In

20 Ramadhan 1436H - Dapat Gaji Dah.....

Dapat gaji dah....kalah orang gomen (kalau ikut masa).

Jadi surirumah ni macam2 boleh jadi. Kerja yang semestinya wajib dan tanggung sebagai isteri dan ibu. Masa bekerja dulu kelam kabut balik semua nak sediakan juadah. Nak cuci kain..nak mandikan anak. Nak kena prepare masakan anak.

Tapi sekarang dah tambah kena prepare makanan seisi rumah. Sebab dah tak makan kat luar. Encik Sebelah kata weekend i tak mahu u masak. Hihi. Kalau ada hari biasa tak mahu masak pun boleh cakap je.

Tapi aku suka je masak. Dan tengok mood aku juadah boleh jadi macam2. Sibukla.cari resipi kat internet walhal ada je buku2 resipi.

Untuk masakan Aqlan aku selalj ikut style Barat. Ye anak ni suka makanan barat. Jadi kita masak veggie patty. Kita masak mac and cheese. Kita masak pancake. Dan kita rasa bahan2 masakan diorang agak menyihatkan.

Tapi masakan Asia tentulah sup ayam dan Timur Tengah pula dia suka makan nasi beriani. Amboi kalau kasi nasi Saba tu laju je dia makan.

Eh berbalik pada dapat gaji...ah...kita dapat duit poket seminggu RM50. Itu memang dah diberi sejak jadi isteri. Tapi kali ni ada tambahan sebab jaga Aqlan. Hurmmm?

Walaupun tak sebanyak gaji akhir tapi adalah juga duit poket. Terus kepala ting ting ting nak beli itu ini. Which is mostly nak cantikkan diri yang dah tak bermaya ni.

Maybe pedicure dan medicure. Maybe urutan dan mandi kopi. Atau mandi susu. Argh takde geng la....

Related Articles

3 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...