In

Takde dah hutang ptptn

Aku dah berjaya settlekan hutang ptptn. Kalau ikut perjanjian kena habis dalam tempoh 10 tahun.
Aku start keja tahun 2004 tapi hanya start bayar tahun 2005. Masa mula2 masuk keja gaji aku seribu je sebulan. Mana cukup..
Mula2 aku bayar ikut perjanjian. Dalam rm197. 47 kot sebulan. Lepas tu aku bayar rm200 sebab aku kena bayar sendiri lepas tukar kerja. Pastu ada masa aku culas bayar sebab ada urgent thing nak guna duit. Sakit hati jugak tengok interest bertambah. Maklumla 4%. Pastu turun 3%. Lepas aku kawin aku bayar rm400 sebulan. Sebab ada teman hidup bagi duit belanja.
Ambil kesempatan discount 20% kalau bayar lump sum sehingga 30 September lalu. Aku jelaskan semua hutang lepas balik raya puasa. Puas hati. Tapi dalam statement still ada jumlah yang di diskaunkan. After 6 month should be clear. Tunggu bulan 2 tahun 2014 pulak.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...