Sabtu, 12 Oktober 2019

Restoran Aku Dan Istanbul, Shah Alam

Tiber laki ajak makan kat sini. Dah lama tak buat food hunting sebab laki terkesan dengan kata2 seorang wise man, kita ni banyak sangat buang masa dengan cari tempat makan..tempat makan sedap dan semua yang berkaitan makanan. Tapi sebab highlight kedai makan ni menarik which is setiap pinggan lauk harga RM2 so kita cubalah.





Aku pilih nak makan itik so itik mahal sikit la RM6. Yelah tak boleh nak jual RM2. Tapi laki dan anak2 makan nasi ayam jadi ayam memang RM2. Hehe.. oklah kami tak reti amik makanan berjenis2 sangat. Fikir kalau tak habis membazir kan. Memang kat rumah selalu pun makan 1 lauk 1 sayur. Tapi sebab kat kedai orang masak lain sikitlah nak makan macam2. Haha.











Nasi Ayam mula2 amik 2 pastu tambah lagi 1

Lepas dah makan nasi kasi budak2 ni main kejap di playroom yang disediakan.





Masa nak buat bayaran cashier akan minta anda like FB page diorang dan bagi komen membina. Kalau korang buat dapatlah 10% diskaun. Total kami makan dalam RM34+. Lepas diskaun bayar dalam RM30+ je which is murah...

Nasi Ayam 3 pinggan
Nasi putih dengan kuah lemak
Air teh bunga tin
Air tembikai
Telur dadar
Ayam hainan
Itik panggang
Sayur taugeh 2
Kaki ayam rebus 
Sayur bachok

Nasi Ayam dia sedap kena dengan tekak anak2...

Eventually last time jumpa isteri sepupu katanya belah mak aku ada keturunan cina. So laki pun ada 1/8 keturunan cina. Aku tak tahulah berapa percent dah tinggal...Tapi tengok muka anak2 macam cina kan..even ada auntie cina cakap bahasa cina dengan aku masa tanya2 barang yang dijual kat supermarket. Aku pun cakap i dont speak mandarin. Haha.. puas aku menafikan aku ada darah cina sementelahan pulak bapak aku nama Abdullah. So memang orang ingat aku convert. No no no...... bapak aku nama Abdullah bin Haji Sujak..

1 ulasan:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.