In

The Nomad, SuCasa Ampang

hajat di hati tahun ni tak mahu pergi mana2 buffet dah. sebab badan dah naik mencanak 1, harga buffet ramadhan makin mahal 1.

tapi masa 1st week ramadhan dah dapat kupon makan kat The Nomad, jadi pergi jelah..ada orang dah bayarkan...

maka pada 17 Ramadhan aku pun ajakla zcat pergi. aku dapat 1 kupon je, 1 kupon lagi...dari Ping, dia dapat tapi tak mahu pergi. katanya sila pergi dengan  zcat...permberi asal dirahsiakan.

jadi hujan yang amat lebat turun elok2 je kami masuk SuCasa The Apartment. time sampai pun best je...hehe....tengok harga parking RM2.50 sejam yang pertama. maksimum RM4.20..hiiii murah giler...



BB dia adalah alat untuk bekerja...sentiasa alert dengan email..terutama dari bos2..





oh nak pergi ni bukan boleh main terjah je..kena buat appointment dulu. so zcat buat sebab masa tu aku tengah sibuk deal dengan staff kat Ikea.heheh..ceritanya kemudian yer...hehe..

lupa ambil gambar kupon, buffet RM50 dewasa dan RM30 kanak2. buffet bermula 8-28 August/Ramadhan. starting makan jam 7pm-10pm. makan sampai muntah.

jadi masa nak buka puasa, orang pun2 start memenuhi ruang makan... penuhla...aku pun fikir kalau2 malam tu 150-200 orang...untung tu...ok gambar2 kat bawah ni kira 1st round la..

benda pertama terjah ialah cempedak goreng. sebab benda ni dahla mahal pastu susah nak cari pulak tu yang sedap2..

aku cari sukun goreng. nipis2 je dia potong..sooo crunchy
 




kemudian kitorang nak cepat2 solat maghrib sebab tak mahu sesak. dan lagi tak mahu tergesa2 nak solat sebab nak makan berulang2 kan..kena dapatkan lift key card untuk activatekan lift. perempuan 524, lelaki 824. dapatkan key card di receptionist.

dah habis solat, makan lagila.....gila lupa diet sihat ke?



semua kuning..hahahaah..dan semuanya sedap





murtabak tak sedap

ada banyakkkkkkkkkk makanan aku tak rasa pun..saja amik gambar jek

1 pun aku tak rasa


brain freeze..haha




keseluruhan makanan oklah for RM50 kan...

Related Articles

9 comments:

  1. sudah 18 puasa, belum lgi mkn buffet. Sebab harga dia tu lah..

    ReplyDelete
  2. byk choice of food gak for RM50...ok le tu...

    ReplyDelete
  3. bess jugak yer...harga pun affordable...la ni mmg makin mahal daaa

    ReplyDelete
  4. Berbaloi juga dengan harga RM50 tu. :)

    ReplyDelete
  5. klu buffet nie...memang agak rugi klu mahal2 sangat kan..sebab kompom kita xmakan semua jenis makanan yang terhidang pun...

    ReplyDelete
  6. wah ko dah pegi buffet hotel lalala...RM50 murah la tu...berbaloi gak makan hotel...apsal hotel ni very the strict...

    ReplyDelete
  7. bestnya...kira mkn free lah kan sbb dpt kupon...murah rezki awk eri chan...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...