In

Can u just go...

kecoh la mamat ni...

pas aku blog entry pasal dia nak bg kad kawin kat aku, sampai la ni tak dpt2 pun kad jemputan kawin dari dia..tah dia baca blog aku..aku mmg taktau la. blog aku ni tak private pun...direct link je dr FB aku..kalau dah baca tu terdiam ke tertakjadi nak bagi ke..aku kisah per..even ye ye oo jugakla dulu selalu bgtau aku nak suruh aku jd tukang kipas dia atas pelamin la..nak bg duduk kat meja paling dpn ngadap dia makan la...motip mmg nak sakitkan hati aku kan..siap ckp aku ni marahkan dia sbb dia tanak kawin dgn aku.. ada ke?...dulu zaman cintan-cintun mmgla membara je rasa asmara ke jadah nak kawin dia je la...

pas aku rasa diabaikan jek sejak akhir2 tu, mmg aku la yg mintak nak break pun..sekali dia setuju kan..haa dahla...nak menyesal apa lagi...mmgla tak dinafikan kuning-biru hidup aku jap...tp of cozlah pastu aku nak cari partner kekasih mata air baru.

pastu yg p kontek aku balik ajak kuar tgk wayang bagai kan konon as a friend la kan..sambil2 tu buat2 mcm ambil berat ringan pasal aku..eiishhh bila aku pikir balik mmg aku la yg ngok ngek p layan dia balik apesal kan...

bila tanya pasal dia dah ade gf baru ke mesti putar belit tukar cerita lain sampai ke sudah Valentine thn ni last kuar pun still takde plan nak kawin...last borak kat ym bulan 6 pun masih kata tak kawinla buat masa ni~motip dah habis byk duit beli gajet kamera besar godang tu kan..sungguh eksyen kan..bila amik pic, mesti soh aku tgk ke, bg link ke..soh komen..kalau komen pedas pandaila ko delete..nampak sgt takle kena kaw2 dgn aku..sentap ke weiii??? pastu siap tanya aku nak jadi tak model dia..eeeeeeeee tak kose aku....ngko amik gambar semua pompuan ala2 separuh bogel je baju diorg tu...tak dedah bwh, dedah atas...tolongla...tu jekla yg laki suka dok jadi photographer kan..art la sgt...kejadah art tah....

eeee aku citer pakai hentam tak ikut turutan dah sebab aku dah geram giler..kang aku remove kau as a friend selama2nya kang baru tau..dok diam2 boleh tak jangan ganggu idop aku la...

tup2 dpt tahu dr cousin dia nak meminang anak org bulan 7, kawin bulan 11..ok..kau menipu aku byk ok...aku paling benci org menipu...paling pantang dlm hbgn kwn2 ni org penipu...err...aku leh terima lagi dia kutuk2 aku gemok ke, aku gigi tak cantik ker....perut buncitla...tp menipu ni is my optimum limit to treat u as my friend!!!! if u my friend, don't lie to me..don't EVER!

jgnla dok pikir aku takle terima jodoh kau dgn org lain...kalau aku takle terima itu bermaksud aku tak beriman dgn rukun iman ke-6! PERCAYA KEPADA QADA' & QADAR.

tahap kesabaran aku dah sampai batasannya! aku dah delete no henpon kau, cousin ko yg kejenya nak update citer ko~tp ko tanak ngaku, & ur beloved friend yg titiber tanya aku tak pergi kenduri kau ke kat Melaka? direct tanya kat FB aku....tak reti inbox? main kasar la lu org....

Read More

Share Tweet Pin It +1

12 Comments

In

"I Hate Myself For Loving You"

Midnight, gettin' uptight. Where are you?
You said you'd meet me, now it's quarter to two
I know I'm hangin' but I'm still wantin' you.
Hey, Jack, It's a fact they're talkin' in town.
I turn my back and you're messin' around.
I'm not really jealous, don't like lookin' like a clown.
I think of you ev'ry night and day.
You took my heart, then you took my pride away.
I hate myself for loving you .
Can't break free from the the things that you do.
I wanna walk but I run back to you, that's why
I hate myself for loving you .
Daylight, spent the night without you.
But I've been dreamin' 'bout the lovin' you do.
I won't be as angry 'bout the hell you put me through.
Hey, man, bet you can treat me right.
You just don't know what you was missin' last night.
I wanna see your face and say forget it just from spite.
I hate myself for loving you .
Can't break free from the the things that you do.
I wanna walk but I run back to you, that's why
I hate myself for loving you.
I hate myself for loving you.
Can't break free from the things that you do.
I wanna walk but I run back to you, that's why
I hate myself for loving you .
I think of you ev'ry night and day.
You took my heart, then you took my pride away.
I hate myself for loving you .
Can't break free from the the things that you do.
I wanna walk but I run back to you, that's why
I hate myself for loving you .
I hate myself for loving you .
I hate myself for loving you .

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Kenapa Senyum?

"akak ni saya tgk selalu senyum kan?"

"ye ke? kita dulu org tanya kenapa tak senyum"

"iye ke?"

"iye..dulu kita jarang senyum.."

"sekarang kenapa suka senyum?

"sebab senyum tu kan sedekah..senyuman kita kan menceriakan org lain.."

"betul juga kan..."

*perbualan aku dgn seorang guard muda kat APSC masa nak balik petang tadi..haha kawan2 lama kalau baca blog ni mesti tau dulu aku rajin senyum ke tidak..

positif+make yourself happy+you will make other people happy to see your face=terus shining like a star muka aku.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Mimy! aku ada wedges jugak!

hahaha tajuk kasi mimy alert..saje jek..kawanku Mimy sejak 2 menjak ni asyik beli kasut wedges yg cantik dan gojes jek..aku tgk dia pakai pun terasa la nak memilikinya jugak..tp bukan amik kau punya tau Mimy.. last time pergi danau Kota aku takde feel nak beli.byk naa tak berkenan..cerewet mcm ke hape je aku ni..

hari ni pergi teman Julie nak beli kasut..aku tryla satu kasut..katanya try..lepas tu rasa mcm cantik pulak..eh eh...kaki aku suka kasut tu pulak..babap kaki tu..mengada2..mentang2 nak raya Haji...

ok aku dah beli...diskaun 25% lalalalalala....
kat Balalaca je...dlm ampg point je..aku ni bukan rajin dah jenjalan jauh2..

Read More

Share Tweet Pin It +1

10 Comments

In

Kebaya Merah

last friday tinggal sesorg kat my dept. ah moy MC mata bengkak salah makan ubat..org sebelah lak amik lesen keta...sob sob...takde kawan nak gosip kat opis...


comel tak? hahaha..perasan je kan...ada umur mcm 17 thn tak?
hehehe saje je nak test ingatan korg umur aku dah brp sbnrnya...
 aku sudah dewasa la...
kalau tgk pic ni harus la korg ckp vogue the vass kan..
cepat mengaku kat bhgn komen
ok. nak buat kerja balik..
nilah kebaya merah dibeli ketika sentap..hahaha

Read More

Share Tweet Pin It +1

9 Comments

In

Ke Delifrance Lagi..

maaf ye..saya suka makan..
 kulit pie ni sgtla sedap dan lazat..
Ya Allah..sedapnyeeeeerr....
alhamdulillah masih boleh mkn sedap2 kat dunia ni..
beef pie..erm..boleh ulang makan la lepas ni...pulak2 dpt 25% discount lagila aku tergedik2 nak mkn lagi..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Waffle

pic ni tarik dr sini

kenapa titiber nak citer pasal waffle ni? aku suka makan tp takdela satu kemestian mcm tart telur tu..

cuma hari ni terngiang2 kat tinge ni dia sebut waffle
kalau pergi mall nampak waffle mesti sebut..
"waffle..waffle"
mcm suka sungguh
cara sebut je da mcm budak mintak waffle..
mcm comel...
motip? aku rindu dia...akekekekeke..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Merajuk

kalau merajuk je nak makan aiskrim.
takpun bawak keta tanpa arah tujuan.

kalau tak dipujuk memendam je perasaan tu.
kalau dipujuk maybe jadi mengada-ngada.

sebab tu kalau merajuk takde yang pujuk.
pandai2la pujuk diri sendiri.

makan aiskrim ke..
menangis ke..
tidur lama2 ke..
tanak jawab msg/call ke..

keras kepala
degil
hati kering

takde sape tgk muka dia kat cermin masa merajuk
tak rasa buruk
tapi menyampah
menyampah sebab kenapa kadang2 mudah sgt kecil hati
mudah sgt ambik hati
mungkin org tak bermaksud pun
habis kenapa merajuk?

merajuk tanda sayang
merajuk pada yang sayang
merajuk tandanya mahu diberi perhatian
tak suka diabaikan
jadi rasanya tak salah merajuk sekali sekala kan
kalau selalu merajuk memang menyampah

cuma kadang2 kita merajuk org tak tahu
kita diam2 je tahan diri sendiri dari marah
sebab rasa diabaikan
sebab rasa tak diperlukan
memang mengada2
tapi nak buat macam mana
nak salahkan hormon?

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Warong Mas Timoer

sunway giza ada byk restoran boleh cuba...sampai sini mahu try makanan sunda. ah moy tak kisah...asalkan boleh makan aku ni dia ikut..kalau ikut dia kang termakan yg tak halal..aku pulak susah..thanks ah moy kerana memahami..wa sayang lu..
 setelah pusing2 cari makanan..asyik western jek, mari try Timur
 grilled prawn. sedap ok. RM14.60
 avocado. mula2 tanak try risau tak sedap. amoy ckp kalau tak sedap nak pulang balik, boleh ke? cik adik ambil pesanan senyum2 manis aje..air ni sedap ok. rasa mcm mkn buah mangga penuh lemak tu..tak cair, tak sejuk sgt..RM6.90
 nak tjuk sambal je...
grilled chicken..pun sedap. ayam mmg lembut RM13.60
suasana...tak ramai org..hari tu kitorg 2 org dan pasangan suami isteri dgn anak dia jek..

Read More

Share Tweet Pin It +1

7 Comments

In

Sunway Giza - next!

last sunday pergi sunway giza dgn my ah moy. selalu pergi KD rumah abg tgk je..sejak dr pembinaan sampai siap..tgk je..tp bila Hanim dah post dlm blog beliau pasal Giza ni..aku tak tahan jugak..

patut celebrate besday mimy dan jumpa my gegurls fren kat sini and mkn2 la..xtvt biasa kan..tp takdirnya takde...takpe..aku nak pergi jugak..

i tak attend Lee punya pelancaran CST card tu sebab i malu nak pergi tanpa Mimy and Ann...huhu....i malu kucin..malu...(eh yer...) diorg semua ada hal..

 kipas ni kalau pasang kat syiling rumah, sure rasa mcm kat pantai je..lalalala
 open mcm nexus damansara
 tak perlu ke Indonesia la nak mkn mknn sunda..(ah moy br balik dr Bali)
 mari peluk labu
 aku bukan labu even kaler sama ok
ada fullhouse...next!!!!
kesimpulan, nak mkn2 ok..nak shopping2..no no no.....parking RM1 je ok..murah.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

selepas menilai seni

layakke menilai seni? masa pendidikan seni pun selalu dpt B...apa cerita nak letak lepas dah belek2 karya seni org? yg pasti katanya lepas ni if ada yg menarik, kita dtg lagi...tak kisahla...asal pergi dgn kamu (kamu jgn nakal ok..suka mintak bukan2)..hey pembaca jgn fikir bukan2..mcm chomel pulak parkataan bukan2..kalau sebut no2 mcm tak comel,..mcm kasar even suka ckp omputih even sebutan tak fasih dan tunggang langgang mcm omputih ckp melayu..


 jom jalan pintasan ke kawasan segitiga emas

pergi Berjaya Times Square mkn ayam berempah yg sedap tu...oooo teringat2 woo sebab tu dia ikut kehendak aku nak mkn apa...actually, 2-2 org dah lapar balik. mmg sedap, cuma kali ni tanak letak chili serbuk tu,..pedas tak tahanla..

kendian pergi Low Yat beli ext HD alasan nak format laptop yg dah umur 3 thn tu...erm..ni kena masuk entry lainla bab2 IT gajet ni...

dah habis semua, dia pun penat sebab tak dpt tidur smlm, kalau tak sakan la kitorg jenjalan..(Fahrenheit tak pergi lagila...) aku hantar dia balik, singgah kat Giant area umah dia, masuk kedai mkn lagi...

hot mocha...he likes to snap my acts..actually byk sgt pic mengacau air ni..kang letak semua mcm over kan..
 popia ni isinya kuew tiaw, pelik. trs tanak makan..teman dia makan dahla. ok ni kedai siam. dia sgt suka makanan kat kedai ni..terlampau suka ke? musykil
 all chocolate! your shirt, ur drinks...and my mocha..
penyudahnya aku yg tak dpt tidur mlm tu...mengantuk ok...

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In Hobby

Jom pergi Balai Seni Negara

lepas makan2 kat Subak, kitorg pun round2 nak plan kemana halatuju lepas ni...sambil2 bwk keta, mcm2 la kiitorg borak..pot pet semua..sekali masa lalu Titiwangsa dia tanya suka tak tgk seni, lukisan...ooo aku suka je,..dah lama ingin pergi...taktau sape yg nak ajak atau patut diajak...erm..dan dan tu jugak trs menuju ke balai seni kat taman tasik titiwangsa tu.
 tekalah ni baju dari apa?




 i like this shoot...


 tin biskut okay...
 daun maple dari material kain
 penat nak duduk rehat jap
 sila fikir lepas ni kita nak kemana pulak ek..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Giliran Belanje Dia Makan

ingat tempat ni?..ala2..tempat mendamaikan di hutan pinggir ibukota...


motip tunjuk daun ni...dia main teka2 dgn aku kan...kalau betul teka aku dpt handphone..owh..mari berfikir sejenak....

itukan daun ROSEMARY. 
senyap
senyum
gelak-gelak
"betul"
haaaaaaaaaaa....nak tuntut hadiah!!!!!
~handphone nokia torchlight~
bengang kejap...bagilah HTC!!!! pleaseeeeeeeeeeeeee.......
(dgn muka manja dan mengada2-ceh)

esok hari lahir dia 21 Oct...disebabkan takut tak sempat nak celebrate, aku ajak dia pergi makan sedap kat Subak awal2 Sabtu lepas..hehehehe..

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Bangi Kopitiam at Wangsa Walk

org dulu2 dah lama mkn semeja bercampur2 bangsa dan agama..
 i pun ada kwn Cina..ni ah moy sgt bijak pujuk pergi jalan2 cari makanan
ini gegurl plak sgt suka mkn banyak2...
 Soup Dolly Mee-light2 only...mcm mee megi sup
 Curry Mee-katanya masin...taktaula sape tukang masak yg nak kawin sgt tu...
 kuew tiaw soup..my fren said the best still from little penang..yeay...JOM!
the glass is sooooo tall...Peppermint apa tah nama dia..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Pencinta Tart Telur

me and egg tart can't never been apart. my first time eating egg tart when i was at high school. i remember it was in year 1996. i only bought 1 piece for trial. it cost me only 40 sen. but at that time 40 sen was expensive. 

then the price for egg tart arising to 50 sen..then in supermarket have to pay RM1....still don't mind up to RM1.50..

but the super best for now is from Delifrance kitchen. at RM2.90 per piece. luckily now promotion buy 1 free 1..hehehe..love you la Delifrance..2 thumbs up for making good deal especially for PENGGEMAR TELUR YANG TEGAR!

my lovely egg tarts with orange juice (RM7.50) from Delifrance
(got 25% discount) hahahaha.....

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Rasa2 Oreo

ingat cawan ni?
 tempting8x
its mine. please help yourself find yours...hehehehe..(gelak keji)

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Weekly Popular

Comments

Cerita Lain-Lain