Tuesday, November 1, 2011

Result; Biore Makeup Remover For Eye & Lip

ya setelah mendapat sample percuma pada 19 Oktober lalu dari Biore aku pun mencubanya.

18ml. sample, tiada dijual di pasaran

130ml. harga di pasaran RM29.90. dan Biore dengan murah hatinya memberi aku ke-dua2 botol ini untuk dicuba!

goncangkan sebelum guna kerana remover ini terdiri dari kandungan air dan minyak.
mekap hari ini. selepas balik kerja.

light makeup je

memang comot!

gunakan kapas muka

letak sedikit makeup remover

dan ini adalah sapuan sekali

kesan sapuan pertama. begitu banyak berjaya ditanggalkan

yay! berjaya tanggalkan eyeliner dan eyeshadow..tapi kenapa kelopak mata aku tu macam ada double color? sebab kalau nak tahu warna kelopak mata aku yang coklat tu..yang pinkish tu eyeshadow.
rutin mekap aku;
selepas cuci muka-toner-anti dark spot-serum muka & mata baru aku pakai mekap.
bermula dengan hanya foundation di seluruh muka, blusher di bahagian pipi,..then,
pada bahagian mata agak rumit - base untuk mata, eyeshadow 2 warna, eyeliner, serum untuk bulu mata...dan ya mestilah eyebrow pencil juga.

penggunaan remover ni tidak menyakitkan bahagian mata.. tapi janganlah ko bukak mata bila tengah menyapu kapas untuk menanggalkan mekap. aku tak jamin mata korang jadi merah la kalau suka buka2 mata kan..

ni bukan untuk mata je kan...untuk bibir juga...jadi...rutin bibir pulak lepas menggaris bibir, pakai lipstick dan lipgloss..ahahaha nak mengancam katanya. dan ye..memang agak payah nak tanggalkan mekap bibir ni..terutama jika guna yang tahan berjam2 tu..

lepas sapu je kat bibir..terus hilang dan tak terasa apa2 pun seperti melekit atau rasa2 dilidah akibat penggunaan remover ni. yelah bibir kat dekat sangat dengan lidah..kadang salah letak sesuatu pada bibir, lidah yang rasa pahit2 ke apa2 jelah..kadang2 aku gosok2 guna jari, rasa melekit2 jari aku sebab kesan gloss.

tak syak lagi, makeup remover for eye & lips dari Biore ni memang awesome!
Previous Post
Next Post

About Author

15 comments:

  1. mmg ramai riview kate ok kan biore ni.takpe dah habis yg skang guna ni ble sambar biore lak.em aritu ratu dah bli toner nutox.spray kan.puas cri mane toner upanye tak tulis toner tulis menda lain.tu pn nasib ade salesgirl kalau tak dah bli toner lain dh sbb igt nutox takde toner.ehehe...

    ReplyDelete
  2. toner nutox dipanggil astrigent. hehehe...

    ReplyDelete
  3. dah cuba kah...kena cubala ...nanti aku mekap tebal punyee baru umphh mau try

    ReplyDelete
  4. acu cuma pakai bedak baby johnson je..tak reti nak pakai mekap :D

    ReplyDelete
  5. biore - pakai pencuci muka jek.. Ok & sesuai.

    dah pakai astringent nutox.. tak sesuai pulak dgn kulit. habis mengelupas.. Simpan jek sebotol penuh astringent tu kat rumah..

    ReplyDelete
  6. kakcik & acu; tak mekap takpe tapi kena gak pakai sunscreen cream. lapisan UV kan dah menipis..

    ReplyDelete
  7. mimy; ko mekap lagi complicated dari aku kan...hahaha

    ReplyDelete
  8. azmask; kenapa tak try travel kit dulu. kan dah rugi....saya cadangkan buat pemeberian kat readers u yang berminat nak guna...

    ReplyDelete
  9. macam menarik jer..mengeringkan kulit tak...?? atau buat kulit jadi berminyak..?? penah cube dulu satu make up remover ni..tp muker jadi tak tentu arah..kejap kang kering sangat..lepas tu tetibe berminyak sangat2...risau...

    ReplyDelete
  10. macam nak try jerk make up remover ni..biasa pakai baby oil jerk...

    ReplyDelete
  11. aty_fared; mekap remover hanya untuk mata dengan bibir u janganla pakai kat muka. memang kering. sebab kondisi kulit berlainan. i dulu suka pakai loreal. i think u should use cleansing milk for remove dirt on face. i pun teringin nak cuba ni. heheh

    ReplyDelete
  12. totie; i tak pernah pakai baby oil sebab muka akan berminyak..tak sanggup..muka i kulit kombinasi.

    ReplyDelete
  13. nice review.. thanks yer sudi share..

    salam kenal dr zana..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.