In

Round2 Alamanda, Putrajaya

Hari ni aku rasa kemaruk nak jenjalan jauh sikit dari Ampang..ehehehe..sible Yuhana kena teman makcik...alang2 mari kita round2 pas pergi amik tapwe cik Ma kamu kat umah Abah di Bangi. Itupun leh lagi lepak 2-3jam kat rumah Fairuz...macam biasa dapat makan free dan minum air sedaps..

Dengan cuaca yang ala2 mendung, hujan rintik2 manja, kami pun gerakla ke Alamanda...erm kali ni gue tak sesat lagi..ikut Kajang Silk. dah malas nak pusing2 kan..ujan pulak ingat nak bergambo kat jambatan...uhuhu...masuk shopping complex jelah..best gak..hehe...pepe pun cari surau dulu baru jenjalan....


selepas asar, kitorg pun pergila kedai nak cari gam utk fake eyelashes aku...pusing2 dlm sasa...tak jumpa..jumpa mende lain pulak...lip palette. arghh kaler cantik pulak..aku rembat je..tulis Rm29.90..biar benar mcm mahal nie..tp tak kisahla sbb ada kaler yg aku nak..sekali p byr...eh eh RM17.90 untungnya...huhu...lepastu ke kedai sinma pulak..nak cari jugak aku nye gam mata..ehehehehe jumpa pulak..gembira betul...ok ok next time nak cari mascara revlon pulak...ekekekekek...lebey sudah nie...shopping kena ingat fix expenses belum byr...adala dlm RM1300 sebulan..adeh



kemudian kitorg ke parkson pulak untuk cari kasut kuliah Yuhana...adeh mcm2 kasut ade....macam2 godaan nie....up to 70%...adey..sabar nengse..sabar....tup2 kat carlo rino ada kasut comel..sesuai la dgn apa yg diperlukan Yuhana..kena bertutup, depan blkg..maklumla bakal doktor gigi kejenya masuk lab memanjang..haha...nanti dah jadi doktor bg makcik rawatan percuma tau..boleh ker?

kendian rasa penat nak duduk2 pulak..kitorg pun dudukla kat area pokok buluh..pastu feel2 kejap amik gambar mcm kat Jepun pulak rasanya.. lantak org nak kata apa..kitorg bukan penduduk Putrajaya...kitorg mcm ala2 pelancong gitew..



last sekali masukla Carrefour sebab nak beli groceries, toiletries..dan macam2 lagila stok apa yg dah habis..nak masak bihun dah berminggu2 tak lepas sebab takde bwg putih..sekarang baru dpt beli la..mcm kat Giant tak boleh beli....saje kan.....tup-tup shopping ala tak sedar masa dah jam 8 lebih..lapar pulak nie..jom pekena McDonalds...awww Yuhana kena paksarela belanja makcik makan aiskrim vanilla dan double cheese burger...urppp Alhamdulillah.....ok next time kita p Ikea pulak..boley??

Related Articles

2 comments:

  1. takdo kojo lain jenjalan..shopping2...org bujang ni bayk duit kan....???hehehehe...
    bila la I nak melaram nak pasang badan balik...asyik memboncit jo

    ReplyDelete
  2. tunggu pas beranak la..hehe..org bujang byk duit?org bujang byk lagi pakai duit..nak pasang badan.. sbb sampai skrg membujang mungkin bdn tak cukup pasang...sampai takde pasangan..eh eh merepek la kekekeke

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...