In

My Duties Every 1st Week of Month

since September 2009, every 1st week i was ordered to go to Menara MBf for collecting monies & documents(xtra). Taking AKLEH highway is very convenient. at 1 st time, i felt kinda---which way i have to use?? Jalan Ampang to Jalan Sultan Ismail is very hectic. and on the way back to Ampang Point is again made me headache. out to Jalan Sultan Ismail, i overlap to Jalan Bukit Bintang???what the....!!!and then have to find back AKLEH...


now it seem more easy to going back...make sure taking right lane, to KLCC, not to the parking tunnel please...right..right and always right...owh i love to learn new lane! KL road is fun-tasteC! if u lost, dont be sad or mad, calm yourself as i did.

parking.....
maintenance office at LG1

owh what is the job that i should do? collecting cash, cheque-payments from tenants, documents..sending cheques, get info for any issues..report to my boss...bla..bla..bla...well its fun actually to be selected. at least i can see other views than seeing the same location and people! huh...
18th floor... parking girl....haha

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In

KUALA TERENGGANU TRIP-Last Day

date; 30 November 2009, Monday
adeh deh..penat..supir mahu rehat..tapi kena balik KL gak hari ni last cuti..esok kena keja.....selepas sarapan pagi dan aktiviti bergambar di rumah baru abg bad, aku pun ke bengkel dgn ditunda abg bad la...kami ke beserah...aaku berserah jelah..moga2 takde major servisla..duit tak byk dah ni..hehehe...setelah dicek2 oleh pakar keta, rupanya takde apa pun..sebab plat brek baru tukar je isnin lepas...maybe bunyi2 sebab asyik main brek...wah2 alhamdulillah....maka kami pun bertolak ke KL jam 930pg....



berhenti jap kat R&R mana tah (lakum kot...)sebab ada yg nak ke toilet...aku pun rilek je bwk keta, jln lengang giler..apa lagi.....jadi raja jalan jap sambil bawak keta tepuk2 tgn eksen tak pegang steering keta...


jam 1pm sampai Kota Damansara rumah abg lut..umm lega..terus on laptop...wah2 kemain laju wimax disini..hijaUUUUU....pas rehat2 jap, nak ke The curve..dah janji nak bwk mak ke kedai RM5..Daisho...beli mcm2 gak..tukang bayar..mak la..hehehe...i kan supir terhormat..

then pergi makan2 di teh tarik pulak...hehehe....
walkaway yg sgt happening
rasa nak mkn diding coklat nie....kan best kalau betul2

lepas magrib aku kenala balik ampang..alamak jalan pintas ikut tropicana golf kena tutup pulak..menci betul....

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In

KUALA TERENGGANU TRIP-4th Day

Date; 29 November 2009, Sunday
pizza dgn daging korban
pagi ni kak ma masak breakfast special...pizza...tapi aku tak lalu makan..aku ni memang, kalau otak dah set nak jalan jauh je trs tak lalu mkn...adehhhh,feveret ni membazir betul..sudahnya aku makan semua serba sedikit, nasi dgn daging kicap sikit...erm sedap giler kak ma masak...aku masak? MASAKla korg nak makan tgu aku masak..hahaha...

berangan bawak motor imran
kemudian imran mencuci baby aku..wah wah semalam aku saje je suruh2 pas makan KFC, betul2 dia basuhkan...okeh pas basuh kenala bergambo kejap...heheh
dah bersalam2 bagai..kitorg pun bertolak ke Cherating sebab dah janji dgn abg bad nak lunch kat rumah dia...bertolak jam 9pg...jalan lengang je lagi...hujan2 sikit..kira bestla hari ni....kemudian sampai di kemaman...adeh..buat hal lagi...jammed!!! korg percaya tak 1km dlm 40 minit..masak baby aku dok main brek je...nasibla keta auto!

kemudian dah terlepas rumah abg bad, aku tersampai rumah lama dia pulak kat sg ular, kuantan..kekekeke patah balik..elok je masuk taman perumahan dia, baby aku dah berdecit2..alamak risau giler..apa sudah jadi nie???makin lama makin kuat bunyinya..wah...masa tu abg bad takde, aku plak letih drive, pas solat & makan terus tdo..


bila tgk keta dah lain mcm, kak hasni mintak tolong dgn jiran dia utk tgk tayar keta aku...sebab bunyi kemain kuat...ingat nak pergi pump je tp...last2 tukar tayar spare..bocor la....


siap tolong tukar tayar, aku dan kak hasni pun ke stesen minyak nak pump tayar..disebabkan raya tak abis dirayakan, aku kena ke kemaman balik utk tampal tayar bocor..bila dah sampai kedai tayar tu tutup pulak..mujur le kedai baiki tayar moto bukak..jadikla....asalkan baby dibaiki..wawawawa.....


kerana begitu gembira, lupa pulak nak suruh cek tayar lain yag tak apa2..tah hape2..balik rumah still bunyi..cancel nak balik KL hari ni..sebab esok nak pergi bengkel balik tgk apa yg patut..abg bad pun suruhla tdo je dulu kat rumah dia..huhu..baby......

Read More

Share Tweet Pin It +1

5 Comments

In

KUALA TERENGGANU TRIP-3rd Day

Date; 28 November 2009, Saturday

aku berselendang merah yang baru dibeli semalam...huahua...

kitorg ke pasar besar payang..apa aku nak carik..sebenarnya nak imbau kenangan lama ceh....tp sebab byk kedai tak buka so tak happeningla....then kitorg ke mydin sebelah masjid putih, dan seterusnya ke stesen bas awam KT. pun tak byk kedai buka..aiyyy bosan..setelah tu rasa lapar pulak...jomla gerak ke KFC..ingat nak mkn McD..penuh pulak umatnya...
selepas hantar famili balik ke losong, aku keluar balik nak jumpa kawan2 lama di SMA khairiah dulu..geng kitorg 7 org, tp yg ada 5 org je...hehe semua dah kawen..aku jelah bujang yg tinggal...tak byk citer yg keluar pun..takat borak2 sikit dan amik gambar kenangan selepas 10 tahun....aku je kot yg drastik berubah..hehehe..maklumla penduduk KL..

kengkononnyer...kami jumpa di rumah niza di batu burok..aku lah sesat dah lama tak ingat dah..siap ajak imran buat co-pilot...bila tengok sekolah lama dah bercat baru, siap ada jejantas lagi..wah wah..rugi tak amik gambar...

perjumpaan semula setelah 10thn lebih berlalu...

malamnya pergi cari keropok lekor, tp tak jumpa pulak..so balik jelah..elok je illyas balik dari masjid, dia belikan keropok utk aku..erm imran mmg tak pakar lagi la......hahaha...

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In

KUALA TERENGGANU TRIP-2ND DAY

date; 27 November 2009, Friday
pagi raya, azan subuh pun tak dengar...jam 8:30pg kot br aku bangun..terus mandi...kakak aku pun dah masak2....wah wah nasi dagang dengan ikan aya...tak boleh tolak godaan..makanan byk.. maklumle tetamu ramai...padahal kitorg sekeluarga je.....bukan ada org lain pun dtg....
kak ma punya air tangan-nasi dagang mmg umphhh giler....layak bukak kedai wa cakap lu....
selepas makan sehingga tak sedar diri..kitorg pun rehat2..aku si peon terhormat sambung tdo sampai zuhur..mintak maap semua, aku keletihan yang amat....keburukan bila dah memandu lama, aku keje nak qadak tidur jelah....kebaikan jadi supir pulak, org tak suruh anda untuk masak2 or basuh2 pinggan..haha best2...
abg bad, onan,fatimah,kak hasni,kak ma & aku emak,suria,sofiah,abdullah,aisyah&ammar
interframe-imran
interframe-illyas
ini pulak abg baharom, husband kak ma
sesudah zuhur, barulah kitorg nak keluar..aku pun terhegeh2 dgn nak mekap bagai..semua org dah paham..haha...sebab tatau nak pergi mana, kitorg pun ke masjid kristal...so aku nye co-pilot ialah imran...siap ajar aku ikut jalan short-cut tuh..ek eleh dekat giler dgn umah diorg neh...
aku,mak & suria
kubah dari dlm masjid kristalcantik kan rak telekung nie...cermin infiniti, seronok bergambar
setelah puas bergambar, kitorg rehat kejap...bagi warga KT solat asar..kami musafir kelana nak rehat2 di bwh pondok khas sambil menikmati pemandangan masjid kristal.....titiba.....pas solat asar, sofiah takde bersama kitorg..masa tu semua dah nak naik keta..bila pulakla hilangnya anak kak ma ni.....puas carik tak jumpa..aku siap carik dlm tandas...siap sempat amik gambar tandas cantik sgt....selepas baca 2x surah Ad-Dhuha, aku jumpa sofiah di balik tiang....semua org tak nampak dia ni..mcm kena sorok je....hm lain kali sila jaga anak2 dgn baik..hehehe....then kami sempat berziarah ke rumah saudara abg baharom..takde apa2 mkn pun..cuma air kopi o je....

kitorg singgah kat pasar payang pun takde apa...maklumla raya buka pun 2-3 kedai je..aku mmg tak kuar keta..tgu esok jelah nak merayap pun...jadi aku pun gerak ke masjid putih kejap.....teringat zaman sekolah lagi...hehe
kemudian kitorg ke masjid terapung pulak...amik pose yg biasa2 je...abg bad sefamili pun nak balik dah...sebab esok dia dah kena keje....

ade ke baju ungu dgn beg kuning????pedulik hape aku..haha

malamnya kitorg ke mydin mall sebelah planetarium kat bukit besar...wah2 besar giler....tapi aku tak larat jalan semua tempat..aku lepas beli toiletries sikit, melencong ke kedai tudung..murah2...hehe

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

Comments

Weekly Popular

loading...