In

cuba-cuba lupakan dia

puas dah aku cuba2..,cuba2 aku ni dah nak masuk 2 thn...boleh mereng gak kalau pikir balik..kalau aku listkan bbrp perkara yg aku buat utk lupakan dia dan benda2 yg aku buat mcm aku sbnrnya tanak lupakan dia..sama je jumlahnye....

aku benci entry ni.. tp aku nak luahkan gak sebab aku tgh laapaaarr...bila lapa kepala aku pening..dan bile lapar pening mcm ni aku teringat dia..kalau keluar dating, bila lapar dia mesti carikan tmpt makan best...skrg aku kena cari sendiri..aku cuba order piza secara online tp aku mls nak register..aku x dpt pikir apa2 dah..pikiran aku dah tak betul..perut aku tgh bunyi2..aku patut minum soy bio protein aku tu..dah le mahal nak mampos tp aku suke skip2 minum padahal aku tau ia baik utk kesihatan aku..

spjg minggu ni aku byk surf website pulau2..aku choose pulau perhentian dan terus copy link terus msg kat inbox dia..sebelum hari tu aku chating dgn dia kat YM pastu aku tanya2 dia pasal cuti2 mesia..dia kata takde geng..kwn2 dia selalu cancel last2..tu dia bengang..aku pun tak smbg ckp dah dgn dia dlm YM..

aku msg dlm inbox facebook dia sbb aku tamoo nampak sgt aku masih terhegeh2 nak tepek pertanyaan aku kat wall dia..kendian bila aku masih dok sibuk2 bloghoping blogger of this month - chuckei..aku tgk aku dpt reply msg kat facebook.. aku pun bukak tgk dia bls..

"ok.. bila nak pegi ? nak ikut.... dah lama x pegi snorkeling la.. uwaaa . Nak lagi selesa n baru.. bubu. how much ? Sana dia mmg rumah kayu jerk.. untuk tido mlm .. siang bogel kat luar. try look for matahari.
Mkn tgh hari gi mkn kat Kg Nelayan baru beh!!"

owh owh dia nak iku aku pergi bercuti padahal aku tak ajak pun...sumpah..
last time kitorg bercuti besama masa zaman sayang2 la..tahun 2007 dah lama siott time tu pergi 4 orgla..keji tak org kat pulau tu ingat kitorg sewa chalet dgn kapel masing2..giler nak mampos..dia tdo dgn bofren kawan baik aku la dowh..pastu bila dah break off tu dia pun penah ajak aku ikut cuti kat pulau perhentian thn 2008 bulan mei..tp dat day dia sampai pulau, baby aku sampai...aku pun dibgtau dah lambat..dia ni mmg suke redah je offer ajak ikut time2 tak sesuwai plak tu aku kena odit lagi...

so skrg ni camner...?hahahah takpe ke dia ikut..aku jwb je.. the more the merrier..ceh...tak guna ko Anis masih tunggu dia lagi ke? tak kesian kat lelaki lain yg nak approach ko..ke kau tak kesal nanti ada laki lagi baik baru nak approach ko bila baca entry ni trs hilang minat dia kat ko..tuala ko takde bofren takpe lagi..kalau tak kawen2 gak sbb masih chentakan ex bf ko caner..sengal..dah kena basuh dgn clorox oleh kwn2 pun masih tak jln... Ya Allah tunjukkan aku jalan..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

aku bertunang..bukan!!!!aku bernuffnang laa

setelah beberapa hari aku mencoba..dan setelah beberapa bulan Mimi menyuruh aku bernuffnang...aku pun dgn gaya slow bodoh menggoogle mencari nuffnang website...

kena berdaftarla dulu sbg penulis blog....ni yang aku mls ni..tp aku daftarla..tu pun pas mimi kuarkan entry nuffnang dah bg dia cek kesan dari dia suker berblog..gitew..kisahnya aku berblog sejak tahun 2006, tp sejak opis block internet, aku pun termati kejap minat tak seberapa handal aku nie...kisahnya 2008 aku hidup tanpa internet, bley menekan perasaan gakla..plak2 time tu aku kena hidup berdikari....uhuhuhuhu..sedih siottt...


kendian dgn adanya my LENOVO, aku pun melanggan W1max wireless utk menghapdatekan diri aku dlm ilmu IT..maka dgn lancarnya aku berblog blk..

kegilaan aku bertambah2 dgn gajet kamera digital aku yg dah out of market tp selagi boleh gunekan..gunekan sehingga lens nya tak boleh keluar lg..haha..tambah plak dgn my SONY ERICSSON henpon..walaupun cume 2mp tp gambar clear..most of my pic yg takde date tu guna henpon kamera jek...


kepada kwn2 yg baru nak berblog dan nak cr duit sikit2 melalui nuffnang, even aku takde satu sen pun lagi....aku bg korg tips sketla..tp url address jek..yg len2 korg kena blaja gak sungguh2 mcm aku...aku bukan dengki, tp bila korg bersusah payah..akhirnya korg bley bangga dgn pencapaian ilmu korg....

k...kalau ble kena buka gmail@google dulu ek if uolls nak gune blogspot...browser laju guna mozilla firefox la..google chrome best gak tp aku tak ske...hehe..

http://www.nuffnang.com.my/ - daftar jadi blogger dulu okeh...
selamat bernuffnang dan berblog....sila..sila....

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Check your receipt after pay...!!!A MUST!

last week i went to Giant APSC to buy powder milk. well, i like to drink instant Dutch Lady full cream milk instead if regular and low fat ones. so i took 1 packet and pay with Gardenia bread. on the way to go home i read back what i pay for. so it mention the DL Regular milk 700gm for RM14.29.. er..i thought i bought DL instant milk 600gm and it should be less price. never mind, i said to myself tomorrow i going back again to Giant.

i asking the cashier about the matters. she scan the bar code and the price showing RM14.29. i asking her to go to the rack to make sure the price again. because i feel something was wrong. when she came back she said all the milk is the same price. i am thinking that yesterday when i took the milk i saw another price about RM12++ for instant milk..which is i always pay that price when i purchase at the other stores. because i am lazy to fight for different RM2++ i just walk away..and saying to myself..next time i am not gonna buy my groceries at this store again..huh!!!

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Mydin Mall, Planetarium &Tanjung Bidara

Melaka, 11-13 December 2009 Friday till Sunday

Jalan2 ke Melaka lagi.....nasibla Melaka dkt dgn KL..2 jam je dah sampai mcm aku blk kg je....hehe..okeh kali ni tak banyak tempat pergi sbb tatau nak pergi mana..kalai ni jugak kak Pa & 3 anaknya ikut bersama...ammar, dina & baby. abg lut, kak aya & mak keta lain..myvi ta muat kekekeke...

Jumaat lepas asar kitorg pun bertolakla...alalalala kak Pa jadi co-pilot plak disuruhnya masuk jln kg keluar tol Pedas.. okla..not bad tol kena RM7.90 je dr Plaza Bangi...haha..kelakar mestila ada sesat2..co-pilot bkn penah drive pun..ikut guts sendiri je sebab kg suami kat Bintangor..dah ke arah Merlimau..last2 kitorg tembus Masjid Tanah so tak masukla lebuhraya AMJ mcm biasa...if keluar ikut Alor Gajah..okla...new lane ok gak cuma pusing2la..pening..haha
sampai rumah yome dah magrib, driver ngantuk..terus zZzzZZzz....siap bebel kat adik soh basuh bilik air dia, hehe barula nak mandi..chet chet...adik ipar Kema takde pergi kursus 2 minggu, jadi Yome dgn Aina je tinggal...ke hulu ke hilir dgn Aina...pergi surau pun dgn Aina..hehe..

esoknya lepas zuhur baru nak gerak..so kitorg pun pergi Mydin Mall yg besarla sgt2 tu..terbesar di Malaysia..so mcm2 aksi kat Mydin Mall dirakamkan...mari2 lihat gambar...


bapak, kita nak pergi shopping ye??

i suke spek ni...u look purple la bapak..
suasana dlm Mydin Mall
food court
4 sepupu didepan planetarium Melaka
ammar, dina, aina & baby

makcik glamer dgn anak2 buahnye...hehe
haha...what a happy moment

selepas puas bergambar di planetarium-masuk tak pun..mcm tak berbaloi jek...haha..kami bertolak ke Tanjung Bidara..kak Ya & abg Lut dah pun balik masa kami lepak2 di Mydin Mall lagi sebab ada hal dgn komuniti besok.


baby fall asleep on the way to Tanjung Bidara





hari ahad dah bersiap2 nak balik.tp sebelum tu pergi air panas tanjung gadek sebab Yome nak rendam air panas jap..tp ramaila org..jd kitorg dtg tgk2 je...


sebelum balik pergi minum abc dulu, ttbe ternampak kopi nia..aku konpius..hehe..kalau sape2 minum akan beraksi mcm kucing galak ke? kekekee..

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Sushi King

Venue; Ampang Point, 21 January 2010, Thursday

terasa diri Jepun pulak hari ni..mari2 pergi Sushi King...ni semua Lyn la..keje nak makan sedap jek..kau lupa ke dah hujung bulan? nak melantak sedap je molot tu kan....kang takde duit diamla makan je kat food court ampang point tu hahahaa...layan beb..aku dah jatuh chenta dgn sushi...walawehhhh
glass from luminarc okay...gelas mahal neh....patut pun mahal air neh..RM8.90

sushi dibalut Kraft cheese..sedap..RM5.00

nampak macam makan rumput kapet je..tp yg ini mmg sedap..RM3.00

sedap giler yg ni sehingga aku tanak share dgn sape2 pun..RM5.00 sushi with scallop


ini mcm ikan balut tepung, Lyn balun sampai 2 plate


kicap pekat dan kicap cair...what must i say, ...aku sampai hirup kicap ni sedap sgt...sorry...kicap octopus sushi amat masin..ini sgt tasty..


apa ni...?


erm...

oleh-oleh dari sushi king...daftar jd pemegang kad diskaun, byr RM20.00 dpt 2 baucer diskaun RM20.00 dan kalendar 2010 dan bekas chili powder & toothpick...cute kan..boleh mkn sushi lagi..yeay...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Taiwan House

Venue; APSC la...,20 January 2010, Wednesday

terasa nak makan beef glass noodle..marilah..ayuh kita pergi makan2 kat sini..terasa di Taiwan ke? tak mungkin..yang pasti takde tax ok...layan jelah aku bab memncuba makanan, sila serah tugas..manala aku tak gemok pastu bising pulak ek...hehe..semua satu meal harga RM10.50 termasuk minuman teh cina/kopi/coke/sprite..tapi..aku punya RM12.90...

glass noodle with fishball

glass noodle with fishball in soup

glass noodle with chicken

glass noodle with beef

glass noodle with fish nuggets..ni aku punyala..hehe

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

The RedDISH of Kenny Rogers Roaster

Venue; KRR Ampang Point, 13 January 2010, Wednesday

i just got email from kak Lyn regarding about that KRR will have its Red Day.. is all about to wear some red on that day..anything red, and must be easy to see!! (so who wear red lingerie..how ah?..haha) than you can get another free meal (same dish+same price) when you go to KRR that day ONLY! so we plan to wear read...so the staff of nadingroup came about 18pax..can you guys handle us??


how pity i am to look Ulfa's face like that..she so hungry...and the waitress still not come yet..

these 2 girls Lyn & Nadia smiling face reaction to the late service??how come!!!!


other site table..they wear blue pale shirt still got half price..how come?? ~bcoz they also our team..~

while i am not talking anything..i am good girl..

after got meals..all silent..huh!

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Penang Local Favourite

Venue; Great Eastern Mall, Jalan Ampang, 8 January 2010 Friday

hola!!!again my cuba2 masakan...asalnya kami nak ke Wangsa Walk Mall yang baru dibuka...malangnya dgn jammed yg boleh tahan jugakla aku berkali2 tekan brek sepanjang jalan ampang...maka aku buat keputusan ke GE Mall je sebab perut dah lapar...ada pulak penumpang yg dah bising perut pedih..adoiiiii

so nak masuk Cozy tapi penuh pulak manusia..tau2 jelah kat sini nak mkn pun kena beratur untuk dptkan tempat duduk..ok..next restaurant jelah yer..

maka ternampakla satu restoran baru..apa lagi...mari cuba2..kot2 sedap...the menu, the chair & the driver

driver's choice - penang char kuew tiaw
aksi je lebih neh...

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

AVATAR 3D

Venue; signature, The Garden- 17 January 2010 Sunday

after several time trying to get ticket to watch this movie...at the end Zcat pay for my ticks..not at common area...ohh signature! this is my 1st time watching movie at this kinda expensive place..thank to you..





ok, before that, as usual pics as prove..look clearly at the time of purchase..!



before watching the movie, we walk through the garden 1st at 6th floor nearby to the parking area..lets have some nice view and breathe good air..huha





Avatar, just won for best film for year 2009 & best director-James Cameroon. his imagination is far beyond from the other director..again, yes this is the best film, definitely!

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

Comments

Weekly Popular

loading...