In

7 Syawal 1436H - Hari Pernikahan Dan Kenduri Dia

Fahada. Lama dah kenal dia ni. Sejak tahun 2009 kot. Lepas dia dapat kerja lain kami still contact.

Jadi nak meraikan pernikahan dia sebab tu kami sampai ke Sungai Petani. Dan sebab itulah cuti raya Encik Sebelah panjang sekali..aku takde cuti....memang tak kerja katanya.

Jadi pagi2  kami pergi tapi dengan keadaan teragak2 tapi aku tetap nak pergi. Teragak sebab Aqlan masih sakit perut. Tapi keyakinan tinggi jadi sampailah kami ke Masjid Taman Ria.

Masa sampai semua tetamu dah duduk. Pengantin tengah kena test nikah. Oklah tak lewatla sangat.

Fahada dinikahkan dengan sekali lafaz je. Alhamdulillah. Selesai. Dialah yang terakhir kawin dalam geng2 serumah dia.

Selepas majlis memangla bergambar sikit dan kami ingat nak pergi cari makanan je. Tapi bapak dan mak dia suruh kami datang rumah makan tengahari. Lama lagi tapi kami pergi jugalah dah diajak berkali2tak elok tolak. Bapak fahada ni pulak suka naaa borak dengan Encik Sebelah. Dah macam kawan2 pulak. Maklum kami warga belia..tua..





Makan tengahari lauk kampung yang special. Lagi sekali bapak fahada ni beria tunjuk lauk Kedah suruh kami cuba. Yelah kami cubalah ni...adoi ramah mesra dan aki jadi serba salah lak. Sekali dia pun duduk semeja dengan kami. Aku lak baru nak gosip dengan fahada. Haaa husband fahada meja lain. Lawak. Tapi bila tengok seorang bapa tu makan dengan anak dara dia yanh baru dinikahkan dan sedikit nasihat dan usikan amat deep memori tu. Nape aku tak ambil gambar..time tu punya memori susah nak dapat dah. Anak aku lak biasalah dah pakai sandal asyik ke hulur ke hilir. Lantai pulak masih berpasir.

Lepas dah habis makan kami balik. Bapak dia pesan suruh datang malam sebab makanan lain dan lagi banyak. Amboiii.

Malamnya kami pun datang lambat dan hampir tak datang je sebab aqlan masih sakit perut. Tapi dengan izin Allah bila pergi dia langsung tak mengadu semua. Dia mana tahu mengadu. Of coz lah melalak terus bila sakitnya datang.

Kami datang makanan pun tak banyak lauk. Tapi ada sate. Sedap. Aku tak enjoy makan sebenarnya sebab Aqlan. Kalau tak aku memang tibai habis. Bukan senang nak dapat makan lauk kenduri sedap. Jauh pulak tu.


Sakit perut pun kalau nak ambil gambar senyum je..ke sengih?

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...