Friday, June 26, 2015

9 Ramadhan 1436H - Balik Ke Ipoh Da...

Selepas habis tempoh 3 hari 2 malam kami bertolak balik ke Ipoh. Dah jadi kelaziman untuk berbuka dan bersahur dengan Mama sejak aku berkahwin dengan Encik Sebelah. Cuma kali ni kami ada anak yang dah dapat kaki so kerja dia nak berjalan jelah..

Sebelum keluar bilik hotel pun nak selfie. Perkataan self-us atau self-we macam tak kena kan?





Pastu kami nak p beli jeruk Pak Ali. Tapi jeruk Pak Ali tutup sebab solat Jumaat. Ya kami masih dalam musafir, jadi dia tak buat solat Jumaat.

Jadi beli jeruk kat kedai sebelah tu je tak tutup lak. Aku tak keluar dari kereta pun sebab nak bancuh air Ribena Aqlan.

Sampai Ipoh dah petang sikit terus nampak buah rambutan kuning dah terliur.

Malam tidur dalam bilik Mama sebab dia nak bagi cucunya sejuk. Rumah ada aircond dalam bilik dia je. Ermmm sayang cucu ni. Pasal nak suruh tidur pun boleh bertelagah sebab Mama selalu kepanasan jadi kami rasa takpe je tidur bilik belakang. Pakai kipas angin biasa je...last2 anak laki dia yang tidur bilik tu. Syokla kami bertiga tidur dalam bilik beraircond. Tapi Mama tidur bawah sebab risau Aqlan lasak hempap kaki dia yang sakit..
Previous Post
Next Post

About Author

0 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.