In

Nasi Ayam Gemas Mustafah, Stesen Bas Dan Teksi Gemas

Haaa kali ni kami pi jenjalan ke Segamat kami kejap ikut highway kejap ikut jalan kampung. Kami memang suka ikut jalan kampung sebenarnya sebab lebih meriah dengan pemandangan. Kalau highway kan boring sikit. Memang  jimatlah tol cuma one way jelah nak beratur belakang lori dan motor serta kereta yang slow.

So on the way to Segamat kami masuk Gemas sebab nak makan Nasi Ayam Gemas original punya pasal. Sebelum ni aku cuma makan kat Koyan. Ye... kat kampung aku adaaaaaa...

Guna Waze je sambil baca pengalaman orang.  Katanya kat stesen bas dan teksi ini lah paling sedap. Yup kami sampai jam 2 lebih gitu. Macam dah lepas Jumaat so dapatla duduk dengan gembira. Katanya lagi kalau tak beratur jelah nak dapat seat.

So dah ada anak kecil ni kena gilir2 makan. Aku jaga dulula...mak kan..mak mak... hehe.




Ok kami tambah nasi sebab sedap sangat. Harga pun murah. Macam murahnyaaaaa.


Memang sedap sebab Cina pun datang makan.

Related Articles

2 comments:

  1. nasi ayam memang makanan cina pun... orang melayu yg modified... lom pernah gi Segamat lagi lah... hehehe... (terang benderang bilik kalau bukak blog ni)

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...