In

Mydin Mall, Planetarium &Tanjung Bidara

Melaka, 11-13 December 2009 Friday till Sunday

Jalan2 ke Melaka lagi.....nasibla Melaka dkt dgn KL..2 jam je dah sampai mcm aku blk kg je....hehe..okeh kali ni tak banyak tempat pergi sbb tatau nak pergi mana..kalai ni jugak kak Pa & 3 anaknya ikut bersama...ammar, dina & baby. abg lut, kak aya & mak keta lain..myvi ta muat kekekeke...

Jumaat lepas asar kitorg pun bertolakla...alalalala kak Pa jadi co-pilot plak disuruhnya masuk jln kg keluar tol Pedas.. okla..not bad tol kena RM7.90 je dr Plaza Bangi...haha..kelakar mestila ada sesat2..co-pilot bkn penah drive pun..ikut guts sendiri je sebab kg suami kat Bintangor..dah ke arah Merlimau..last2 kitorg tembus Masjid Tanah so tak masukla lebuhraya AMJ mcm biasa...if keluar ikut Alor Gajah..okla...new lane ok gak cuma pusing2la..pening..haha
sampai rumah yome dah magrib, driver ngantuk..terus zZzzZZzz....siap bebel kat adik soh basuh bilik air dia, hehe barula nak mandi..chet chet...adik ipar Kema takde pergi kursus 2 minggu, jadi Yome dgn Aina je tinggal...ke hulu ke hilir dgn Aina...pergi surau pun dgn Aina..hehe..

esoknya lepas zuhur baru nak gerak..so kitorg pun pergi Mydin Mall yg besarla sgt2 tu..terbesar di Malaysia..so mcm2 aksi kat Mydin Mall dirakamkan...mari2 lihat gambar...


bapak, kita nak pergi shopping ye??

i suke spek ni...u look purple la bapak..
suasana dlm Mydin Mall
food court
4 sepupu didepan planetarium Melaka
ammar, dina, aina & baby

makcik glamer dgn anak2 buahnye...hehe
haha...what a happy moment

selepas puas bergambar di planetarium-masuk tak pun..mcm tak berbaloi jek...haha..kami bertolak ke Tanjung Bidara..kak Ya & abg Lut dah pun balik masa kami lepak2 di Mydin Mall lagi sebab ada hal dgn komuniti besok.


baby fall asleep on the way to Tanjung Bidara





hari ahad dah bersiap2 nak balik.tp sebelum tu pergi air panas tanjung gadek sebab Yome nak rendam air panas jap..tp ramaila org..jd kitorg dtg tgk2 je...


sebelum balik pergi minum abc dulu, ttbe ternampak kopi nia..aku konpius..hehe..kalau sape2 minum akan beraksi mcm kucing galak ke? kekekee..

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...