افطار هاري ك ٢١ هيڠگا ٣٠ رمضان ١٤٤١ه

Ifthor Hari Ke-21 Hingga 30 Ramadhan 1441H


Ada makanan dah start repeat. Tapi masih juga cuba buat resipi baru. Contohnya resipi Dato' Rizalman.  Siapa tengok Pung Pang mesti teringin nak buat kan..

14th May to 18th May



Kari Ikan Jenahak ni masa bancuh paste aku macam ragu2 nak bubuh 3 paket ke 1 setengah paket. So next time 3 paket je. Ikan seekor belah 5 kepala takdak laki suruh masak sup ikan lak..

Kuih beli kat Petronas BK5. Kuih kaswi tu tak layak dijual langsung ya.

Kari Ikan Jenahak...sedap baq hang 

Burnt Cheesecake birthday Aqeel

Lepat pisang frozen beli kat kedai.

Sedap..

Papadom. Laki yang dok rajin goreng.

Cucur labu manis

Daging Kerbau Ketumbar

Ikan pekasam

Kari Kerbau Frozen

Alkisah laki susah nak dapat daging lembu frozen. Kami pun bantai je makan kerbau. Asalkan guna pressure cooker lembut je.

19th May to 23rd May 


Last 5 hari terakhir nak masak apa pun tatau sangat dah. Tapi yang sure aku tak terbuat bubur lambuk walaupun dah minta resipi. Samala juga dengan kuih pelita tu. Berlambak daun pisang simpan dalam peti ais.

Hari terakhir Ramadhan makan rendang dan ketupat sudah..tapi tu pun makan lepas isyak sebab tak dan siap. So buka makan keropok lekor je.

Sup ekor dan tulang. Makan berkali2 masak 1 setengah kilo..


Ketupat palas frozen kami kukus balik

Kerutup daging 1kg je..

Spaghetti carbonara ni ada telur. Masa mula2 tengok resipi macam  tak caya je tapi turn up budak2 suka makan..jadi kenalah salin resipi.
 

8 comments

  1. Boleh tambah 6 hari lagi sepanjang syawal ini

    ReplyDelete
  2. SELAMAT HARI RAYA!!! bestla entry ini.. done follow u, follow me back :) http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam beb cemana ke resepi carbonara telur? nnt tak payah asing gravy dgn spaghetti ye? gaulkan skali teruih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hat ni aku kena PM hang..patut aku share kat sini..aku dok malas nak update blog..hahaha

      Delete
  4. wak x phmla nk baca table schedule tuuh., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak bubuh tarikh tapi setiap 5 hari..so ngam2 je puasa 30 hari so ada la 6x table ni bertukar menu. Ada 2x masak benda sama..

      Tulisan orang dah tak menulis banyak macam ni lah..hahaha

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.