi dapat diskaun tambahan. sukaaaaaa....

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Karaoke - Sheila Majid; Dengarkanlah

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Listening - Epik High; ONe

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

My Dear Sushi

aku kalau tak makan sushi sebulan sekali macam tak sah. dok teringat2 dalam kepala otak tu. pulak2 depan ofis aku je retoran jual sushi. harus kalau Jumaat ke aku ke sana. seba apa Jumaat? Jumaat ialah hari makan2 mahal sebab terpaksa. terpaksa? sebab Restoran Rasyid sebelah Alliance Bank Ampang Point tutup 1 jam. pekerja lelaki pergi solat Jumaat. itu pasal aku menyokong dengan menapau makanan diorang hari2. hahaha. lagi2 murah. inilah restoran mamak yang tak mengecewakan aku setakat ini. 

ok sushi terakhir aku makan..

23 March 2012

6 April 2012

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

The Loaf, GE Mall, Ampang

makan2 di The Loaf buat kali pertama amat mengujakan. sememangnya nak menunggu kawan2 yang datang...macam biasa aku juga orang yang first. walaupun yang first sepatutnya orang lain...tapi orang itu sudah bermasalah dengan tempat parking beliau. hehehehehe.
sememangnya aku pencinta brownie. jadi aku tak dapat menahan diri.

kopak RM21.50 untuk breakfast yang lazat. sememangnya pilihan jenis makanan yang bijak. tapi takde sofa. jadi duduk atas kerusi kayu je..next time ingat nak try kat Pavilion atau Bangsar.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Ubah XML Nuffnang Anda!

sudah ubah ke kawan2 blog sekelian? i sudah. baru je lepas. baru2 ni dapat email, internet lembab macam apa je..baik layan Dragon Ball Z:Kai. hahaha.

ok sekarang sudah. sila ubah XML Nuffnang anda. senang je, ikuti arahan di website Nuffnang.

setelah dah biasa tukar template dan bermain2 dengan XML dan html, aku rasa dah tak sesukar mula2 memasukkan iklan.

hehe. dan sebab aku tak rajin blogging akhir2 ni sebab aku hari2 layan kartun.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Energizer Night Race 2012

so today is the day. bib taken last Saturday. 

tidur mesti cukup. makan mesti sekadar untuk kekuatan stamina.

5.5 km fun run je aku masuk. hehehe. siapa yang join, jumpa di Sepang F1 Circuit jam 6 petang. flag off 840pm. oh harapnya tak pancit.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Beriyani Zam-Zam Lagi

ini dah masuk lawatan ke-3 aku. dah macam syok pulak makan kat sini. cuma kali ni aku pilih makanan lain. kalau dulu dah try rojak, kali ni kita makan beriyani. haa...aku memang belum try lagi.




kuahnya rasa amazing

air2 yang sangat sedap. panas2 sedap minum air sejuk2 macm ni

small piece katanya. padahal besar pinggan makan nasi arab, tak ke banyak tu..
next time cuba lain resipi pulak. memang sedapla. belum jemu lagi.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Ayam Penyet AP, Bandar Baru Ampang

kepenatan bermain2 dengan disc mencari frekuensi yang sesuai, kitorang pergi try makan tengahari di Ayam Penyet AP. itupun ke sana sebab nak rasa apa yang sedap sangat restoran ni sampai berbelas kali neena pergi. heheheh.
zcat's meal


aku minum air yang tak sedap...

aku makan ni aje


Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Ambil Darahku

today cuti khas untuk jumpa doktor. jam 8pagi sampai setelah 8minit jalan kaki dari rumah. ambil number dan tunggu. no 6045. lama tu. tidur2 ayam kejap. kipas langsung tak dipasang. punyalah panas. pulak2 aku tengah sakit tekak ni. kena puasa sebab nak ambil darah buat ujian kolesterol.

bila dah sampai no aku yang sepatutnya, no lain dah melompat. eh eh?? kenapa? ke sebab orang tua didahulukan? takpelah kalau macam tu. rupa2nya? aku yang tak letak form ambil darah. haha. itupun setelah ditegur seorang perempuan India disebelahku. itupun setelah dia lihat aku pegang kemas form. haha. thanks to her, kalau tak sia2 cuti hari ni. setelah berborak2, pandai pula dia tegur aku buat akaun.

penungguan hampir 2 jam untuk 20 saat masa yang diperlukan untuk ambil darahku. tunggu jelh 15 May untuk keputusan. erk..ngeri..ngeri.. dah lama sangat tak buat ujian. dahla makan seafood banyak..suka telur..suka lauk berlemak. lari2 pun sebulan sekali je. dumb bell kat rumah pun angkat bila rasa nak angkat je. yoga mat pun begrulung elok bawah meja. exercise ball pun bergolek2 kat bilik belakang. hehe.

dah. aku rasa macam dah nak demam. actually dah tak sedap badan sejak ahad tapi aku malas nak layan. ngada, sikit2 demam. lemah naa..

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

SimplySiti EDP @ Watson

eh tak pasal2 jadi peminat SimplySiti pulak. eh minyak wangi yang wangi... maka harusla aku beli.
harganya RM69.90 dapat diskaun sebagai pemegang kad Watson, 5% off.

50ml jek tapi baunya sedap. ada 2 lagi bauan aku tak minat pulak. lama jugak bertahan haruman ni. adalah sampai aku balik kerja. suka. cantikla botol perfume ni.

percuma gelang tangan berharga RM49.90 sehingga 23 April kalau tak silap aku tengok iklannya.
dah bayar2 dapat lagi kupon diskaun RM8 untuk beli barang kosmetik dari 24 April sehingga 21 May 2012. kupon ni hanya dapat dengan setiap pembelian barangan bernilai RM30 ke atas. huhu best..best..

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Weekenders

apa je yang dibuat pada hujung minggu?

ziarah saudara mara terdekat? kawan2 lama yang on off berita terkini, atau melepak atas sofa je dengan penuh kemalasan.

hujung minggu bukanlah minggu mendobi bagi aku. aku basuh baju 3 hari sekali. kalau terlebih rajin basuh kain, membazir pulak air. hahahaha. aku suka penuhkan mesin basuh baru cuci. mesin basuh pun muatan 6.5kg je.

kemas2 rumah? pun ikut mood jugak. kalau datang kerajinan melampau bukan kira weekend. lepas balik kerja pun boleh buat. 

cuma buat masa sekarang, aku dah tukar langsir baru hasil belian masa jualan muarah Royel. diskau 70% kan. dari RM100++ jadi RM30++. kan jimat. mula ingat nak beli lepas tu jahit sendiri. lepas tu malas. hahaha. mesin jahit ada je..tapi...alasan terbaik nak beli kerusi ada penyandar. sekarang guna bangku je. sakit belakang aku kalau duduk mengadap mesin jahit tu lama2. opps..plan nak menjahit telekung sendiri pun tertangguh sebab belum beli renda. kain semua dah siap potong.


being a couch potato, watching TV and being fatty on weekend

sambil tengok TV, perlahan2 baca blog dan survey apa yang patut

buku ini semua sudah habis dibaca, kena belek la web FIXI apa lagi buku baru yang Amir Muhammad terbitkan. nak tunggu keluar kat Popular, lambat jugak.

contoh langsir yang sebenarnya aku nak jahit
 
buku2 yang dah siap dibalut plastik. terkial2 juga mula2 nak balut sebab dah lebih 10 tahun tak balut buku rasanya. haha

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Soalan Basa-Basi

Contoh Situasi 
  1. hujan turun; hujan ke?
  2. tengah makan; makan ke?
  3. sibuk bekerja; banyak ke kerja?

entahla. soalan2 ni memang aku tak suka nak jawab. apa masalah orang yang bertanya ni??????????

in the end aku ignore je orang2 yang bertanya macam ni. sebab kalau aku menjawab dan mengiyakan apa yang ditanya..aku jawab dengan hati yang panas. aku malas nak layan. sudahnya aku kena cop sebagai?

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In Online Shopping

Great Deal!

baru2 ni aje aku dah terjebak. dengan?


sudahnya hari2 aku nak tengok apa deal terbaik. dah beli 2 barang. tunggu nak redeem certificate je.

salahkan zcat, hahahaha. sebab dia asyik cerita beli barang secara online ni murah. jimat kos yang sangat banyak. contohnya bufet yang kami makan di Hotel Istana, Sports Eargear dan Nextbook.

happy. tapi...jangan rambang mata. percutian murah2 pun ada. tapi.. tempatnya bukan main kelas.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Syukur

syukur dengan pelbagai cara. syukur terbit dari keikhlasan hati menerimanya.
manusia kalau dapat sesuatu yang dia suka, pasti dia bersyukur ya amat. tapi ada juga walaupun sesuatu yang diterimanya satu kebaikan juga, cuma tak mencapai tahap yang diingininya, maka akan ada bunyi2 yang tak menyenangkan. dan kawan yang mendengar akan berkata, "kau ni besyukurlah sikit daripada takde langsung!"

aku besyukur pada Ilahi, dapat tengok jumlah gaji yang dikreditkan pada 2 April lalu. aha....2 April baru dapat gaji....

alhamdulillah sebab aku ni masih mendapat wang saku dari mak, walaupun aku dah bekerja 8 tahun, maka aku tak keputusan wang. ada aje belen2 yang boleh digunakan untuk makan2.

akhir2 ni aku rasa lebih bersyukur, everything goes smoothly. walaupun gaji masuk lambat, tapi masih ada duit lebihan. harap2 aku terus bekerja dengan bersungguh-sungguh (ikhlas tu Allah je boleh ukur), jadi aku dapat rasa keberkatan duit gaji yang aku dapat. bila duit dah berkat, insyaAllah duit yang sikit pun rasa banyak. makanan yang biasa2 pun rasa sedap. aku dapat makan sedap pun selalunya hasil belanja zcat. selalu aku makan biasa2 je. hehe. syukur juga ya.

kata ustaz (pada ceramah last time aku dengar secara langsung), kalau nak dapat rezeki banyak bacalah surah al-waqi'ah setiap malam. kalau nak senang sepanjang hari bacalah surah yaasin. kalau nak rezeki murah, rajinlah solat sunat dhuha hari2.

ya Allah, istiqomah nak beramal tu, penyakit malas la yang paling busuk.

syukur masih boleh bernafas melalui hidung, berjalan tanpa tongkat, melihat dengan mata, dan membuang najis melalui jalan normal.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Hershey's (Her/She?)

hari ahad yang sibuk. ketika orang lain dah sibuk2 membeli-belah dan menghabiskan wang gaji mereka, aku cuma mampu belek2 je dulu tengok apa barang nak beli. in case nak datang lagi sekali next time, hehe.

jalan TAR

1 Utama




coklat hershey's ni memang sedap. dapatla 2 lepas bergambar dengan "coklat" tu tadi.

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Addicted To Nescafe

nescafe minuman biasa keluarga aku. sejak kecik aku tengok mak mesti beli nescafe. sepanjang hidup aku sampai hari ni bemacam2 packaging nescafe di jual.

bermula dengan nescafe classic, arabica, gold, gold decaf dan sekarang ialah alta rica!

satu pagi tanpa nescafe, lemah je aku kat ofis. hehehe. minum nescafe ni macam mengejut aku dari tidur la..hehe


Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

Comments

Weekly Popular

loading...