Tuesday, December 1, 2009

KUALA TERENGGANU TRIP-4th Day

Date; 29 November 2009, Sunday
pizza dgn daging korban
pagi ni kak ma masak breakfast special...pizza...tapi aku tak lalu makan..aku ni memang, kalau otak dah set nak jalan jauh je trs tak lalu mkn...adehhhh,feveret ni membazir betul..sudahnya aku makan semua serba sedikit, nasi dgn daging kicap sikit...erm sedap giler kak ma masak...aku masak? MASAKla korg nak makan tgu aku masak..hahaha...

berangan bawak motor imran
kemudian imran mencuci baby aku..wah wah semalam aku saje je suruh2 pas makan KFC, betul2 dia basuhkan...okeh pas basuh kenala bergambo kejap...heheh
dah bersalam2 bagai..kitorg pun bertolak ke Cherating sebab dah janji dgn abg bad nak lunch kat rumah dia...bertolak jam 9pg...jalan lengang je lagi...hujan2 sikit..kira bestla hari ni....kemudian sampai di kemaman...adeh..buat hal lagi...jammed!!! korg percaya tak 1km dlm 40 minit..masak baby aku dok main brek je...nasibla keta auto!

kemudian dah terlepas rumah abg bad, aku tersampai rumah lama dia pulak kat sg ular, kuantan..kekekeke patah balik..elok je masuk taman perumahan dia, baby aku dah berdecit2..alamak risau giler..apa sudah jadi nie???makin lama makin kuat bunyinya..wah...masa tu abg bad takde, aku plak letih drive, pas solat & makan terus tdo..


bila tgk keta dah lain mcm, kak hasni mintak tolong dgn jiran dia utk tgk tayar keta aku...sebab bunyi kemain kuat...ingat nak pergi pump je tp...last2 tukar tayar spare..bocor la....


siap tolong tukar tayar, aku dan kak hasni pun ke stesen minyak nak pump tayar..disebabkan raya tak abis dirayakan, aku kena ke kemaman balik utk tampal tayar bocor..bila dah sampai kedai tayar tu tutup pulak..mujur le kedai baiki tayar moto bukak..jadikla....asalkan baby dibaiki..wawawawa.....


kerana begitu gembira, lupa pulak nak suruh cek tayar lain yag tak apa2..tah hape2..balik rumah still bunyi..cancel nak balik KL hari ni..sebab esok nak pergi bengkel balik tgk apa yg patut..abg bad pun suruhla tdo je dulu kat rumah dia..huhu..baby......
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. wahh..kt ganu dpt mkn PIZZA H0T..!!
    el0k je blk jeram, s0k nye g mkn pizza lgi..
    tpi bkn pizza h0t tapi PIZZA HUT..!!
    wahh..mewah t0l id0p..!!
    nyum3..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. aku pun penah alami weh...siap tersadai lagi tepi hway. mujur dah keluar tol senawang, tapi tayar tu dah tak dapat diselamatkan lagi. orang kedai tu kata tayar bengkak sampai 3 bijik, tayar totally out.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.