In

1st Honeymoon - Pulau Tioman

citer ke Pulau Tioman basi tak basi aku nak citer gak. sebab gambar cantik. perasaaaaaaaaaaaannnnn.

21 November 2012, Rabu. seawal pagi my SIL, Jija hantar kami ke airport Subang. kami naik Berjaya Air. sebelum gebang lebih, ini hadiah perkahwinan dari sahabat Zcat, Amin. tapi penginapan di Berjaya Hotel & Resort jelah. itupun dah syukur. yang lain keluar duit poket sendiri. yang penting gembira. thanks to Amin & Hani sebab book untuk kami yang baru nak menggatal setelah tamat kenduri kawin 18 November 2012. yer sebab aku dan dia tak duduk bersama sehingga semua majlis selesai. haha..itu citer memang lucu dalam masa yang sama, manis. sebab kata mak mertua, selagi tak habis kenduri jangan duduk sama2..jangan buat apa2...supaya aku berseri dihari persandingan..





garis pemisah antara daratan dan lautan 

kacang sedap gila








sewa motor RM50 je satu hari! wa cakap lu jangan harap dapat harga ni bila musim menyelam dah tiba ye..


sekali motor ni cam pancit ko.. zcat kata kami dapat motor yang dah rosak sikit...

kata driver bus tu makanla kat sini sedap..tapi bagi aku....biasa sangat..





zcat nak ajak pergi Kg. Juara kat sebelah bukit..yang tingginya 2000kaki dari aras laut..dengan menaiki kapcai ni. in the end aku cakap..dah tak payah nak naikkk...memang semput motor tu.



kami tinggal di area sini. tanpa kehadiran visitor lain! gila kan.. takde orang

yang ni adala.....








makan malam kami kat kedai Liza Restaurant. bihun sup dia sedap gila. tapi tak ambil gambar..hahaha..dah lapar sangat..

Related Articles

2 comments:

  1. Salam sis, you ada contact number org sewa motor tu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde no contact. U just tanya pakcik kat guard depan resort tu. Kawan2 diorang gak yang buat bisnes tu. Sorry for late reply.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...