In

"kau bila nak kawen??"

soalan ala2 basi gitu. aku dah letih nak jawab. kalau aku jawab pun nanti ade lagi soalan nak provok aku lagi ade la...
sape tanak kawen beb..cuba citer sikit...memangla mula2 tanak kawin dulu..maksudnya nanti2la bila dah bersedia..
kalau asyik soalan ni je ditanya setiap kali balik kg or jumpa kwn lama, leh giler aku nak buat alasan..
soalan2 tambahan selepas soalan di atas; 
mane boyfren kau dah pergi..dia tanak kawen ke dgn ko?
aku: "boyfren takde..."
muke macam ni cantik (cantik?alhamdulillah) pun takde boyfren?
aku: " takde..."
boyfren ko dulu mane?
aku: "kitorg dah break off"
bodolah boyfren ko tu
aku: "dah takde jodoh ok, tak baik ckp camtu"
ko ni pun terlalu memilih
aku: "mestilah, takkan aku nak pakai rembat je buat suami"
dan soalan2 sengal ni selago ko tak kawen selagi tu ko kena jwb dgn org yg berbeza2 dan cara provok yang berbeza2..adoi..boleh giler
kalau soalan macam ni pulak terpacul dari anak sedare aku, apa reaksi korg??
- soalan budak umur 5 tahun, Abdullah. 
"cik neng, mana cik neng sorok anak cik neng? kita nak main dengan anak cik neng.."
aku: "cik neng takde anak ok.. mane ade cik neng sorok2 anak.. 
- soalam budak umur 19 tahun, Imran
"cik neng, bila nak dapat pakcik baru?"
aku: " nak suruh nenek ko kawin baru pastu beranak lagi ker.. nenek ko umur dah 70 tahun" - ini aku jwb dalam hati je sbb budak Imran ni call aku terus tanya... 
- soalan budak umur 26 tahun, Saadiah
"bila nak kawen neh, org anak dah nak masuk 2.."
aku: terkedu, malas nak jwb lagik...
kalau kat kenduri kawin pulak...
"adik ngko dah lepas, ko bile laie...??"
aku: alah anak makcik pun sebaya saya, pun tak kawin gak, adik dia pun dah kawen..same je...-dlm hati okey..nak mampos melawan ckp org tua.

dulu2 mak aku pun bising bile aku dok sibuk ke hulur ke hilir dgn bf aku tp tak kawin2..yelah dia rimas tgk kan..tapi aku bukan jumpa bf setiap hari, aku jenis once a week ok..kalau dpt 2x jumpa dlm seminggu kira senyuman aku macam dah takle ditawar2kan lagi..

tapi skrg mak aku nye soalan,
"ko tanak amik anak angkat ke? suruhla org jaga masa ko pergi keje"
aku: "ni dah tambah kos lain pulak..dahle amik anak angkat pastu suruh org jaga,..duit lagi..dari segi moral pulak kang penjaga budak tu yg jadi mak angkat budak tu..hahaha"
"ko tak kawen pun takpe..semua ko dah ade..cepatla beli rumah pulak"
aku: aku takde rumah, masih menyewa bilik,.."erm nanti dulu mak, tgu gaji ok sikit, umah kat area sini mahal2.."

hahaha..sampai bila pun soalan ni tak abis ditanya..aku letih.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Chit Chat Studio Cafe

venue: Jalan wangsa delima 10, dkt2 carrefour and sebelah cheng ho, wangsa maju  
date: 20 august 2009, Thursday (friday night)

berbulan rasanya plan nak jumpa kengkawan ex-stagno and yang masih keje kat stagno..akhirnya, setelah digogonizekan oleh kak lin, barulah jadi... ujan lebat la...aku dtg dgn ann, sampai2 je dah ade dila, kak fura & min. masni kata dah sampai tah mane sorok..reen lak kena lanje dak jps kat bora ombak ampang..
selepas semuanya dah sampai..maka bermulalah chit-chat + gossip + mengumpat..

eii tak abis2..masa nilah nak menyuarakan perasaan hati yg terpendam..

macam biasa tgu turn mimi citer, mesti kelakar, lawak & gempak..maklumla skrg dia dah jd ratu blogging antara kitorg...masa nak order makanan punyalah lembab masing2 taktau nak pilih ape..yelah tgh bulan..poket kering sikit, perut mahu mkn, minyak keta pun mahu makan..sendiri mahu ingatlah bila pilih menu dengan rega nya..yang ala2 kelas coffee bean lak..


aku nak cuba nachos, tp risau tak pueh hati..amikla kueytiaw..dgn jus epal asam boi..

haaa ko sekali dpt bil..rm172..++++..gilo..memasing kemkabut kira2 nak bayo...


pastu mcm tak ckp2 lak duit nak bayo..adela yg tong2..rupenye ade mknn kitorg tak order masuk bil..sedar pun masa dah byr, dah kuar pun tgh sibuk posing dpn restoran..kak lin la yg pasan..tak ke...masing2 cakap ni 1st and last time..sori dear..zahid&nita, we will go better & cheap place pasni...

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Jonker Street, Malacca

Date: 1-3 August 2009
Stay: Lendu

After 5 weeks adik sekeluarga eksiden, aku dan mak bercadang nak lawat dia. Kami bertolak dari ampang jam 1040am dan sepanjang perjalanan yg mendung dan hujan renyai2 ada 3 eksiden berlaku.
Tiba di Melaka jam 1240, terus ke Lendu dan makan tengahari. Nikmat hidup nyer. Kema masak nasi ayam yang sedap. Erm aku pun tak pernah nak try masak.

Sebab dah penat, macam biasa aku tidur je sampai petang. Yang bestnya yang lain ikut sekali tidur..yeahhh

Malam selepas magrib kami tuju ke Mydin di MITC. Besar giler…paling besar kat Malaysia kot. Aku beli jugak sikit2..hehe tak boleh tahan. Lepastu kami menuju ke Perkampungan ikan bakar terbakar di Umbai..tukang belanja, Yome..dia baru pass exam MCPA modul E dengan sekali amik jek..14 calon lulus 100%. Hebat!

sedapnya minum air karet susu

Kami makan udang goreng tepung, ketam masak goreng sambal, ikan siakap masak 3 rasa, pari bakar, kalian ikan masin dan nasi putih..of cozla, aku makan sepinggan kongsi dgn mak. Tanak gemuk konon.

ape lagi..meh makan sampai licin...

Erm, servis lambat, nak kata ramai orang takdelah crowded, yelah tempat baru berbanding kawasan ikan bakar umbai lama. Bezanya yang ni terapung sikit. Tp Alhamdulillah makanan sedap.
Balik sempat shopping sikit kat kedai craft. Carik fridge magnet – haha terikut hobi Mimi, cuma aku belasah je ape2 jenis magnet..Mimi spesifik kepada Negara, negeri..

Ahad pagi rempit jap dengan yome ke pasar Lendu beli breakfast. Hm..yome pecut sampai 110km..giler la motor Honda baru neh..

eksyen je lebih...bawak, HARAM

Petang jam 1530pm merempit ke Jonker Street aka Jalan Hang Jebat. Beli sikit2 souvenir d an paling penting pedang kayu aku yg Cuma berharga RM10. tak boleh tahan…..

ni muka sengal lepas sesat kat jonker street

Malam kami makan di KFC, mak belanja. Aku belanja duit minyak jelah hehe..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...