In Online Shopping

DEALMATES - NO MORE DEAL AFTER THIS


Barang online yang sudah dibayar masih belum tiba. Hari2 tengok email if ada parcel notification dari Dealmates. Haram. Asyik yang ada new things je. Ah jangan harap aku nak beli selagi tak dapat berus mekap Bobbi Brown. Dah la kawan aku si Ulfa tu pun tumpang beli…juga termasuk bekas berus Bobbi Brown..jadi RM yang dah ditolak dari akaun aku sudah terbang RM400 lebih. Aduh geramnya.

Bertambah geram scarf Zara color fuchsia pun tak tiba2.

Hari tu ada borak dengan Zcat pasal Dealmates. Dia kata nak beli power bank sebab murah tapi cancel. Katanya lagi perasan kalau order barang dengan Dealmates dan barang itu akan dihantar oleh pihak diorang sendiri (office kat MidValley) mesti lambat. Mesti ada problem. Kami saspek diorang ni ambil order banyak2 dulu baru diorang pergi beli dalam jumlah yang besar. Katakan barang tu dari U.S. mesti nak kena shipping kan lepastu kena tax kastam bagai..

In the end orang macam aku ni yang dah order sejak bulan Jan 2013 tak dapat2. Apa cerita? Out of stock katanya….kenapa jadi macam ni? Sila jelaskan…..!

Dibawah ini adalah email terakhir yang dibalas Dealmates pada 22nd February 2013

This is Your Dealmates Care Leya,
Hi,
Kindly be informed that there slightly delay for this item due to shipment issue.
We will deliver this item ASAP once the item arrived at our office early March.
ßASAP KATANYA
Please disregard if you received any reminder to redeem your certificate.

We truly apologize for the inconvenience caused due to this delay.
Thank you
Your Friendly Dealmates Care,
Leya
DealMates.com


Yelah aku pun tiba2 teringat masa order mascara Max Factor tu mahu nak 3 bulan baru dapat. Gila. Lepastu kes Bobbi Brown aku ni pun sama juga. Kan,…macam mana aku boleh terkena sekali lagi ni. Nampaknya kemampuan menganalisis aku dah kurang. Sebab kalau order barang, tapi dihantar pihak ketiga…cepat je aku dapat. Kalau balas email pun cepat. Kat Dealmates ni kena tunggu masuk server dulu…adala auto reply email. Lepas tu berhari-hari baru dapat email balasan. Yang tak boleh blah siap tanya aku apa pendapat aku atas time laps balas jawab yang diterima,....no no no je… aku memang tak puas hati. Lembab!

Tapi sampai sekarang aku tak call diorang tanya khabar barang2 aku sebab aku malas. Malas nak bertekak. Aku masih bersabar…

Dealmates Care Help Center
Mar 7 (13 days ago)

Thank you for your email. Your communication is important to us.
This is an automated email to let you know that your email has been received by our customer support team and will be attended to shortly.
Your request (#65525) has been received, and is being reviewed by our Dealmates Care staff. 
We will get back to you within 2 working days.
ß2 WORKING DAYS KATANYA

anis abdullah, Mar 07 11:11 (MYT):
This is a follow-up to your previous request #62610"Delivery Status : BOBBI BROWN"
Hi,
i still not received anything yet..

Related Articles

3 comments:

  1. Ye, saya pun mengalami benda yg sama, so next time, if nk purchase at dealmate, just buy service instead of product.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya hanya dapat jawapan pada jumaat lepas. iaitu 14 hari selepas email dihantar. dan katanya by april pulak.
      Your request (#65525) has been deemed solved.

      To review, comment and reopen the request, follow the link below:
      http://support.dealmates.com.my/tickets/65525


      DealMates Customer Service, Mar 22 19:20 (MYT):
      Dear all buyers,
      we are waiting for the shipment to arrive by early april. We are sorry for the late shipment. I will escalate this issue to our merchant for them to expedite on the delivery. Please do not worry about the certificate expiry as the delay is not cause by your side. We will make sure you will receive your item soon.

      DealMates.com


      anis abdullah, Mar 07 11:11 (MYT):
      This is a follow-up to your previous request #62610 "Delivery Status : BOBBI BROWN"

      Hi,

      i still not received anything yet..

      Delete
  2. Same experience. Barang I pun xdapat2 sampai sekarang. Lousy company, bad customer service. Moredeals pun sama. Barang I dah habis tempoh sepatutnya dia hantar barang, sampai sekarang tak dapat. Mmg penipu.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...