بلي بارڠ ريزلمن

October 28, 2020 Posted by Anis Azalea 10 comments

Beli Barang Rizalman 

Aku bukanla pembeli tegar. Haha. Dulu aku follow pastu unfollow pastu follow balik IG dia masa dia punya followers nak cecah 1 Juta. Ko mampu? dia bukan buat IG review ke apa..IG bebas iklan kecuali iklan barang sendiri. 

Rizalman ni designer. Lepas dia kata nak bersara pada Feb 2020 tu dia memang takmo buat dah baju2 yang macam dijual di Zalora kecuali baju tempahan klien2 sedia ada..or ada klien baru..kira lebih personal la. Tapi dia buat pulak jualan barang2 yang dia suka pakai dan kualiti memang tip top la. Hanya ko mampu atau tak je. Takde paksaan. So sapa nak tahu lebih lanjut p la tengok IG stories dia ka..hehe.

Ok mula2 aku nak apron kulit tu. Dah bayar ke PS tapi habis..so PS pulangkan. Penangan barang jualan nama Rizalman ni macam pisang goreng panas. Letak habis..letak habis. Dah macam tu..tak mampu redah garaj sale..upah PS. Tak mampu battle dalam internet upah PS. Bukan biasa2 ya..nasib aku tak gigit jari..apron tu best boleh tulis nama..angan tak tercapai.

Pastu keluarla apron dan beg pulak. Aku pun upah PS gak..dapat weh...hahah happy. Ni masa garaj sale jadi memang murahla sikit.

Sampai la ni aku masih belum basuh apron sejak 1st time pakai. Haha. Beg tu aku suka bawak p shopping ke Watson's. 


Kemudian aku nak beli Tneeq. Perasan kalau setiap 2 bulan Rizalman akan buat sale..murah la dari harga asal. PS pulang duit. Gagal dapat.

Kemudian aku beli mask pulak. Beli terus untuk anak2 sekali walau depa tu masih kecil. Supaya dah besar esok jangan tanya aku kenapa tak dapat. Haha.. syok la pakai mask dia ada poket untuk filter.


Pastu beli pulak sanitizer. Adududu memang mahal..tapi aku beli juga. 



Ok ni PS bagi hadiah sebab beli Tneeq under her agent code name.

Mask budak2 memang dapat lambat.




Last2 aku dapat beli sendiri tneeq. Hehe. Aku tengah cuba la tengok kesan camna. Tp kadang2 ingat kadang2 lupa. Dah tuaaa.

Harga asal RM229. Dapat beli RM180 free pulak sanitizer kecik. Untung sangat takde kos post..


Rasa dia masam2 sebab base dia tomato


Reactions

10 comments:

  1. Tneeq tu supplement apa sis? mcm br dgr je... atau kakmim je yg x kenal dunia.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak reti nak terangkan..kena baca la kat IG Rizalman or refer to his agent..hehe..sorry..tapi saya makan untuk dermatitis. Dah lama menderita..

      Delete
  2. Baca review semua cakap bagus Tneeq tu. Nanti review tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung pada body dan diet harian kita juga..kita ni dahla selalu culas makan..but rasanya energy better la..kejar anak 2 orang kan..

      Delete
  3. Saya suka bentuk dan motif maskernya.
    Sayangnya di Malaysia ya.
    Kalau dikirim ke Indonesia pasti ongkos kirimnya kena mahal.

    ReplyDelete
  4. Hebatkan seorang lelaki yang bernama Rizalman ❤️

    ReplyDelete
  5. Apron ngan beg tu lawa. Berkenan pulaks hehehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.