In

New Nest

Maal Hijrah 7 Disember 2010 ni. tahun baru Islam akan bermula awal dari tahun Masihi seperti biasa. kerana tahun baru Hijrah mengikut pengiraan qamariah  (bulan) manakala tahun baru Masihi mengikut pengiraan syamsiah (matahari).

jadi tentu ramai yang ambil cuti hari isnin - 6 Disember. kerana pada 7 Disember cuti sempena Maal Hijrah. temasuklah aku. aku bukan pergi bercuti tapi pergi mencuci kaki. masuk rumah sewa baru. bukan sewa bilik baru..hehe..lain macam rasanya. 

setelah berkira bajet bulanan, ditolak tambah kos2 kehidupan, persekitaran, kemalaysiaan..maka aku telah memilih untuk menyewa sebuah rumah. rumah murah je. yang penting mampu bayar dan tak risau sangat soal keselamatan.

deposit dah bayar. kunci dah ambil. tinggal proses membersihkan rumah. buang barang tinggalan penyewa terdahulu ~ berlambak2 la pulak..meja, sabun, minyak..segala macam jugak. lepas dah buang, kena menyapu lepas itu nak mencuci, nak keringkan lantai dan pasang tikar. barulah boleh pindah sepenuhnya.

orang bujang lain mungkin pindah satu kereta je. barang2 aku kena sewa lori. 

sehingga kini belum cari lori sewa. barang dah 80% kemas. letih. bersambung kemudian.

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Mimy & Megat Wedding Reception - Part 2

okay aku tahu mesti ada yang tunggu gambar lagi. gambar2 selepas ni adalah dari kamera kawan2.
dari kamera kak sue (canon) - 3 dari kiri belakang
 dari kamera irna (nikon)

gambar2 seterusnya dari kamera reen (kodak)

 dari kerana mata....
my dear Mimy & Megat...sob..sob....

with BFF- reen, ann & I
 tambah suzie, assistant wedding Mimy paling bagus
 ada yang sesat ke?

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Mimy & Megat Wedding Reception - Part 1

aku memang tak sabar2 nak upload gambar. nak tunggu dari kamera kawan2 Isnin la jawabnya..jadi ini beberapa keping gambar dari SE aku.

Jam 10pagi dah sampai Pusat Komuniti Gombak di Taman Koperasi Polis. kerja2 ringan je yang dilakukan.

 masni & me
 meja "pekerja"
 pelamin cantik
 reen & irna


candid sahaja...apapun mimy memang cantik..

Read More

Share Tweet Pin It +1

11 Comments

In

Spring Potato at APSC

okay dah lama nak update pasal makanan ni tapi tak buat2 jugak. sekarang nak cerita. di Ampang Point ada gerai spring potato di tingkat 3 atau R- rest, relax, release...ehehehe..
 ok sila besarkan gambar kalau nak puaskan hati
 dengan cheese RM4
 sangat panjangggggggggggggggggggggggggg 
(terus hilang kesopanan dan kesusilaan saya...)
tukang belanja. nama dia en hambali. hehehe..tengok2 kat jari dia paw kita balik.  yang kat belakang kecik je tu en zainol. pekerja Nadin yang berdedikasi..hehehe.. lain kali belanja saya lagi ok..saya suka makan..

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Taman Burung Kuala Lumpur

 Ayam
 Bangau
 Kenyalang
 Itik
 Kuang Nyonya
 Merak
 Nuri

Selamat Melawat Taman Burung Kuala Lumpur. dulu harga tiket RM10 dewasa. sekarang tak tahula..bosan2 kan cuti sekolah ni sesiapa ada anak2 ke sepupu sepapat sedara mare bolehla diajak pergi melihat kecantikan burung2 ni.

aku pergi tahun 2005 - sekian!

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In Hobby

J-Co Donut Again! & Harry Potter & The Deathly Hollows Part 1

he knew what i like. hihi..lets eat doughnut together-gether...after all misi sebenar kitorang berdua nak tengok wayang. tapi disebabkan zcat nak tengok Harry Potter sahaja, maka kenalah beralah. makan dulu la..lapar kan dah puas jalan-jalan.


muka paling CHOMEL! saya suka awak!

ikutkan zcat nak balik je lepas ni tapi aku pujuk dia pergi cari tiket lagi. Alamanda? KLCC? Wangsa Walk? Capsquare? last2 pergi Summit. dapat tiket akhirnya. yang paling best sebab beratur jam 8:27pm seat semua dah hampir sold out dan tinggal reserved je. then gadis penjual tiket cakap 8:30 pm kami jual reserved seat. wah...beratur lagi sekali..demi kan.....akhirnya dapat seat paling best. tengah2 no H11 & H12. yeay...ada orang mesti suka sangat2 akhirnya..

tapi sebelum masuk jam 9pm kami pergi main game di arked. hehe..zcat sebenarnya nak main pool sejak di pavilion lagi tapi aku tak mahu main sebab tak reti..kang ada yang kena babap dengan kayu pool kan...tengok cerita punyala syok sedar2 dah jam 11:30pm. memang menarik sequel kali ni..lepas tu pergi sambung main game di arked lagi sampai token habis guna..

arghhhh letih..hari sabtu yang panjang.....
dari Koyan jam 1030am dengan Imran. lepas tu hantar dia ke Kg Baru, KL. 
jam 2pm di BK5B ambil zcat nak lunch bersama2...hehe 
sampai rumah sendiri jam 1245am pagi ahad okay...
tak kisah..yang penting dapat meluangkan masa bersama..hihihi..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Christmas Decoration At Pavilion & Fahrenheit

its just 20th November, but Pavilion & Fahrenheit has already decorate the mall. we actually came to this mall to buy Harry Potter new sequel ticket. but, naaaa we didn't have luck in here. seat & time is not acceptable. so we went for mallhoping after Tropicana.
 its like a bomb zcat said. well actually it was a BIG bell



 inside Fahrenheit

the Christmas tree was made up from CD! creative!

went to Uniqlo - a new brand shop from Japan. but nothing catch my eyes to buy something. except the bra tank top. i may visit again to have at least 1. cool wear tank top without bra because its already came with bra! amazing, i googled it already..RM79.90.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

ChicKing at Tropicana Mall, Kota Damansara

searching for new fast food outlet? here we went last Saturday. we love mallhoping and this is our 2nd time to Tropicana Mall. some kiosk has changed, some shop lot has changed. 

there are healthy food & fruit contest. drawing..and its..BORING....by the way, zcat love to snap pictures. so lets take a look.



our mission is to taste the new and first outlet open at Malaysia - ChicKing from UAE. lets try and comments..

 


 the girl feels like a star when zcat snap this picture..
eh eh whose that?
waiting the meals falling from top
 the rice is delicious
  

so for our 1st time taste, it was just okay. the fried chicken taste like KFC but more crunchier. the rice is very nice. while all the price is cheap actually. no tax so you can easily calculate your budget especially in the end of month. happy for me, zcat paid everything!

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...