In

Dermatitis

2 September 2009, aku amik cuti..hehe nak pergi jumpa doctor la..ape lagi, satu badan rashes…tak hingat je bila dah start menggaru..

Jam 12pm aku sampai Poliklinik Tanglin, sebelah Masjid Negara. Aku dah biasa dgn klinik ni, so jauh dari rumah pun sanggup datang..dah selesa kan dengan perkhidmatan doctor2nya..

Terpaksa buat kad baru sebab kad lama tah mane letak sejak berpindah2 ala2 kaum nomad pulak. Tunggu2 giliran, agak lama nak dkt stgh jam la..geram gak tapi aku bersabar jelah..sampai je turn aku, terus masuk bilik no 6, jumpa doctor perempuan, Alhamdulillah la sebab aku nak kena selak2 gak ni..tang2 aurat lak nak kena tunjuk rashes aku.

Doc terus minta aku diambil suhu badan, tapi kat dahi 37%. Normal je kot..sekali dia tgk rashes aku, dia ckp “u kena dermatitis nie..” ha ape la nama penyakit ni payah lak nak sebut memula tuh. Dia ingat aku kena denggi, sebab tu amik suhu badan, risau aku demam. Aku ckp demam takdelah, on off je itupun tang area aku garu ala2 yang tak hingat gatalnya.. nak amik darah dah tak sempat time tu dah jam 12 lebih, so aku disyorkan injection, aku ok je lagi bagus cepat sikit blah gatal2 ni. Aku pun ceritalah yang sebelum ni aku dah pergi Pusrawi jumpa pakar kulit lagi..tp kejap jelah, siap buat ujian darah bagai.

Doc cakap maybe aku allergic pada brg kemas, aku ckp ye kot sebab aku takle pakai emas..(untungla kan sape2 jadi laki aku…ceh)

Aku plak rasa sejak aku mandi kolam renang kat apartment aku tinggal la. Padahal pergi sekali je..sedih betul, kulit dah tak cantik..lebam2 doc ingat aku kena cucuk..erm takde maknanya nak cucuk diri sendiri. Satu bdn tau pastu keluar bintik2 merah..aduh Allah je tahu..Kemudian maybe sebab pakaian ada jenis kain tertentu aku tak ble pakai. Sebab kali pertama kena gatal tang pinggang lepas pakai baju kurung, kan getah kain kurung tulah yang buat aku merana..habis baju kolar pun tak boleh sebab leher pun dah hampir keliling rashes..siksa tapi aku anggap ini ujian dari Allah untuk hapuskan dosa aku kot.

Maybe ada la aurat tak jaga betul2 ke…or pakai seksi titiba walaupun tutup penuh, baju ketat ke..ha kan..padan muke sendiri!

Lepas kena injection, aku dah macam ngantuk sikit2, mimi lak tepon aku nak dkt stgh jam bersembang. Elok dia p tdo aku lak kena hantar diri sendiri balik rumah..time keta benti je rasa ngantuk Ya Allah. Alhamdulillah selamat sampai.

After solat, tdo sambil2 tak nyenyak la sebab tunggu org dari Carrefour hantar set meja makan..heheh..sempat2 beli masa 31 August lepas..murah beb RM199 mane bleh tahan..

 
dah siap pasang pun..ok tak DIY 

Related Articles

5 comments:

  1. bertambah koleksi nampak..tak leh jadi ni..hehe

    ReplyDelete
  2. ape lagi cepat2 la menabung, dah ade umah sendiri or sewa dulu ke, hiaslah dgn harta hahaha..

    ReplyDelete
  3. untungl la sape dpt ko xpayah beli barang kemas.. tp kena ganti dengan beli perabot rumah bagai.. la kan? hehe

    ReplyDelete
  4. untung la saper dpt ko xpayah beli emas. tp.. kena ganti ngan beli perabot la...

    ReplyDelete
  5. aku tak dpt emas takpe, belikan aku berlian or platinum.haha..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...