In

Hadiah Dari Zcat

Balik dari Ipoh kami pergi KLCC. Nak claim hadiah birthday dari L'occitane. RM20 pun duit juga.

Maka hadiah birthday tahun ni dari Zcat ialah krim kecantikan dari L'occitane.  Yay!

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Birthday Mama

Selang beberapa hari jadi aku ialah hari jadi mama. Mama lahir 14 Julai. 67 tahun yang lalu.

Mama masih kuat untuk memasak pelbagai lauk untuk kami. Buka puasa Sabtu semalam memang meriah. Tak dan dah nak ambil gambar.

Lepas balik terawih kami sambut birthday Mama. Takkan nak sambut siang esoknya...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Hadiah Dari Mama

Hari Sabtu balik Ipoh naik ETS dengan Zcat dan my SIL, Jija. Kami bertiga sampai Ipoh jam 4:30 petang. Tren shutdown sekejap kat tengah2 hutan.

Masa nak membersihkan diri, mama datang bagi sampul raya...ada isi. Hehe....belum raya dah dapat duit raya... eh bukanla.. duit hadiah birthday..happy..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Hadiah Dari Emak

Last Jumaat buka puasa dengan emak di KD. Mak pun belikan nasi beriani arab. Sedap lauk ayamnya.

Kemudian dapat hadiah.  Terus buka.  Balik rumah terus cuci sebab tak sabar nak pakai.  

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

11 Julai 2013

Hari ni takde bunga sampai kat ofis mscam tahun sudah..

Tapi Zcat dah janji nak belikan kek comel di BTS.

Bila petang aku sampai kat BTS dalam jam 5 lebih.  Zcat suruh tunggu sekejap. Hehe ada kek comel ditangannya bila dia tiba.

Masuk je kereta ada bunga.. oh rasa nak cioms tapi puasa... dan dalam bulan puasa.

To my beloved licensed boyfriend, THANKS FOR THE GIFTS.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Ramadhan 1434H

Pertama kali tahun ni berpuasa dengan licensed boyfriend.  Wah aku pun tak tahu macam mana orang lain bersahur masak ke... aku makan aprikot kering je dengan air nescafe dan air kosong.

zcat pulak minum susu dan makan kurma.

Semalam kami berterawih di Masjid Wilayah. Imam baca dari permulaan surah Al-Baqarah. Aku mampu ikut setakat 8 rakaat je. Imam buat 20 rakaat.

Kemudian kami makan di restoran bestari di plaza damas.


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Ntv7 #dogoodfeelgood 2013

Acara larian tahunan kami. Sudah tahun ke 3 dan kali ni kami masuk 7km. Turut serta my sis in law, Jija.

Ini larian pertama untuk  tahun ni. Takde latihan serius. Aku pun jalan je.. 1 jam 8 minit. Not bad la untuk perempuan berisi lemak macam aku. Haha..

Tahun ni juga tak banyak tajaan. Yang pasti aku minum milo sejuk 4 cawan.

See you guys next year!  

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Mendobi

Hari ni baru sempat mendobi pakaian. Seminggu jugalah tak berbasuh. Itupun dah basuh 3 round masih ada seround dua belum settle. Sebab ampaian dah penuh. Hanger pun dah habis guna.

Penat minggu ni memang penat. Alhamdulillah ada air kan...

Aku menyidai baju memang dalam rumah. Sebabnya luar rumah banyak anjing. Jadi untuk mengelak apa2 yang tak patut, baik disidai dalam rumah je.. rumah pun harum bau sabun..

Memang kena pilih sabun untuk pengeringan dalam rumah. Dulu pakai Tops. Sekarang Dynamo yang dicampurkan sekali dengan softner sebotol dan sekotak sabun Cosway untuk kotoran degil.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe