Thursday, June 25, 2015

8 Ramadhan 1436H - Mencari Nasi Kandar

Ah ye dah sampai Penang haruslah makan nasi kandar kata Encik Sebelah. Aku tak minat sangat makan. Tapi bolehla temankan. Tapi itu semua cerita malam lepas Isyak.

Siangnya dia masih bekerja dan aku baca buku cerita. Haaa time macam inilah nak baca buku cerita sampai habis. Bawa 2 buku je. Romantis dan Love In Penang. Buku2  cerita yang dibeli sejak lahirkan budak kecil masih banyak belum dibaca. Pastu bila ada keluaran baru beli lagi. Ada juga yang masih ditahan belinya.

Buka puasa masih dirumah kakak di Jalan Kilat. Masak bubur lambuk. Erm sedapnya. Boleh bagi budak kecil makan. Kakak buat tak pedas.

Selepas solat semua baru kami ke pulau nak cari nasi kandar. Abang ipar bagi macam2 cadangan. Sebab dah lama dia dok penang so macam2 kedai nasi kandar dia dah test.

In the end pilihan Encik Sebelah ialah Restoran Deen. Nasi Kandar Yang Terkenal Di Pulau Pinang. Ye ker weh orang Penang?

Aku minum teh tarik je..memang kaw2. Sebab sah makan bubur lambuk banyak sangat. Aku la ni tak suka makan sampai perut penuh. Tak suka sebu2 dan bloated ni. So aku ni memang tak sesuai sangat makan buffet Ramadhan especially.

Pagi bangun sahur lewat sikit dari semalam sebab mengantuk giler. Budak kecil lepas balik hotel dia jadi aktif. Haa dok melayan dia la...nasibla esok papa ko dah cuti esoknya nak.

Kami makan sekadarnya sahaja dan kali ni budak kecil tidur tak bangun dari stroller dia.




Previous Post
Next Post

About Author

0 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.