Saturday, June 29, 2013

Kerongsang Berjurai

Last week lepas balik kenduri kahwin di Restoran Seri Melayu, kami pergi ke pameran kerja kahwin di Kraftangan. Tujuannya nak cari kerongsang baru. Alasan yang lama dah banyak hilang batu..

RM45 sebab pewter. Silalah ke gerai Maharisi Design ya. Ada macam2 design yang menarik.

Tuesday, June 25, 2013

Monday, June 24, 2013

Blue Sky & Haze Week

Kalau ikut rajin, hari2 aku nak tangkap gambar sky view KL.  Tolong, tak sanggup berlama-lama dalam keadaan jerebu seperti di Beijing. 
No. 1 gambar awal pagi hari ni. No seterusnya, warna2 langit yang ku rindu. Last sekali gambar awal pagi...

Friday, June 21, 2013

Cramp & Stomachache.. and other stories

Last friday makan rojak buah dengan kuih masa lode.  Balik rumah terus.... malam.... terus.... cibimarukochan plus vomit sepanjang malam. Aduh siksa.

Tambah nak vomit ni bau minyak tanah jiran sebelah kanan aku bakar apa2 tah malam2 buta.

Esoknya pergi mediviron dan memang sah food poisoning. Kena RM65. En. Sebelah kata for my wife ada peruntukan RM1500 setahun untuk medical. Ok memang bersyukur.

Today cramp lagi.  Kadang2 memang agak risau nak beli makanan dan tempat jual makanan.  Tadi makan set zinger burger.

Last week tu beli makanan di bazaar belakang ambank raja chulan. Tidakla aku nak pergi lagi..

Monday, June 3, 2013

Restoran HM Bagan Lalang

Jumlah bayaran RM164.80
Udang mentega
Ikan stim
Ikan 3 rasa
Ikan bakar
Kerang rebus
Coke 2 tin
Teh o ais 2
Nescafe ais
Nasi sepinggan
Percuma kerepek ubi pedas

Tak ke murah...
Ada macam2 kedai. So ada macam2 perasaan nak datang untuk cuba lagi.

Sunday, June 2, 2013