In

demam

sabtu lepas balik kg dgn gembira. angkut 2 org budak kat lrt ampang jam 1040am. tersangkut kat jem bdr baru ampang 10 minit sebelum tu.

sampai kg dah masuk waktu zuhur. bawk keta slow, mcm biasa, potong lori..lori minyak, treler, kereta2 yg dibawa oleh pemandu slow & steady. tp still lambat. sampai simpang pertama sg koyan ingat nak masuk nak tunjuk rumah mak chef wan kat 2 org budak "perak" ni..tp terover brek pulak. terkejut beruk pakcik yg nak masuk simpang tgk aku drive. haha..ok janji esok nak bwk.

mak ckp ahad ada kenduri kawin. tp aku tanak pergi. 2 org budak ni pun tanak pergi.sebab takde baju kurung...hahaha..aku mmg mls dah nak pergi kenduri kawin.aku tak kenal pun sape yg kawin dan anak siapa. ok masa makan tengahari amat sedap. mak masak mcm2. aku mkn dgn gembira. kemudian minum air sejuk..trs rs nak demam.

lepas zuhur aku baring2..borak2 dgn 2 org budak ni..pastu aku tido. aku bgn kemudian nak mkn pecal..mak dah bg jiran. ada karipap, tp aku taknak. aku suka mak yg masak jek..haha..kemudian bdn mula panas. kemudian nak tgk cerita dah tgk..tak jadila...tdo.

esok pagi2 aku rasa aku demam panas.minum air kosong..haus sgt2. kemudian pergi jamban 5-6x agaknya. aku mmg tak larat..tp ttp kena drive balik ke KL. hantar mak ke Kota Damansara rumah abg Lut dan 2 org budak ni ke Bandar Tasik Selatan. aku gagahkan jugak bdn.

pg isnin aku demam lagi..trs pergi klinik kita tp ramai org aku pergi klinik dr khalid. kena RM72. mc 2 hari. duduk rumah, blogging la..

rabu aku pergi kerja tp demam lagi masih tak sihat..amik mc dgn klinik mediviron kena RM30. wahhh senang je kan tulis2 harga ubat.

khamis & jumaat aku masih lemah sikit2.tp antibiotik dr adam bg mmg power. trs P hari khamis petang, terawal dari biasa pulak. patut pun haus je memanjang..haha...

aku tak letak gamba sbb google dengki.hahaha

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Wong Solo ~ apa barang ayam penyet mimi

tlast Thursday, girls outing. yg nak jumpa sangat2 ni tentulah si reen. poyo gak minah ni selalu wat date lepastu tak jadi..mujur kali ni konfem.. kan senang...nak lagi senang jumpa kat kwsn opis lama. dah. aku sampai stagno dulu, tumpang kejap ye....jgn halau2 pulak..wakakakaka.

tak lama - lama gak, ann baru sampai. jom trs ke wong solo kat tmn dagang. ada minah yg nak sgt. aku tak kisah je. perut pun kenyang. aku order soda gembira dan tempe+tauhu. huh mujur sedap.. harganya agak mahal la utk tempe kan.. 2 keping tempe, 2 keping tauhu goreng RM5.90. begitulah jugak air soda gembira..gembira jugak jumpa kawan2 ni.. update cerita...

lama kemudian barula mimi sampai..boleh minah ni balik rumah mandi.. adoiyai...aku rumah punya dekat pun tak balik tau...takpe la. mimi bwk album tunang..very the kan....layan jelah..anyway congrats again to mimi.. gambar ann bertunang je takde. low profile sungguh.

borak2 sampai kena halau kau..hahaha..kelakar..lepas tu sambung kat parking keta..dah berapa owner keta blah kitor asyik mengengsot je cari port baru. dah balik opis stagno still nak borak lagi..hinggala si reen dpt sms suami suruh balik..hahaha..ok...jumpa lagi next time...layan...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

double date..berani?

hari ni aku buat double date dgn selamba asam limau. pg ke ptg nak keluar dgn adzman, mlm krg nak date dgn 2 perempuan kawan zaman UKM dulu. gile lama tak jumpa..ingat zaman2 tu aku masih takde ciri2 feminin lgsg, body pun mcm timun takde shape.

akibat takot keta adzman wat hal lagi, maka beliau sanggup park dkt dlm bangsar village. aku pulak amik dia, then dia drive keta..trs menuju ke shah alam..nak mkn kepala ikan sedap. malay punya tau..bukan mamak tauuu.. tp aku lupa nama kedai dia. tempat kat area2 kilang la..jumpa la 2-3 bijik keta antik..terus melompat aku tgk.sygnya diorg tak jaga elok2, dibiarkan buruk dan berkarat.

kendian p slat zuhur di masjid TUDM..ha kat situ2la restoran tu.. wah masjid ni chantek ok...dan adzman, thanks ya sebab menjadi pengingat utk solat dgn segera bukan lambat2. bagus2.


pastu nak cari kasut sukan kan..konon2 nak pergi jogging or dance club kan..so menapak ke SACC dan PKNS. ha kau..besar je lebih, org kurg. tp PKNS mmg murah2 brg2 jualan dia. kalah jalan Tar. aku grab selai tudung, adzman beli jam tgn..pastu kitorg gelak2..sebab murah.ooo lepas tu aku berkenan dgn tie ada gambar mouse, adzman..silalah pakai..saya belanja..hehehe..sbb comel.tah hape2..beli kat SACC..murah2 bangat brgnye..



habis pusing..kitorg pergi ke The Gardens utk parking. kendian jln2 dlm garden amik gambala...apa lagi...2-2 hantu gambar...keh keh keh..bezanya skrg aku dah mls nak bwk kamera..biarkan adzman suke sgt dgn new kamera dia..nikon beb. dah puas bergamba pergi ke mid valley. blom dpt carik kasut idaman. jadi pegi minum ptg ni Belanga. masakan org Kelantan. layanla roti jala...keras sikit tp kuah sedap.

pusing2 tak jumpa gak kasut..lepas solat, cabut ke Bangsar Village sebab nak jumpa 2 org kwn. so Adzman tamoo join sbb dia nampak aku terlalu gembira bergosip dgn kwn2.katanya tamoo kacau the mood la..okies kitorg makan kat studio 21. sedap tp lama la nak tgu diorg masak...

jumpa si masrina dan zie ni tak lama pun, ringkas dan padat je perbualan kitorg..hehehe diorang ajak tdo umah, aku tamoo la..mana nak tukar baju, lens..dll..hehe takpe next time kita lepak lagi ok.


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

nak cari kardigan, temankan cari router

Sabtu; 3 April 2010
Lokasi; Dari Pavillion-Sungei Wang-Plaza Low Yat-Berjaya Times Square


uh..hari ni baru nak citer..citer basi...hahaha nak sebut malas mcm tak elok..hakikatnya geram sebab asal nak upload gamba je, google jd tak mesra alam..dah le internet explorer buat pening, chrome pun tak boleh tolong...waaaaa..saya kena godek laptop lagi pasal benda2 IT.

adzman kata, i dtg park keta kat area rumah u, then kita jalan2 guna kereta u. oklah...tak kisah. u drivela. i selalu sesat nak park dkt BTS, Pavillion lgi tak pernah pergi..hehe..
sampai Pavi dah tengari, so makan dulu. lapa ni..wah2 tgk food court Pavi amat menarik dekorasinya..berapala kena bayar sewa ek..dan2 nampak Ichiban Ramen..trs mengada2 nak masuk makan ramen. gara2 tgk anime Naruto, asyik makan ramen je...mujur takde adegan beromen..haha. so aku pilih seafood ramen dan adzman pilih ramen ape tah..tp dia punya paling sedap. tak aci betul. sekali lagi aku makan set. dptla dumpling dgn air..haittt adzman makan dumpling langsung tak ingat aku..tp takpela..dia lapar kot...hehehe..


lepas tu kitorg pergi solat kat surau. puas carik, belek directory dlm building bagai. last2 adzman kata; " jom..i dah tau kat mana. rupanya dekat parking area. tp surau dia cantik beb..washroom aku tak masuk ok. so takle komen.

then, pergi pusing2 dlm Pavi, ada exhibit utk F1. hehe..nak gak begambar dgn keta klasik Ferrari kot kaler merah..sesuai la dgn warna baju aku.. haha...ramaila org kat Pavi..jom lari pergi Plaza Low Yat...tp tembus dlm Sungei Wang..sambil2 tu cari kardigan yg labuh ada 2 poket kat depan. tak jumpa kaler yg berkenan. so proceed la ke Low Yat ek cari router.

dlm sibuk2 cari router, aku beli charger battery for camera, beli cyber clean, beli pendrive..mcm2 dah beli barula dpt cari router. ooo ingatkan aku je perempuan cerewet..dia ni pun boleh tahan cerewetnye. lama woo tunggu dia tau..tp sabar jelahkan..lagipun aku pun suka jenjalan haha pusing semua tingkat low yat sampai muntah..

then asar pergi sg wang balik sebab konfemla kan BTS punya telekung muchuk. org plak penuh jek..waaa tak kuasa..tula len kali dah bawak telekong jgn gatal tinggal dlm keta. 

kat BTS carik gak kardigan, tp tak jumpa2. mcm2 kedai masuk..pastu lepak dkt krispy kreme..lama gakla lepak..pantang jumpa sofa kan sedap..nak duduk je rasanya lama2 la..kendian pergi blk Sg wang.. hahah gila daa brp km kitorg jln.pusing pergi balik..

last2 lapa nak mkn nasi pulak..so pergi mkn dkt kedai mamak apa tah. aku mkn nasi lemak jek. adzman mkn nasi apa tah..nasi dhal? entahla.. tp sedap pulak..hehe saje nak rasa2..

dah mkn melantak...masa nak blk ada plak kutu parking nak duit..adzman dgn selamba badak dia trs drive keta...yela diorg ni org tak suruh pun jg keta..sebok plak....mujur le dia tak apa2 kat kitorg..kalau aku yg park keta kat situ..takut gak...aiyyy...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...