Journey To Remember

Berkisah Secara Rawak
Yang Bermanfaat Sila Ambil, Yang Sia-sia Jangan Dilaku
About Me
Stay at home mom with two boys. Retired from accounting jobs after 11 years experience. Love sewing and try new recipes. Any question please directly email to me | ideriyanis@gmail.com.

Monday, January 7, 2019

Kali ni pergi tak tahu yang tempat pendaftaran dah bertukar. Bila tersalah tanya dapatlah jawapan yang betul dari staff kat situ tapi kita pulak yang rugi masa. Haha. Rupanya dah sebulan lebih area pendaftaran untuk klinik2 pakar dah ditukar di unit hasil belakang lobi utama. Padahal elok aku tanya staff kat situ tapi sebab salah tanya aku terus ke klinik paed. Tiba2 rasa bodo. Haha.

Ambil tiket kejap je. Jam 9.07 camtu. Tapi print kat tiket jam waktu lain.. apa kebendanya...

Parking kereta pun dah boleh dilakukan di MAEPS. Kena bayar tapi nanti ada van yang ulang alik hantar pergi ke hospital free je. Oklah.. so laki dah letak aku siap2 dengan barang2 nanti takdelah apa yang tertinggal. 






Jam 1 tengahari baru masuk jumpa doktor paed. Kali ni dengan Doktor Izan Syuhada. Dia tak cek Aqeel beria pun macam Doktor Ashraf. Just tanya2 dan pegang kepala Aqeel. Kami berdua tengok je tapi lupa nak tanya apasal pegang kepala Aqeel. Dah balik rumah baru nak bincang. So takde apa2 masalah pun. Aqeel pun dah laju mengesot. Selalu dia berguling2 je. Tapi bab nak makan semua benda tu yang tak tahan..

Beratur depan lobi nak balik dah

Anak beranak ni naik van shuttle

Aqlan seronok sangat naik beria cerita dekat aku bila balik



Naik kereta elok je tidur terus

Settle jumpa doktor tapau nasi kat Saba'. Laki suka call siap2. Order by phone je. Sampai sana pick up kan senang. Anak2 semua memang dah tidur keletihan sangat. Aku pun naik je bilik lepas makan terus migrain. Cuaca panas kan aku ni memang tak tahan sejak remaja lagi. Sampai laki kena keluar balik cari pil tahan sakit.
Reactions:

4 comments:

  1. sama beb...boleh jadi demam kalau terdedah dgn panas lit2.... migrain tak usah cerita, konfem dapat! spesis beruang kutub mangkali haku ni. hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..aku rasa aku patut beli visor macam hang belilah..

      Delete
    2. sila.. sila beli viosr tu.. ada geng jongging hahaha.. kemahen ramai acik-acik jongging pakai visor tu kat taman.. hahaha

      Delete
    3. Hahaha adalah chance pergi Daiso..leh jadi amma korea.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.