In

Good & Bad Things In 2014 For Myself

Good things come first..

  • have a baby.
  • got bonus.
  • 2 months maternity leave.
  • 24 days on leave.
  • 3 days ROD leave.
  • 11 days MC.

A Basket of flowers on my birthday..thank you my dear Zcat.

We checked in Port Dickson in January,
Penang in June,
Cameron Highlands in August,
Segamat and Malacca in October.


Bad things?
High pressure on maternity and after post-natal.
Diabetic on maternity.
High cholesterol recently found in December.
Obesity.

No comments.

Read More

Share Tweet Pin It +1

7 Comments

In

Hadiah Kasih Sayang Katanya..

Erm hadiah ni sempena apa?
Tak perlu occasions untuk bagila..
Yelah tapi untuk apa?
(sambil sengih...)

Hadiah kasih sayang...

Thank you!!

Perempuan memang macam ni. Semua benda dibuat mesti nak tahu alasan. Mujur la dia si lelaki itu nak bagi jawapan.. buatnya dia buat tak tahu je...dia juga yang rimas esoknya kena tanya lagi. Kan senang bagi jawapan!

Sebenarnya aku pun mengada. Merengek a.k.a. minta perfume. Perfume sedia ada dah nak habis. Dan dah bosan juga memakai wangian yang sama. Akibat termakan cerita budak lelaki yang cute ala anak ikan di Isetan tu..Maka aku pun nak cubalah. Yang ruginya botol 100ml dah habis sebab diskaunnya sehingga 30%.

Masih belum pakai. Tunggu occasions special sikit untuk kali pertama.




Tapi Salvatore Ferragamo tu pun sedap juga baunya. Dan dan tamak kan. Nak kena berjimat ni.

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Bowling Tournament Via Department

hari ni ada tournament bowling. aku minta laki jemputla nanti di Berjaya Times Square. biasalh main kat kawasan milik Company. sebelum tournament start, aku pergi makan Sushi King dulu dengan laki. bagi stamina. yo lah...



aku bukan pandai main bowling pun. tapi sebab dah kena paksa..aku baling la jugak bola tu...kumpulan aku tak ramai. siap tak cukup korum sebab Azman kena balik jemput anak dari kem, kemudian masuk si Ahamad tu tapi macam dah 3 turn balingan baru dia sampai.. hahaha..nangisla kami 2 orang - aku dan Izan. ada nama Azman, tapi kami yang mainkan untuk dia. camnor....dahler kami 2 orang pun tak reti membaling. sesuai...untuk kalah.






aku diumumkan sebagai pemenang kedua tercorot. hahahaha. rugilah. sebab paling corot dapat hamper..aku dapat apa je....kupon Watson's je....dan kupon main bowling. aku bagi kawan2 je...tak kuasa aku nak main..



dan mug. tapi....gambar mug takde..hehehe..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Boat Noodle, The School By Jaya One






Budak ni minum susu je

Aku makan 6 mangkuk je.


Macam tepung pelita RM1 untuk 2. Masa dia hantar kuih ditelangkupkan bekasnya

Meat ball dan chicken ball

Ayam goreng




Overall bolehla diulang makan. Tapi takdelah sampai 69 mangkuk..katanya itu untuk seorang makan paling banyak setakat ni.

Inilah percubaan pertama kami pada hari ni 7 Disember 2014 di The School. First round kuah dia sikit je 2nd round baru banyak sikit.

Alhamdulillah.

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe