In

Surau 1MK

salah satu kepentingan shopping complex ialah surau. kepada pemilik bangunan shopping complex, aku ucapkan terima kasih kerana menyediakan surau untuk kemudahan Muslim nak bersolat. dan pada Muslim, dah ada kemudahan, jangan lalai untuk tunaikan kewajipan masing2. peringatan untuk diriku yang lupa.

sebelum ke surau, mari check toilet.

ikut sengal aku amik gambar tandas terus. memang cantik dan masih mengekalkan ciri tradisional. ada pili air yang lawa..takla macam sesetengah mall tu toilet air pancut kat montot direct, kesian kat makcik2 kampung tak reti guna tau...aku pun alau fail basah seluar..hahaha..ye toilet ni automatic flush. kau mengangkang lama2 abis di flushkan je air.

aku nak sinki toilet macam ni..automatic hand wash dengan automatic hand soap. tapi aku suka sekali tentulah sinki kaca macam dekat surau The Summit tu..

surau ini sangatla baru..dan tempat ini pun baru sangat..jadi aku sorang2 je masa tu...tapi takdela seram...

yang penting air-cond centralized. aku suka...lampu tu Ikea sangat?

tempat ambil wudhuk. paip agak tinggi, mercik abis.....tapi aku suka gaya marmar zaman2 dulu ni..pesal tak pink ek? ijau pulak..ijau kan tenang.......

Related Articles

9 comments:

  1. surau kat mid valley rasanya perlu dibesarkan sbb kecik sgt..lg2 time bulan puasa..padat gilerrr

    ReplyDelete
  2. servey habis... hehehe

    tapikan ada setengah hotel, surau dia kat kawasan parking kete. ape2 entah...

    ReplyDelete
  3. mcm kt sogo surau kt paking
    sempit gile

    ReplyDelete
  4. cntik toliet dia..surau pun mcm selesa ade ekon...betul ade setengah suraunya sempit n kat parking..panas n berbau...

    ReplyDelete
  5. ijau dh sinonim dgn surau atau masjid... :) ratu kalau g toilet yg paip auto tu mmg aku tak jd kencing n berakla...sesia baju basah sme.ehehe..

    ReplyDelete
  6. MDT; rela solat kat JJ punya surau...bulan pose? idakle aku ke sana dah...

    NM; ye..memang benar..itu maksudnya surau takde dalam plan..dah siap semua baru rasa nak buat surau..sebab orang komplen..heh

    syana; rela menapak ke masjid india....memang busuk...

    hanim; gua penah sesah cari surau kat satu mall tak ingat...direction semua tak betul

    ratu; kalau dah nak ter...wajib jugakla membuangnya..dari menahan kang ade lak yang ter....hikhik

    ReplyDelete
  7. wow biar betik surau soping camni...bravooo

    ReplyDelete
  8. surau cantik beb..tapi sayang la kalau takde orang manfaatkannya

    ReplyDelete
  9. mungkin sebab tak ramai orang datang lagi...later on nanti ramailah guna surau tu

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...