Friday, July 11, 2014

Birthday Gift Dan Ucapan Tak Boleh Blah

Pagi2 waktu sahur aku dikejutkan dengan Muffin cake Starbucks. Siap ada sebatang lilin weii.

Selepas Zcat dah panaskan semua lauk dia masih lagi pergi dapur membuka api. Aku pun sound la masak apa lagi tu...?

Rupa-rupanya yang datang sebiji kek comel. Makan berdua je. Aqlan masih tidur. Eh baru 4 bulan 1 minggu mana boleh makan lagi la...


Kemudian kami pub sahur. Dan menjalani rutin harian yang biasa. Hantar anak dan pergi kerja.

Di ofis masuk dah ngam2 tu teruslah buat kerja. Minggu ni banyak buat filing. Agak menggunung kat meja kertas2 yang perlu difailkan.

Masa tertoleh ke pintu masuk ofis ada seorang cina datang dengan sebakul bunga yang besar. Aku tiba2 rasa berdebar2 je hati dan jantung ni. Aku punya ke..? Kalau bukan aku punya tenanglah hati oii..

Sekali kak sha tu suruh cina tu jumpa aku. Oh..mine ke oh...? Terus hati berbunga riang. Memang selalu aku dapat bunga pada hari jadi dari Zcat. Tahun lepas takde jadi aku rasa tahun ni pun takdelah. Kekdahnya rasa dapat bunga masa zaman sebelym kawin je. Tapi last sekali dia bagi masa lepas aku habis pantang.

So apa bunganya ni? Sampai ramaila yang tegur kata cantik. Yang tak boleh blah tanya siapa bagi? Eh eh haruslah orang sebelah bantal aku. Lagi mahu tanya. Ingat ada siapa ke yang sanggup bagi bunga fresh flowers ni..? Anyway lepas tu ada yang datang salam2. Siapa sorang tu tekan kuat sangat jari aku sampai berbekas dek batu cincin yang aku pakai. Sakit kot..rasa nak marah pun adalah.




Petang pulak kerepek 10 bungkus yang aku tempah dag sampai. So macam mana nak angkut dua-dua ni nak jalan kaki ke naik monorail...aku tinggal jelah dulu.

Kerepek kacang ikan bilis dan kacang dal. Sebungkus RM13. ebab pernah makan dan sedap aku order 5 je..sekali Zcat pun nak lagi 5. Amikkk
Dah aku keluar Zcat call pulak cakap nak datang ambil. Mula2 aku nak dia ambil kat GF je tapi dia nak datang ikut Jalan Perak. Terpaksa angkut bawa turun ke LG2.  Aku pulak terlupa bawa passcard memang bagusla tunggu je sesiapa datang bukakan pintu. Siap kena gelak dengan sorang budak tomboy smart yang bukakan pintu untuk aku. Sabar jelah.

Malam pulak dah janji dengan mak nak datang. Katanya nak masak untuk birthday aku. Jadi lepas dah jam 8 malam baru pergi. Yelah dulu berdua lainla. Dah bertiga ni yang ketiga ni lah paling banyak barang dia nak kena angkut. Sebab nak terus balik Kinrara je lepas makan di Kota.

Sampai dah 9 lebih. Terus lapar. Tak sempat Isyak dah. Makan....

Karipap

Bawang goreng

Bubur lambuk

Mihun sup

Hadiah paling bermakna

Lepas dah makan dapat hadiah pulak. Oh mak tak pernah lupa bagi hadiah. Setiap tahun hinggalah dah umur 37 ni. Terima kasih emak. Sempat juga bagi duit suruh tukar duit baru tu. Next Tuesday baru bank bagi tukar.
Cadar size queen. Jadinya hantarla balik Puchong

Balik rumah je terus nak tidur je

Terima kasih semua. Oh ya lagi ucapan tak boleh blah dari yuhana..makcik dah 47 ya. Terus rasa nak........
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.