In

KUALA TERENGGANU TRIP-1st Day

date; 26 November 2009, Thursday
my my my......jadi tak jadi..plan ke KT memang dah lama...awal2 bulan Nov lagi aku dah rancang dgn emak. emak punyalah gembira nak sambut aidil adha dgn kak ma & family di losong. spjg 3 minggu nak ke 26hb tu, kisah2 yg dipaprkan di TV dan suratkhabar pasal banjir dan hujan lebat membuatkan aku berfikir2....kawan2 siap warning dan aku semestinya akan servis baby sebelum pergi jalan jauh...nak tak nak..nak tak nak nie.....adeh pening2 pulak2 aku je yg jadi peonnye....yg lain jd tahu tumpang je...hehehe...pada pagi hari nak bertolak, aku masih berkira2..abg bad pulak sibuk sms mintak aku timbangkan niat asal aku..sebab kalau tak jadi, aku nak raya di kajang je..umah kak pa.



maka aku pun pulang ke koyan pada jam 8:30pg bersama suria...aku ikut lane; kota damansara-mrr2-bentong-raub-koyan.. huhu aku stuck kat bentong je nak dkt 1 stgh jam....gara2 penduduk kelantan nak blk kg....gambar kat sebelah kiri ni masa kat bentong jam 10pg, korg tengokla punyalah panjang keta bergerak perlahan dlm 20km sejam kot adeh......sampai di koyan jam 12:00tghr... tak ke lama tu...biasa aku leh dlm 2 stgh jam je....dah sampai koyan, terus cari kerusi sofa nak tido...tak boleh tdo pun, aku kepenatan yg amat.....

jam 2:30 kitorg bertolak ke KT melalui; koyan-raub-bentong-karak-LPT-Cherating..gambar kat kanan ni masa odw ke bentong..lane ke KL amatla laju dan tak banyak keta berbanding lane nak balik kelantan... kemudian kitorg kelaparan, jadi berhenti kat temerloh R&R nak makan..masa tu nak asar dah pun, aku dah jamak dr koyan, mak je belum..jadi kenala bg mak masa utk solat...

benti makan jap...penat deh...kat temerlohmak sedang menikmati bihun supsuria pun ikut neneknya...aku makan kuih pau kacang merah kegemaran...sambil makan sambil bergaya...ahahahahamasa aku berhenti nak tergucil, mak aku sempat bergaya dengan spek pariz hellton aku...ada gaya ke?hehe siap tunjuk gaya bagus! anak aku memandu jauh mmg hebat..hahaha


aku berhenti singgah rumah abg bad sebab dia nak join kitorg pergi rumah kak ma..so sampai dlm jam 6pm la...eksiden je sepanjang perjalanan hari ni ada 5 kemalangan....alhamdulillah kami selamat...walaupun kepala aku terhangguk dgr lagu tp utk jln jauh ni, baik aku tutup je radio sambil ingat Allah byk2..pengalaman lalu amat mengajar.....hari ni pun cerah je..cuma hujan lebat sekejap di Maran. siap berkabus kenala on lampu tak nampak keta la...


lepas solat magrib dan makan2 sikit, jam 7:30pm kitorg pun bertolak; cherating-kemaman-dungun-kerteh-KT...wah wah kemaman jalan teruk nak mampos!!!berlobang2..sakit tayar baby aku..tak sempat elak..masuklah lubang..mcm haram jammed pulak tu...aduhhhhhhhhhhh...jam 12mlm sampai KT tapi sebab sesat, kenala call illyas mintak tolong tunda kitorg ke losong...wakakaaka..10 thn lebih tak jejak KT....nasibla...

benti jap tunggu illyas tunda kitorg...

sampai je rumah kak ma aku terus nak tido je..takde mandi2 lagi dah...lantokle..kirenya kitorg sampai di pagi raya.....kepanasan melanda tapi mengantuk dan penat lagi hebat..aku tido je...busuk? ada sape peluk aku ke???sepanjang perjalanan, air-cond on jek...huhuhu...bila kira2...16 jam trip ke KT....




Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In

Dinner & Supper at The Curve

huh what? still eating activity la...at the same day....25 November 2009..the place is different..


after calling2, i met Zcat at The Curve...from Ampang Point to Damansara is just smooth ride..actually kena tidur dirumah Abg Lut sebab nak jemput Suria untuk dibawa ke Koyan esok..so before sampai Kota Damansara, i choose to makan2 at The Curve..hehe..


Zcat try again to buy 2012 movie tickets at cineleisure, still.., panggung penuh..so we choose to dinner jelah dekat Hometown Kopitiam. harga not bad la..Zcat is kawan makan2 yg menggembirakan..he knew which best place to eat and i like to try new makan2 port..hehe


after makan2, kitorg ke walkaway utk dgr lagu2 dendangan penghibur restoran..uh duduk kejap sbb nak dgr lagu sambil tgk2 pokok krismas....punyalah besar dan lip-lap lip-lap...



free show...layan kejappp...



then we went to Daisho. A RM5 shop. each!...so for me...ada yg worth it..ada yg tak...erm just take a look 1st..sbb duit kena save utk jenjalan ke K Trg..hehe....actually dat day blom dpt gaji lagi...haha....so tgu nantila pas dpt gaji leh ajak mak sekali...



then after dat Zcat nak makan lagi..ape???keje makan je Zcat ni..patutla gemok..hahaha...so aku pun ikutla dia ke Teh Tarik..sebab tu je yg masih buka...yang lain2 dah tutup kedai...org lain pun tau nak balik..tahu tak???

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Fairus & Thiru Farewell Party plus Birthday Party

Venue: Ampang Superbowl, Ampang Point
Date: 25hb November 2009, Wednesday

yang dtg pergi dlm nadin group ni kira mcm main saham la...kejap turun naik..harga buruh turun naik or harga diri semakin naik...manusia..takle kena pijak2...kena angkat2..terlebih angkat..payah jugak..moderate sudah..--->luahan perasaan jap
sebelum majlis bermula..sempatla snap dgn Q, skandal opis
dgn fairus kejap..siapa pulak ni...???
owh andrew, skandal ping di ofis..hahafairus dgn penuh perasaan mengucapkan amanat akhir beliau
mr thiru said, siapa yg ganti i kena tahan PANASnya...
skrg i nak bg ucapan pulak..u all semua kena dgr tau...
Richard menangis teresak-esak....terlampau sedihlepas nampak aeen terus senyum gembira..ceh gatal..hehe

acara bermula....yeah..tak sabar nak makan2lyn & kak sha begitu asyik...
julie menikmati sandwich lazat...
fahada mcm tak sedar diri sikit bila makanini jelah yg aku makan...sebab...

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Lunch at Delifrance

My Deli-delifrance...uh i like so much....French taste la pulak hari ni..owh hari apa ye???
25 November 2009, Wednesday....
member yg join....ping & ulfa...
kitorg dah tahu petang krg farewell party, still nak mkn sdp...maklumle ada promo lunch 50% off..mane tak try..hehe pasta only okey..yg lain2 harga asal...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Tropicana Mall

erm....misi menjelajah shopping mall yang baru...kalau KLCC dah beratus2 or beribu2 kali aku pergi--->kata keje kat sana bertahun2..kan..

maka aku pun menjelajah tropicana mall dgn zcat san...pada hari sabtu 21 November 2009...kitorg tiba jam 7 mlm..terusla solat magrib kan..surau dia cun beb...lupa lak nak snap hiasan dlm surau..macam dlm masjid..aku terpaku jap....


ni cermin depan lift...blkg dinding ni surau la...aduuuhhh lawa...
tapi sebelum solat magrib, aku dah temasuk angin dlm bdn sebab lambat makan..ni gara2 dia la lambat dtg nak pergi makan dkt capsquare mall...lantok..dgn dia2 sekali makan angin..lagik kitorg kandas di depan petronas-flamingo....sebelum naik AKLEH...adeh deh..nasibla....

peppermint tea at capsquare..RM4.50


so kitorg pun jenjalan..sambil aku snap2 gamba la tgk decoration complex...mmgla Ampang Point takle menang..ni kan mall baru..besar...yg paling besar sewa Carrefour le...




kiosk dr atas..cun gile beb...


disebabkan demam krismas sdg melanda...maka kompleks ni dihiasi dgn taburan lampu2 hiasan yg sgt simple..tp menyerlah...

mmg cun la..management mana haa??




sebelum balik, kitorg pun pergila tgk movie..GSC cinema..nak tgk 2012..hampa kali ke-4..jadi tgk astro boy...aku lak terlayan perasaan leh nangis tgk bdk robot ni......pas dah tgk movie, singgah kat kedai2..tgk2 brg..aku berkenanla nak beli laptop skin..almaklumla my lenovo dah calar2 lepas dibaiki.

RM20...kalau tidak RM29.90...katanya kedai baru bukak
kena potong ikut size laptop ler...
sebelum my lenovo ditampal skin baru
after get new skin..camner? cantik tak transformers pink lagi..yg penting lady & naik motor besar...ganaz..

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Hainan Station


acara makan2 macam biasa...kami gadis2 & mak2 budak pun bergerakla ke hainan station untuk makan tengahari Jumaat lepas ketika kaum bapa menunaikan solat Jumaat--Alhamdulillah..kepada yg tak solat Jumaat tu...maybe dia musafir kelana kot..oh kali ni ahli2 jemaah makan tengahari ialah aku, wan, JJ, Julie, Lyn , Titi, Fahada & Nadia.
.

kerana dia ibu mengandung, kita turutkan kehendak titi...

macam biasa pilih tempat duduk bestla..nak atas sofa kulit lembut je tau aku nie...hehehe...mari2 pilih menu yg tertera...tgk2 harga dan cara hidangan macam boleh la dtg lagi.....uiks belum makan dah memuji...




inilah fahada..lupa plak nak kolaj gamba dia..hehe single & available



wan tgh menalipon agnes, lebih kurg camnila dialog dia...

"helo agnes...ya..u mau makan apa???"

"owh sama dgn i la..i dah bungkus ni...u nak jugak?"
"okeh..okeh..i byrkan dulu..demi u, i sanggup..tahun depan naikkan gaji i 10% okeh.."



masa nak balik sempat lagi bergambo depan kaunter bayaran...aku biasala..snappp jek kejenya...

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe