In

making light window shopping

boleh caya ke aku tak shopping? at least masuk je bula baru kena ada baju baru ke sseluar baru ke..beg tgn dgn kasut boleh sabar lagi sebab aku sgt cerewet. kadang bila nak pergi kerja tgk baju sama je..tak best pulak nak tukar baju lain..kadang bila outing ke dating ke nak jugak rasa best dan perasan cun dgn baju baru..ahahaha...kalau pakai t-shirt tu maknenya aku nye mood biasa2 jek..kalau aku bersiap cantik bagai dgn blouse dgn mekap bagai tu tandanya ada unsur2 gatal kat dlm hati...hahaha..sendiri tau diri sendirila..

so smlm~27 february aku pun keluar la ke BTS dgn anak2 buah. aim aku nak ke BJUTI kat Mau Junction seperti diwar2kan oleh POSH76. tapi aku kenala ikut budak2 ni dulu..ceh makcik lembut hati...

dah sampai BTS tu mula2 cari stoking hitam utk Ed. dah dpr SBP kat Bukit Kayu Hitam pulak. apa la dia ni thn ni je 3x tukar sekolah..semua lain2 negeri..Penang, Melaka sekarang Kedah pulak. lepas ni jgnla nak tukar2 sekolah lagi..ceh aku plak sibuk2 hehe..

sibuk2 lepas window shopping, aku makan sushi king lagi dgn budak2 ni..haha..best2...dgn diskaun 10% aku sgt gembira..juga gembira mkn dgn anak2 buah yg lagi tinggi dari aku...huh!

lepas solat Asar, Ed balik ke Bangi, aku dan Yuhana jalan2 lagi..aku nak cari bet silver tp tak jumpa..last2 aku beli belt besar kaler putih..jadikla boleh pakai dgn baju hitam putih aku yg makin banyak...

kemudian misi ke Maju Junction la..aku drive la masuk parking...cari lak kedai tu tak jumpa2..adeh..last2 pergi FOS kegemaranku....dpt la grab sehelai baju kaler oren yang seksi dan cantik..hm...tak mungkinla aku pakai sleeveless kan tanpa blazer.....uish kelua parking kena caj RM4. mahal dowh..rasa kejap je singgah solat dan shop baju2..aduhh..teus lapar terus ke Kg baru...carik makanan la...

tempat lama lagi dikenang, aku pun ke kedai makan yg pernah aku test makan dgn Bok. Sedap giler tomyam dia...nikmat..kenala Rm17  utk 2 org  mkn..sib makcik ada duit lebey..then barula hantar Yuhana balik asrama tp sebab dah lewat tak dpt masukla..so tinggalla my stainless steel ring atas meja dia...uhuk

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

February Birthday Celebration

kakakaka..gelak dulu..teruk la diorg kena dgn JJ...mula2 majlis kena buat aksi dulu, baru dpt potong kek, baru dpt hadiah..
 Anand, Guna, Julie & Wan

so yg menyambut birthday; Julie, Wan, Q & Norman. tp sebab Q dan Norman cuti, kena ganti dgn Anand & Guna..
Julie kena ketawa, Wan kena marah
 
anand kena sedih/nangis, Guna kena senyum

sian diorg ni kena nyanyi lagu Happy Birthday dalm mcm2 gaya.ada gaya nangis, ketawa, senyum dan marah..mmg kelakar habis..kreatif betul JJ kenakan org..
 Mimi & Julie pakai baju sama dgn celebration birthday tahun lepas, pun sama bulan jugak..hahaa..tak mandi ker.. 
Julie buka hadiah. dpt set tea pot

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

meroyan

aku meroyan ker? korang pernah meroyan tak? aku tak maksudkan meroyan pas beranak la..ni meroyan mcm ni aku tak pernah tgkla kan or alami..aku mana pernah beranak..

kengkawan aku la suka kata aku meroyan..ade ke patut...aku elok2 kat opis dia kata aku meroyan...hehe...actually ada masa2 tertentu, aku kelam-kabut dgn keje2 opis yg tak penah abis;
"keje ni u buat dulu...",..kang kejap lagi..."Anis, u jgn lupa buat ni pulak..." kang titibe..."Anis, ni urgent, u buat sekarang."

ko..boleh meroyan tau mcm ni...aku sampai kdg2 taktau mana satu nak didahulukan..pastu kalau nak cepat2 aku mulalah salah isi form, tertinggalla, cek salah tulis ke..benci je dah tambah lagi keje aku nak buat balik..hampeh betul. contoh hari ni je aku dah salah type invoice punya date...abis semua nak kena tukar balik..buat invois bukan sikit..beratus2 sebulan...

kendian bila bulan ngambang jek - sila tgk kalendar hijrah yek..mulala aku meroyan..hahaha..meroyan time bulan ngambang agak kelakar..sebab aku pernah titiber nak makan donut..telepon kawan ni tak dpt, aku telepon kawan lain..pastu sanggup amik diorg kat rumah..jom keluar berjimba ke or cari makanan sedap...selalu yg kena layan aku ni bestfriend aku Izah...haha sibla kau aku tak kacau mcm dulu2 sbb aku respek ko nak amik exam la wat tesis jadah bila nak siap semua tu weii...
dulu zaman aku blaja kat UKM dia kdg2 carikla aku bila cuti semester untuk teman shopping ke window ke jadikla..sanggup dia amik aku kat Bangsar..ekkeekkeke..you are my BFF lol..tp sejak dia pulak ke UM, aku kena menyabarkan diri dan tgk timing dia free plak utk diganggu..sebab dia ni ada hari tidur sedunia...mampos kalau earthquake baru dia nak bgn kot..aku dtg umah dia pun buat dekkk je..hampeh ko, mujur aku leh manja2an dgn mak ngko..aahahahahah..

pastu sorg lagi kawan yg aku suka ganggu ialah Azrena..dia ni ada kembar..ahaha..comel jek diorg ni..selalu gak aku culik dia utk tgk wayang hari Rabu or pergi try makanan baru...kalau takde duit tu diam2 je okies...dtg lepak gak kat umah dia bila free la...hehe..siap tdo2 lagi..

oooOoo kisah meroyan ni kalau kawan2 opis yg suke menyakat aku ialah si Julie dgn Lyn..tp Julie ni memang paham la kenapa aku meroyan...Pink pulak dah malas dgr kot nama yg sama je aku sebut..ahahah..tak boleh jalan dowh nama lain semua berlalu pergi....yg tersangkut/terpateri dihati tetapla yang seOrang tu jugak....entah sampai bila...maybe sebab tu diorg ckp aku meroyan..chezzz tah ape2 entry...


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

CNY 2010

dong dong cheng..yeay..naga merah yg comel dtg kat APSC..tapi aku tak tahan bingitla telinga, so aku pun menyelinap keluar dr crowd pergi tempat lapang sikit..

okies semua org suke tgk naga palsu ni masuk APSC
 
skrg nak masuk opis management pulak..kena dgr cakap bos okey nanti x dpt angpow kalau melawan
di mana dia cinta hati saya
cinta hati saya yang pakai baju merah
Ulfa, Lyn, Me!!, Julie, Fahada, Nadia

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

The Wolfman at One Utama

15 february 2010 lepas raya rumah Pink, dek kepanasan global yg melampau, aku, Pink & Azrena nak sejukkan diri dlm air-cond TGV..hehe..jom ke One Utama..

dah sampai beli tiket siap2, kemudian makan dulu..spaghetti carbonara la my Favvy...uhuhuhu...

Azrena, bab makan kasik dia..hehe aku pun kalah..





then lepak2 jap lepas makan sambil tgk org..tp sunyi sikitla sebab cuti Tahun Baru Cina panjang...
ok, kitorg dah nak pergi tgk movie la ni..Pink mcm mengantuk je..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

kawan aku Mimi dah bertunang!

13 February 2010, Mimi tunang dgn kekasih hati..tamoo citer byk sbb tuan punya bdn pun citer lagi byk berblog2..jadik aku upload gambo dr Sony henpon jek..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Alumni Petrosains Volunteer

ahad lepas jam 2ptg aku sampai gak KLCC..punyala nak jimat sibuk tanya khairul parking mana yg murah sikit berbanding KLCC..eceh...poyo je tanya. last2 aku pergi parking kat stesen LRT Kg baru..dah..so naik tren la RM2 pergi balik...

 

so sampai jek..kena daftar dulu sbgai alumni Petrosains. dapt je pass besar ni bolehla lawat Petrosains percuma...hehehehe..tapi takle nek helikopter simulator la....yg penting dpt amik gambar dgn t-rex ok...

  
owh exhibit dlm Petrosains dah berubahla...aku nampak bumblebee..ahahaha...cute..tp dia asyik gerak2 je
  
ok inilah helikopter simulasi..best wooo dulu dah puas gak naik masa jadi volunteer..haha
  
dgn replika keta lumba F1..nampak tayar pun jadikla..ehek.. 
 
akuarium di penghujung downstream
  
ucapan terakhir dari "pekerja2" alumni terdahulu
 
En Farid sibuk menulis nama candidates
  
Mozek-sebagai bekas presiden alumni terdahulu
  
4 org jek????

 
ada je kat blkg ni ha..
  
lepas dah selesai..kitorg nak blk naik dark ride!


Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

road bully depan mata aku...

cam tak caya jek...tengari balik dari MBf, aku amik jalan ampang la kan nak balik Ampg Point..tengah2 jammed mcm giler babeng~sape taktau meh aku bgtau..jalan ampang ni mmg mcm gampang tautak kalau jem Ya Allah..ya ampun....ble hilang sabar..tp aku tadi drive rilek2 je..biasa2 je tak speed or tak jadi minah cilok..heehhee..pe cer intro lebey2 plak..

okies..cenggini, tgh dok jalan-benti-jalan..kira main brekla sampai brek baby aku nak nangis kan...aku nampakla ada satu teksi kira 5-6 biji kereta dari depan keta aku mcm cilok la masuk..aku puntatau camner sbb time tu baru lepas trafik light..titibe aku nengok ade pemandu lori kecik~cam lori ais or apa2 jelah tp lori, turun..aku ingat nak tkr driver ke? kot penat men2 brek plak2 lori mesti manual kan..keje tukar gear & main clutch la..hoho tahpepe aku pikir...rupanya idak..dia turun, dia tendang pintu teksi dgn bumper blkg...wowowowwwowoo....takut japs..tapi aku rasa pemandu teksi tu mesti buat sesuatu peel yg menyebabkan driver lori marah..aiyakkk..tataula kemek ke idak teksi tu....driver teksi mesia kan kebanyakan mmg keji sikit bila bwk teksi...aku pun hangin selalu dgn diorg ni terutama yg bwk teksi iswara..adeh...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

we just crazy about sushi...

again we ate sushi last 29 January..erm..



Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Krismas Eve

Sesuai ke tajuk..???hahaha ada aku kisah...lapoknye citer dah basi....tp aku nak hapdate gak sebab time jumpa ni dgn kengkawan ni la mcm2 peel dan cerita terkeluar...

so mlm jumaat, 24 Dec 09 kitorg lepak2 di Pelita Ampang Point..thanks you guys..pilih tempat ni..senang nak jumpa..aku siap balik rumah mandi dulu baru dtg jumpa korg..ngeeee korg semua busuk..balik keje tak mandi...haha

ok tengok gambar sudahla yer....aku pun tak brp hingat dah citer apa yg kitorg gelak sakan sgt mlm tu..yg pasti meja kitorg havoc mcm biasa..mcm pelita tu kitorg ada share..sukatila nak gelak brp kuat decibels.
Rizal and his camera

rizal,linda,majmin& dyla..mcm2 peel kan...
mimi mcm biasa...mukadimah cerite..ann ko dgr jek..



bergelas2 air kau...kering tekak...tulah asyik gelak..cakap..gelak

problem nak tempah tarikh tunang..rebut dgn jiran sebelah...



syukri&reen..titibe nak sengih
ann dgn rileknya ckp..aah aku tunang sabtu nih...

"ko bygkan wak..jiran aku tu..."~tak abis2 komplen mimi nih..
 
  sangap dah masing2 dgr citer mimi..mimi memang..selalu konke table dgn citer dia jek..org len takle hapdate ke huh???

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe