Welcome To My Random Stories. From blogging about my family, recipes, hobbies, eating out and good bargain place. A little chit chat about myself so you will know me better.

Blogroll

Saturday, June 29, 2013

Kerongsang Berjurai

June 29, 2013 0

Last week lepas balik kenduri kahwin di Restoran Seri Melayu, kami pergi ke pameran kerja kahwin di Kraftangan. Tujuannya nak cari kerongsang baru. Alasan yang lama dah banyak hilang batu..

RM45 sebab pewter. Silalah ke gerai Maharisi Design ya. Ada macam2 design yang menarik.

Tuesday, June 25, 2013

Turn to 31

June 25, 2013 0

No present. Just cakes I bought from a cake shop inside BTS.

Happy Birthday Bro!

Mak masak nasi tomato.  Rendang ayam and kuah kari ayam. Ada juga karipap popular yang sempatla aku gigit 5 biji kot.

Monday, June 24, 2013

Blue Sky & Haze Week

June 24, 2013 0
Kalau ikut rajin, hari2 aku nak tangkap gambar sky view KL.  Tolong, tak sanggup berlama-lama dalam keadaan jerebu seperti di Beijing. 
No. 1 gambar awal pagi hari ni. No seterusnya, warna2 langit yang ku rindu. Last sekali gambar awal pagi...

Friday, June 21, 2013

Cramp & Stomachache.. and other stories

June 21, 2013 0

Last friday makan rojak buah dengan kuih masa lode.  Balik rumah terus.... malam.... terus.... cibimarukochan plus vomit sepanjang malam. Aduh siksa.

Tambah nak vomit ni bau minyak tanah jiran sebelah kanan aku bakar apa2 tah malam2 buta.

Esoknya pergi mediviron dan memang sah food poisoning. Kena RM65. En. Sebelah kata for my wife ada peruntukan RM1500 setahun untuk medical. Ok memang bersyukur.

Today cramp lagi.  Kadang2 memang agak risau nak beli makanan dan tempat jual makanan.  Tadi makan set zinger burger.

Last week tu beli makanan di bazaar belakang ambank raja chulan. Tidakla aku nak pergi lagi..

Monday, June 3, 2013

Restoran HM Bagan Lalang

June 03, 2013 0

Jumlah bayaran RM164.80
Udang mentega
Ikan stim
Ikan 3 rasa
Ikan bakar
Kerang rebus
Coke 2 tin
Teh o ais 2
Nescafe ais
Nasi sepinggan
Percuma kerepek ubi pedas

Tak ke murah...
Ada macam2 kedai. So ada macam2 perasaan nak datang untuk cuba lagi.

Sunday, June 2, 2013

ETS Ipoh - 2nd Time

June 02, 2013 0

Jumlah bayaran
Pergi balik RM70. Kalau ada kad, diskaun RM12. Parking kat KL Sentral maximum RM40.

Takde penat.  Takde jammed. Boleh tidur2 dan tengok TV.