In

Shopping Baju Untuk Raya

Ke Setia Mall lah kita. Kenapa?

Ada DNA. Aku suka beli baju kat situ memandangkan aku masih menyusukan anak. Banyak baju cantik jual kat kedai2 hijabista ni semuanya tak mesra untuk ibu menyusu. Berangan nak pakai baju cantik tapi jadi payahla kalau kerja asyik nak kena menyelak. Especially yang maxi tu. Bukan main cantik kat EDZ design. .bukan main lawa kat Najjah..tapi takde lubang khas.

Sudahnya kali kedua la aku ke DNA ni. Material memang berkualiti tinggi berbanding pakaian  yang dijual ketika baby fair bagai tu. Zcat ni pulak nak aku pakai lawa je..aku lak dah comot macam apa je sejak ada anak ni..kelam kabut masih ada.

Material mesti takyah nak gosok. Tak panas. Sesuai dengan Malaysia ni. Dahla aku ni memang tak tahan panas. Mudahla naik ruam nanti. Macam baby lak. Haha.

Kemudian kat tingkat yang sama tu banyak kedai barang baby. So masukla tengok botol susu saiz 7oz. Kot Aqlan dah minum 5oz sekarang ni..botol banyak tapi semua 5oz je. So aku bercadang nak beli jenis tit yang macam nipple sebenar. Ah aku tengok ramai lak kawan2 pakai jenis tu dan botolnya agak gemok. Tapi takde so ingat nak pergi Fabulous Mom je.

Dah shopping dan tukar baju aqlan menangis lak nak menyusu. So pergilah tempat menyusu. Memang terbaik wa cakap lu. Siap ada tandas ibu dan anak. Setia Mall terbaik setakat yang aku alami la. Tapi tak ambil gambar pulak.

Dah ke situ terus solat dulu la. Salah la H&M ada sebelah surau pulak. Habis aku nak kejar bahagian baby je. Nak beli baju sejuk untuk Aqlan. Sangkutla kasut dan topi.  Aishhh anak..

Kemudian baru ke DNA balik beli sehelai blouse dan sehelai baju inner top.

Tayang2 sesi mencuba baju..kekekeke. suka baju no 1 tapi perut nampak sangat. Begitu juga baju kedua dan ketiga. In the end baju ke 4 je grab...kemudian sempat juga beli biskut tambah susu keluaran Lunatots.





Dah sempat pulak grab berus botol dan Zcat tiba2 nak beli Baby On Board signboard belakang kereta lak..selalu tak mahu. Comel katanya. Yolahhh...memang comel.

Akhirnya tak dapat ke Fabulous Mom sebab dah lewat nak kejar buka puasa. Sempat la beli Krispy Kreme.

Malam ada agenda lain lak.

Related Articles

1 comments:

  1. Beb. Kat amcorp mall aras 2 de butik nama aqeela. Situ de jual baju peegnant & nursing ala2 yg color oren ko pakai tu. Bju pregnant plus nursing aku bli kt situ je. Dia ada online gak. Pas tu baju kerja or outing , ko add ig calomera. Bju nursing dia ok. Kain dia selesa la

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...