In

Cosy or Cozy Place?

kami berempat keluar lagi..disebabkan bulan pose, temanya harus berbaju kurung or kebaya. arranged by Mimy...mula2 dia mintak kitorg semua pakai kaler hijau..sori nok aku takde kaler hijau..pastu aku mintak ungu..ok semua ada..cantek.

Cozy Place ni kat area Wansga Maju KLSC. senang je..masuk simpang belah kanan KFC kat Carrefour, tu terus ada signboard tunjuk mana hala nak pergi..terus je...kendian sila wat nakal masuk ke simpang yg dilarang masuk sebab jalan sehala..sebab kitorg nak ikut rules sgt tak jumpa, sekali bila langgar rules, terus jumpa...hahahah

nak buat reservation senang jek...reserved pagi tadi by Cik Mimy..kata organizer..haha..TQ Mimy..yg penting ada surau tp unisex ok..toilet bersih..aku suka....

kitorg sampai jam 7 mlm. mcm biasa snap2 gambar dulu..
Mimy bagi hadiah...begnya comel je...ringkas ...apa dia bagi tauu??
biskut dahlia..hehe tingat masa kecik2 tolong mak buat kuih..dah besar..semua tunjuk je...
inilah meja makan kitorg..paling hujung..actually diorg dah reservedkan dkt dgn meja buffet, tapi sebab kitorg nak borak, lagi pulak mulut kitorg bising, harus kena duduk celah..hehe
Mimy siap bwk tripod...bestla...
sate ayam & daging ~ keras sikitla..dahle gusi aku sakit tadi..
aku taktau apa nama makanan ni tapi sgt sedap..
ni plate aku. aku ratah lauk je..overall hampir kesemuanya sedap..aku rekomen la korg dtg sini..
lepas dah habis mkn pergi kat port lain pulak nak amik pics la..hehe amacam ayu ke? kikiki..
aku suka kapal ni..ingat kapal ingat citer Pirates of Caribbean..
lepas tu nak order minuman luar dr buffet..boleh? murah2 je harga dia..mmg mampula korg...
teh tarik RM3.50, hot choc RM4 seteko~boleh minum 3 cawan..takke murah...berbaloi2..
dah jumpa harusla borak tak hingat.....masa ni idung aku dah start gatal..mesti tadi ada termakan belacan...allergic
hehehe..suke aje kitorg..Mimy?..tq ya sebab amik gamba...nanti ko letak beyk gamba muka ko kat blog ko..hihi..
dah nak balik dahhh
silalah dtg mkn kat sini kawan2..memang berbaloi...

kitorgnya bill sorg byr dlm RM37 lepas add service tax semua dan air tambahan..teh tarik lak diorg belanja..best la waiter semua sporting siap boleh buat lawak bagai...haha kitorg siap tanya tutup jam brp sbb selalu na lepak sampai kena halau..elok je dia ckp. "kitorg abis jam 10..jam 11 tutupla..kalau korg nak tolong cuci pinggan..hahaha."boleh gitu...

Read More

Share Tweet Pin It +1

8 Comments

In

Waktu Berkira2

balik rumah, aku angkut sekali leno aku..kena update aku punya perbelanjaan..aiy hampir 2 thn tak update dlm excel..kat buku pun tulis ala2 malas...
ini buku log perbelanjaan aku..aku start tahun 2005. actually aku start log belanja aku sejak tahun 1987. aku pernah berenti..tapi mende ni mcm ketagih...aku nak gak rekod semua mende..takle stop..cuma kali ni bukunya proper sikit
aku tulis mcm ni ikut kelas2 la..ada F&B~foods & beverages, groceries, toiletries...semuala...cukup sebulan aku masuk dlm excel..tapi hazab seekali aku tgk sejak Jan 2009 aku tak masukkan..mmg lama la aku dok mengira kat meja dapur..kalau tunggu buat akt umah sewa aku, haramla sebab aku asik nak mengadap internet jek..kat kg takde, jadi sila buat keje tertunggak
dah upadate resit2 semua, aku buang. tapi ada gak aku simpan sebab nak buat perbezaan harga. especially groceries dgn toiletries la..ni wajib la aku beli tiap2 bulan..

kalau nak cepat aku shop kat Giant Ampg Point...takde barang aku pergi Bukit Indah or Aik Seng Supermarket kat area rumah..rajin kalu aku pergi Carrefour Ampang..paling jauh Mydin USJ. korg shopping mane? aku Tesco tak berkenan la..taktau nape..hahaha..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Menu Hari Sabtu

hari ke2 buka pose dgn mak, mak aku masak rendang ayam....aduh masak mak aku menumis, bau semerbak satu rumah...boleh gugat iman gak padahal rempah ratus jek..mak aku mmg rajin masak..jam 4 petang dah start..siap dah rebus nasi impit lagi awal....
preparation
ni la rupe rendang ayam kasik hidung aku bau terus ke otak tak sabar nak makan..hehe
masak kuah lodeh
mak aku campak2 je sayur
tu siap ada bingka roti mak aku buat...pastu jiran bagi lak bihun sup
ada lagi air buah...aduh kenynag+bertambah kilogram aku kalau tiap2 hari mak masak..bukan boleh tahan nafsu..main bedal jekkk

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Buka Poser Kat Kg

Nuzul Quran jatuh Jumaat lepas..jadi pekerja kat Selangor bolehla cuti2 ya..aku pun sebab Isnin kena force leave..makanya 5 harila aku cuti....maka aku pun balik ke kg ketemu mak ku...lepas rindu dan waktu berbuka pose bersama...aish kalau nak ingat kenangan masa kecik, bykla nak citer..kang titis lak airmata bil citer pasal arwah bapak aku...hehe

lepas dah laundry aku pun drive balik kg, takdela jam pun...best je driving..masuk je Bentong sampai kg aku pun speed lupa daratan jap..haha 120km la....tapi sebab byk lori..........60-70km je ko..pengsan aku...lama tu dr Bentong sampai Raub..kira2 40km jugakla...nangis tak lepas aku berjaya potong 3 kenderan direct~termasuk 1 trailer pjg, last lak trailer, keta depan dah beam..mmg giler lajula aku speed..sori bro..wa tak tahan ikut keta lembab..lagi2la keta hebat bwk 70-80km..pengsan!

so apa menu Makcik Midah masak ek?..hehe org kg/kawan2 mak panggil mak camtula..actually nama mak sama dgn aku...cuma mak ada @ kes sakit masa kecik dulu.kan org dulu2 kalau sakit, diorg fikir nama tak ngan harus tukar nama..itu pasal IC ada@.

bubur lambuk~atas permintaan aku sejak awal pose
bawang goreng sebagai lauk
daun sup/bawang
ni le yg aku makan...aku mmg suka bubur lambuk mak masak...hehe
bubur pengat keledek~sagu byk sgt sampai pekat kuah dia..
kari daging lembu~anak buah aku bwk dr Kuala Medang~kes ada YB Jelai dtg buka pose, tumbang sekor lembu
kek buah coklat Mildura from Cosway
cempedak goreng jiran bagi
air oren..mcm biasa suka air oren jugakkk

aku mengulang makan bubur lambuk jek...taruh lak kari daging tadi..perghhh mmg sedapla...anak buah aku masak gotong royong dgn penduduk kg Kuala Medang tu..

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

to be or not to be


1. i was hoping that i can treat someone else in a nice way
2.pretending make me sick, so please admit about your true feeling
3.giving times sometimes wasting my times
4.hoping to a person sometimes make my heart hurt, to not give any hopes sometimes hurt others heart
5.tired to give in, make me so miserable
6.end of my heart monologue.

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Duit Raya!!!!

haip..dah lama tak dpt duit raya..dulu opis lama kasik duit raya campur2 dgn bos+manager projek+supplier bg mau dekat RM500 gaks..haha sekarang sila geget jari...tapi dulu gaji ciput, jadi bila dpt duit raya tu mcm bonus..mcm bahagia gila la time tu...

skrg tak dpt duit raya..tp kena save duit utk bg duit raya kat anak2 buah yg makin panjang listnya 46 org ok, cucu 3 org=pengsan!!...kepada pembaca blog sekelian, sila tgk je duit raya ni tp jgn berangan nak dpt..hehehehe.. saje nak kasik mood raya kat korg..(mintak2 tak semua anak+cucu sedara balik mintak duit raya dgn makcik/nenek glam ni....) ~ hihi...selalu sape tak jumpa, mmg tak dptla....tak suka gak bg duit raya kirim2 ni..mesti salam, cium tgn sikit kasik respek ok..bukan nak berlagak sebab bg duit raya tp nak ajar budak2 ni berterima kasih..aku dulu kecik2 hidup susah wooo...so org bgi duit sgt dihargai ok...

haaa...tdg Syria kuning ni besday present dr housemate/kwn baik aku Ann..skrg br aku dpt tunjuk la aku pakai...hihi

Read More

Share Tweet Pin It +1

8 Comments

In

10th - 16th Ramadhan

update citer org bujang makan apa bila mak dia dah balik kg..sian dia buka pose la sorg2 kat rumah...dah beso pun nak buka sorg2 takdela menitik air mata ke...yg penting ada mata air..eh eh..

10th - aku makan bubur lambuk dari Riaz Trading
11th - aku join group blogger p buka pose kat Strudels Wangsa Walk
12th - aku makan chicken fingers
13th - aku makan mee segera mamee perisa itik, kasi gorengla..makan dgn chicken fingers
14th - hash brown dgn cendawan goreng, housemate aku Ann sempat balik makan dgn aku..ada gak org teman
15th - hash brown dgn telor & kuih bulan
kuih bulan perisa lotus. dah lama kawan aku bagi baru terasa nak makan. ada ke patot dok dlm peti ais jek..

16th - hash brown dgn telor dan mihun~ada sambutan besday kat opis, tapau jelah bwk balik kan..
suka sgt mkn dgn mayonis..aiseh bila gemok bising lak
2 keping itu mesti sebab aku sahur minum air jek..
inilah brand hash brown yg aku mkn..mmg sedapla tp x bolehla lawan McD punyerrrr...rm5.90 utk 10 keping beli kat Aik Sing Bukit Indah
goreng minyak mesti tenggelam ok, baru dia masak sepenuhnya..aku tak suka makan garing2 sgt..

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Shawl Baru

last time jumpa geng blogger pergi photoshoot-buka pose-main-bowling-sahur tu kan, cik Mimy kawan baik aku ni sempat bwk tdg2 cantek masa aku amik dia dari Gombak~kes laki takde pergi keje..sian kawan aku ni..kang aku p photoshoot dgn ann je kang dia sentap tgk gamba..hehe..

tgh2 aku drive, bolehla dia tunjuk kat aku...boleh kasi distract aku ni nak bawak keta, nak tgk tdg..dose tau mimy neh...ok skrg tgk aku pakai..lawa ke tidak? yg penting colorful. bagus mimy kau memahami jiwaku yg suka corak2 abstrak ni..
muka takde mekap, bulan pose aku mmg kurangkan mekap. lagi tambah eyeliner aku dah habis...asal pergi kedai takde stok..tensen.

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Cuti & Mengantuk

skrg aku baru nak bercerita..sejak kes sentap Isnin lepas..uish  penangan sentap mmg terasa lagi sikit2 sampai skrg tp aku dah boleh let it go.. sentap lelama apa aku dpt, wat sakit hati lagi ader..

apapun tahniah la buat org tu. nak main sorok2 dgn aku..sekali ada org lain buka rahsia..yg tukang bukak rahsia ni pun satu..mcm tak faham tahap sensitif aku kalau bab2 org tu..dah..wat aku bengong je satu hari..dah le semalam aku mcm tak keruan..bulan mengambang, aku meroyan la kejap..

aku lak la ni mengantuk awal beno...kata mkn byk idakle sampai jadi lingkaran MRR2 ular sawa kekenyangan..asal pas magrib je mata nak pejam..pastu buka mata balik mesti nak jam 10pm...aish..tapi bila mengenangkan esok aku bercuti sampai selasa depan..yeay..bolehla aku tdo dan tdo...sape nak kejut aku weh....hahahah..private room bestla..

tapi my housemate semua esok keja..sebab diorg keje KL..so aku nak balik Koyan esok..dah lama tak balik...dgn cdgn mak aku, maka aku kena balik dan ambik dia balik..hah mak pun dah bosan dok Koyan kan..mestilah nak round2 rumah anak2 beliau...ah aku takde rumah..ake sewa bilik je..itu je aku mampu kini...

mood sentap nye pasal, aku tak berblog, takde pics pun nak letak kat sini..

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

Yang Ditunggu-tunggu!

apa? korg ingat laki comel masuk meminang aku ker??ohoooo tidakler... aku kan dari semalam dok panas bontot tgk je DVD Neena kasi ~pics photoshoot raya...!!! geramnya aku punya DVD-rom problem lak takleh reading...menunggu aku nye housemate cik Ann tak balik2 lagi...~ghupenya melayan drama TV kat celah flat mana tah..mesti dok kekek ketawa dgn Shrek dia..hahahaha..

haaa kau pepagi aku dah suh abg VMD kat opis tlg transfer semua gamba ke thumbdrive aku neh..senang aku nak wat keje2 fwd ke kwn2 aku dan siap kena shrink la sebab gambo2 ni pixelnya beso2 belaka..kena reject dek server opis aku haaa...

sekali aku dah dpt tgk..............
yaa..ibu2 sekelian duduk main dgn anak, anak2 dara 3 org ni tgk kevoguean miss Neena yg bergaya dgn baju chantekkk dia..~kau ade? jeles aku tgk ramping ko...
kitorg dok pot-pet, tgk la mama2 baby ni sempat tgk kamera ye..
aku paling suke gambar ni....aku tingin gak tgk hasil photographer2 tu wat editing mesti lagi baekkkkkkk gamba dpt telek..
kitorg takde teman~temankanlah kitorg ni...hehehehehehe
ni pesen nak tampo org ke nak babap ke tata?
yg pasti ni le kebaya terkini aku tempah..waaaaaaaaaaa dah naik berat lebih had nie,..................

apapun apa yg aku nak luah kat sini----cececece luah la kunun, aku jumpa diorg2 ni 1st time jek except Mimy & Ann le, tapi pot-pet mcm dah kenal lama..tah hape diboraknya..tulah sampai aku lupa snap gamba kandid guna hp aku..aku suke gamba candid best woooo...

kredit utk Neena & Nuar sebab berikan raw pics utk aku letak kat sini..aku dah ckp awal2..aku bukan leh tahan nak berblog bila ada gambar..

kredit utk Za & Lee jugak sebab ajak kitorg posing kat studio diorg tuh...best woo...tgk hasil kerja Lee & Friends...

Read More

Share Tweet Pin It +1

10 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe