Wednesday, October 29, 2014

2nd Year Anniversary Treat - Kokopelli PJ

Dah 2 tahun dah kawin. Alhamdulillah. Jadi haruslah pergi makan2 sedap.

Keluarga yang kecil. Seorang anak yang masih lagi terbaring duduk dalam stroller.

Kami bertiga pergi ke Kokopelli. Punyalah sesat mencarinya  wei. Mengikut alamat di Waze salah. Sekali baca blog seorang ni ada update dari pihak  berkenaan yang lokasi kedai telah berubah.

Kokopelli adalah restaurant rumah banglo di PJ. Dimana?




Haaa terus je aku ambil alamat guna gambar. Kalau sesat juga aku tak tahulah.

Now nak pilih makanan pulak. Tak mahu daging  dah sebab rabu lepas dah makan. Air nak teh tarik sebab minuman ni cuma dibuat pada hari....tertentu.


Tunjuk gigi arnab katanya

Aqlan tak tahu anniversary tu apa. Dia tahu naik kereta dan nomnomnom je.


Butterfly Shawl RM19.90 and innerneck RM12 Jasmina. Blouse Nichii RM69.90

Wedges by Nichii RM79.90 pants also by Nichii RM79.90
Ya saya peminat pakaian Nichii. Dulu tidak. Sekarang ya. Sebab seluarnya tak perlu di alter. Just ngam2 dengan kepanjangan kaki.

Now tunggu pembuka selera.

Tehnya tidakla sesedap mana...

Mushrooms baguettes sedap

Sotong ni sedap jugak

Salmon ni Sedap tapi ada tulang. So fail kat situ

Apa nama makanan ni...dah lupa la. Sebab Zcat yang punya


Kemudian kami nak order dessert tapi takde dalam menu. Dah nak bayar baru nampak kat dalam ruang khas dekat pintu masuk rumah ni. Hurmmm fail di situ.

Jadi layankan jelah gambar kami. Sebelum kami bergegas balik sebab nak cari masjid bulat di area tu. Dah Maghrib.




Moga panjang jodoh kami hingga ke Syurga. Kat sana takde orang hudoh tua atau gemok. Semua muda remaja.
Previous Post
Next Post

About Author

7 comments:

  1. Sungguh antarabangsa nampak menunya...

    Ya, semoga berpanjangan jodoh kalian hingga ke jannah. Aaminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan tempatan pun ada kakcik. Terima kasih atas doa.

      Delete
  2. tahniah kak..hehhehe.. bila org dah kawen je semua den panggil kak..eheh
    semoga bhgia selalu

    ReplyDelete
  3. Tanzania - tu dia jauhnya amik resepi... afrika nuh ... wow terang bendeerang blog ni kalau bukak...takyah bukak lampu dah...

    salam singgah dan salam kenal

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.