Welcome To My Random Stories. From blogging about my family, recipes, hobbies, eating out and good bargain place. A little chit chat about myself so you will know me better.

Sunday, April 8, 2018

Top 5 Pilihanku Untuk Koay Teow Sedap

Kami laki bini suka koay teow. Tapi laki aku koay teow tu no. 1 dia la. Boleh je bertukar fikiran nak makan benda lain tapi bila tengok dalam menu ada koay teow terus di ordernya.

So kat area rumah kami ni adalah beberapa kedai makanan kegemaran. Kot2 nak makan pada hari bekerja di waktu malam. Kalau weekend memang selalu pergi cari makanan jauh2. Kira kedai yang sedap ni kita simpan untuk weekdays or bila malas nak pergi jauh2. Tapi laki ni tak kisah...asal sedap dia sanggup drive. Tinggal lagi perut tu tahan lapar ke tak. Haha.

So buat masa ni top 5 akulah...

1. Bang Rak, Bandar Kinrara 5
2. Langgaq, AU2
3. Doli, (Dulu ada kat TTDI sebelah Naelofar, la ni kat Subang Jaya, original kat Taiping)
4. Homst (original kat TTDI, suka p kat sana je..yang lain cam entahlah)
5. Azee Restaurant, Puncak Jalil

Oklah..lain tekak lainlah rasanya ya...

Azee ni kedai Melayu yang paling bersih kat Puncak Jalil.

Azee Restaurant 

Kedai Bang Rak ni kedai Thai ok..so memang sedapla..banyak hidangan yang kami suka makan kat sini. 

Bang Rak, BK5

6 comments:

  1. temptingnya azee restaurant pnya kueytiaw!!!! kering2, dgn taugeh camtu..adoiiiii kena cari ni.. dalam waze ada ke nama kedai ni beb??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktaulah ada dalam waze tak sebab kami ni cari makan jenis pusing2 bangunan yang ada kedai2 makan. Tapi kedai ni senang je cari.

      Delete
  2. betul kalu dh dpt kedai yg sedap dek tekak utk mkanan fav drive jauh2 pun sanggup kan....sy sukakuew teow jenis basah2..biasa char kuew teow kan yg basah2 lembab2 ni

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Recent Comments