Monday, July 24, 2017

Bila Datang Kekuatan

Lama dah tunggu ia berubah. Nampaknya aku kena alihkan sendiri. Elok anak tidur aku pun alihkan katil ni. Berat gila memang takyah cakap. Aku tolak je pun guna tangan dan kaki. Tapi aku tak mampu nak turunkan tilam tu. Berat gilaaaa..baik tunggu laki.


Katil tu asalnya kat dinding tepi. Aku serabut tengok masuk bilik nampak kepala katil dulu. Lagipun inilah bilik yang Aqlan akan duduk. Berapa lama lagi nak share katil dengan kitorang. Manja sangat tak boleh berpisah tidur.

Tingkat atas tu tanak buat tempat tidur. Bahaya dekat sangat dengan kipas siling. Cukuplah kalau tetamu datang guna katil tarik kat bawah tu selain dari yang tingkat bawah..

Kemudian akan memikirkan apa pula nak dihias kat bilik anak lelaki ni. Ngehehehehe..
Previous Post
Next Post

About Author

15 comments:

  1. Bila mata sudah tidak selesa melihat, tenaga pun tiba-tiba jadi kuat... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni kena serang migrain pulak...hilang kuat terus...manusia memang lemah..

      Delete
  2. akk pun dulu suka mengalih2 katil la..alamari la bila mata dh jemu tengok tp sekarang ni..anak2 dh besar..mintak tolong diaorang pun sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam rumah ni saya je suka alih barang. kata laki elok rupanya alih2 barang, jin tak suka.

      Delete
  3. aku pun ada lagi 1 projek nak menghias living room atas ni.. tak mai lagi roh mengemas.. hahhaa. tv, sofa bed dah ada.. tp mcm nak cari daybed kat ikea kaler putih tu..wowwww english lah living room mak esk nok! haahah. wall atas tu kemain tinggi menggalah..nak tepek wallpaper pun mcm tak kesior.. meh dtg umah ak jadi interior designer..pastu bawa ak p ikea..ak lanje meatball dgn mineral water.. hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu mcm tuuuu sy pun nak ikut hahahaa...i pon bolh offer diri jadik interior design..#meatballsedapnyaaaaaa

      Delete
    2. eh suzi..hang la tangan elok bedung..elok je kalau buat apa tang hias2.. berani ko serahkan rumah kou kat akk???? hahhahaha.. dah fikir masak2 ke neh?? huhu

      Delete
    3. eh baca tak abis la komen si suzi...rupanya mmg dia offer nak jadi desingner..hhahaha... meh2 ...

      Delete
    4. Dia minta upah meatball je..huntong sangat tauuu hahaha...

      Delete
  4. Patutlah tangga kat dinding...tanak bg guna rupanya...hihi

    ReplyDelete
  5. X sabar nak tunggu next entry bilik ni dihias..hehe. Tp mmg katil mcm ni berat giler. Tilamnya pun berat sgt2.

    Jemput join ye chocolate giveway ni di http://ciknurul23.blogspot.my/2017/07/chocolate-fan-giveaways-by-sii-nurul.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ya, kudrat seorang manusia ni..hehe

      nanti kita try masuk giveaway tu ya..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.