In

Lunch At Khadijah's Kitchen Petaling Jaya

Today kami makan tengahari kat Khadijah Ibrahim restoran. Who choose the lunch place? Zcat la.

So agak panas hari ini. Masuk restoran cepat2. Haha.

Dapatkan seat yang ada kipas untuk keselesaan Aqlan.

Terus capai menu book dan order. Selak2 ada sotong masak hitam. Terus order. Ini kalau dapat mengimbau zaman membesar memang terbaiklah.

Sebelum makanan sampai kasi budak kecil ni makan dulu. Eh minum. Makan dah sebelum keluar rumah tadi.

Behave sayang....

1st time jumpa restoran sotong masak hitam. 1st time ever..

Udang tempoyak. Sedap giler kottt

Kari ikan jenahak

Terung goreng

Ikan bilis ni power

Sambal belacan. Lupa snap ulam ulaman


Zcat korek kuah tempoyak udang dengan nasi.

Licin hokeyyy



Semua makanan yang kami order sedap. Feel like at home. Kenangan masa kecil terimbau. Mak aku selalu masak sotong hitam tu dulu. Kerja aku meratah je. Makan nasi sikit je.

Udang tu gulai tempoyak tahu. Sedapnya kuah dia. Ikan bilis pun. Cuma terung tu aku lebih suka dimasak kosong tanpa salutan. Tambah nasi weiiii...

Silalah pergi merasa. Tak kecewa punya.

Oh ye tengah nak makan aqlan buat perangai dia. Nangis. Sudahnya ada seorang wanita ni rasanya saudara mara Katy Ibrahim ni bawa aqlan jalan2 dalam restoran ni sambil tolak stroller. Boleh?

Pastu dah habis makan borak2 dengan Sofiah Ibrahim. Aku tak tanya nama tapi aku ingat dia adik beradik Katy Ibrahim. Semua nya pasal aqlan la. Hiiiiii attract attention sangat......borak pun pasal anak tu lah dok tersengih2 dengan diorang. Itu mood baik. Kalau moody.....habis boo layan je...

Price? Fair la. Makan semua RM83++. Ada hati nak datang lagi. Oh ya tu teemasuk kopi o ais. Ais laici. Coke. Dan bubur gandum favourite Zcat. Perghh banyak kami makan.

Patut bawa mak aku datang sini. Lalalalala.

Related Articles

3 comments:

  1. lauk lauk dia menarik la...mcm yummy...kg pj kan beb...harga mcam ok reasonable

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap beb..cozy je ambience restoran dia.

      Delete
  2. pj kat mana? saja je malas nak google..hoho..wanna try sotong tu lah.. penah mkn..tp bukan mak masak la....uhuk

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...