Friday, October 26, 2012

Aidiladha 1433H

khamis hujan lebat lepas balik kerja. balik rumah, tumpangkan Fahada. tunggu hujan reda baru hantar dia balik Sg. Besi. zcat pula call tak bagi balik Bangi sebab banjir di tol Sg Besi? aku tak tau tapi lepas hujan lebat berhenti aku pun hantar Fahada dan menuju ke Uniten ambik anak buah, Ema. masa tu dha jam 10 malam.

sampai Kajang lepas seksyen 4, ada sikit lopak besar, kata Ana, banjir di bawah jambatan komuter UKM. kereta tak boleh lalu. air paras pinggang. aku tawakal je sebab itu sejam yang lalu.

sampai dengan selamat. langgar lopak2 dengan jaya..dalam masa yang sama ngeri jugak kot2 ada lubang yang dalam..

pagi raya ke Masjid UKM. sakan bergambar di kolej lama, ke fakulti dan terkenang sikit2 time belajar di dalam dewan kuliah. Ana, dia budak gigi, jadi manala pernah belajar di kampus Bangi. tahu jelan Tun Syed Nasir di Titiwangsa, kemudian Plaza Rah di Kg. Baru. okay..itulah cerita pagi di UKM.

lepas balik, tengok Fairuz & family datang ziarah. makan2 dan kemudian ziarah rumah sepupu di Seksyen 4, Abang Ali - anak buah Bapak. lepas zuhur ke rumah Fairuz. lepak sampai jam 6. kemudian balik. hujan lebat. sesat walaupun guna GPS. sebab aku keliru. hahahaha.

ukm

dulu namanya FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGANN
tempat lepak lepas sejam dengar kuliah. dulu ada mesin pembuat kopi dan minuman tin
kalau malas, naik lif untuk jumpa lecturer, untuk rebut kelas, untuk jumpa admin akaun. selalu aku rebut bilik komputer. ya aku tak mampu beli komputer langsung pada masa itu

bilik photostat 5 sen sekeping

kat sini dulu nama terpampang untuk kelas2 yang berjaya didaftarkan

Tuesday, October 23, 2012

Setia City Mall: 1st Sight

sight seeing is a best thing when you have much free time. spent time with your loves one gonna make it more happening!

we went to Setia City Mall at Setia Alam and i must say that i love it at first sight! haha. no kidding. got almost everything here. okay is like 2nd Pavilion, but it was totally huge mall. a good drive way to parking area, latest elevator, a big restroom..and so on. i just went there to get a pair of shoes.

but i also get some scarves & hijabs. i need to go there again. seriously.

setia mall
i miss H&M store, better shop here than Pavilion!

setia mall
on 14th Oct 2012

setia mall
dialing his mama's hp to locate her in this huge mall.. yeah we were went there altogether!
next time i should take more pictures!

Sunday, October 21, 2012

Happy Birthday Zcat San!

yay. semalam makan kek rainbow tapi gambar kek dalam kamera zcat. hari ni makan kat Chilli's One Utama, jadi meh layan gambar. kami mengantuk gila lepas makan. masing2 terlena kat sofa Chilli's. tak peduli dah..

chillis
free flow. aku 2 gelas, zcat 3 gelas.

chillis
nachos bottomless. kalau datang chilli's tak makan nachos memang tak machossss okeh. 2 pinggan

chillis
zcat love this

chillis
isian roti

chillis
me loves this. cheese..kasi lemak berkrim disukai ramaiiiii
 
chillis
roti 7 keping. aku makan sekeping je. hahaha
chillis
birthday BOY

chillis
polka today. natural color.



Thursday, October 18, 2012

Restoran Al-Diafah, Seri Petaling

 ini pula cerita 3 October 2012.
  
selepas selesai menghantar abangku balik ke Masjid Seri Petaling, kami pergi makan di restoran ini. first time masuk tu aku dah rasa kemewahan dekorasi. cahaya lampu, tempat duduk dan pengunjung sendiri. opps aku nampak seorang pak menteri. Tun Ahmad Sarji sedang minum dan berbual dengan kawan2 beliau. tanyala zcat dia kenal tak..langsungla tidak...

aku tak tahu maksud al-diafah. aku fikir kendi kot.

teko peppermint tea - tak dapat lawan hadramawt

kendi air kosong

ni muka berlakon hehehehe

rainbow mood activated!

al-diafah
roti & kentang goreng

salad ni sedap betul. aku makan sehingga licin

al-diafah
sambal ni sedap jugaaa

al-diafah
nasinya banyak. still Saba' is the best

al-diafah
yogurt. actually zcat nak sikit je nak bagi rasa pada roti yang dia order sekali datang semangkuk besar. memang tak habisla

Restaurant Al Diafah
(Middle Eastern Cuisine)
No. 45, Jalan Radin Anum,
Seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur.
Tel: 603-90596237/9
H/P:
016 8024082 / 012 3900920 / 0124276282
Fax:
603-90596241
Email:
restaurant@aldiafah.com.my catering@aldiafah.com.my

ilmu untuk dikongsi ^___^ belajar new thing hari ni. sambil add caption,  masukkan maklumat properties juga. sesiapa yang klik gambar ni cuba tengok ada tak keluar tag eri-chan's blog bagitau ye. nak tengok jadi ke tak. thanks.

Burger Bakar @ Taman Dagang Food Court

ini cerita 2 October 2012. baru balik dari Masjid Muqarrabin, Bandar Tasik Selatan. singgah sini cari makanan. burger bakar ni memang sedap. harganya saja dah RM10.50. tambah 2 ketul hotdog tu dah RM12.50. aku makan pun share dengan zcat.


Friday, October 12, 2012

Cik Kak, Tolong Pakai Setokin Panjang!

Cik Kak, Tolong Pakai Setokin Panjang!
sebenarnya dah lama nak menulis pasal hal ni. pasal hal ni, hari2 aku boleh nampak bila drive pergi kerja... mana2la asal ternampak...kadang2 kesian tengok. kadang2 malu pun ada.

ini hal Cik Kak berTUDUNG lawa sungguh, naik motor, peluk suami ke, ayah ke, abang ke, sape2 jelah ditumpangnya atau sendirian membonceng motor...dengan manisnya berbaju KURUNG tapi betis terselak sampai nak nampak belakang lutut. apa ceritala...aurat silalah jaga. beratus2 biji mata menahan gelodak jiwa tengok betis putis mulus boleh jadi juga berbintang berbunga....

tolong pakai setokin panjang, tutup betis kamu tu. lagi bagus jugak pakai seluar panjang, abis aurat kamu dapat ditutup sepenuhnya.

kadang2 mahu je aku snap gambar2 betis tayangan percuma ni tapi nanti aku pulak berdosa kerana menyebarkan gambar yang menunjukkan keaiban orang. janganlah berkata; Lantaklah..betis aku! sebab aku nak jugak cakap kat SANA nanti; lantakla masa kat dunia dulu aku dah warning!

Wednesday, October 3, 2012

Pink Ribbon Charity Walk 2012

yeah. jalan2 lagi. kali ni keliling Pusat Sains Negara di Bukit Kiara pada 29 September 2012, Sabtu lepas. pertama kali di sana. dan baju kami? definitely PINK!

walaupun registration fee agak mahal iaitu RM50 dan online fee payment tambah RM5 tapi zcat cakap ni untuk Charity jadi takpelah. aware about breast cancer, so walk kali ni dianjurkan oleh Estee Lauder. jadi goodie bag memang makcik suka....................

mendaftar jam 5.00 petang dan berjalan mula jam 6 petang. complete 6.45 petang as per scheduled. ambik goodie bag dan tersengih2 sebab zcat bagi hadiah dari Clinique. ngehehehehehe.

hari hampir hujan, tapi semangat tetap ada
banyak model Harley Davidson tapi aku tak try pun naik dan keliling Bukit Kiara

this PINK Harley catching many eyes that day including me

aku ada je naik bergambar tapi takdela nak didedahkan di sini. hehehehe

orang ni bersemangat Malaysia.

nak jalan 3.5km je tapi kira balik dari tempat kereta pergi-balik tukar baju pergi semula..dah lebih ni..

berjalan PINKy women and men
beg kanvas yang sangat bestttttttt..zcat punya dah kena ambil dengan mama dia..
 

sunblock dan eye treatment from Clinique worth RM70