In

16 Ramadhan 1436H - Dia Ngidam Durian

Dah sejak makan durian last week kat SS2 tapi sebenarnya tempat tu dah berpindah, minggu ni nak makan kat area rumah je. Dekat sikit.

Jam 11 malam kami p Tesco Ampang dulu. Beli apa yang patut dan baru pergi makan durian kat tepi jalan Taman Cempaka tu. Dekat2 dengan Petronas.

Encik Sebelah la yang nak makan sangat. Aku layankan aje.

Kami ambi hanya sebiji buah durian. Sebiji je. Kedek? Takdelah..nak lepas makan je. Tu pun dah kena RM50++. Aku makanlah beberapa ulas. Sedap weh..ada macam2 pilihan. Dia pilih Musang King.

Ok itu sebab makan sebiji je. Haha. Cukupla kang panas esok masih berpuasa. Dia macam nak lagi aku tanya balik. Kemudian tak jadi sebab isteri dia ni concern tentang kesihatan dia...

Dah umur 40+ kenalah jaga diri tu. Anak sorang je. Kecil lagi. Isteri pula tak lama lagi baru cecah 40 dan belum tentu boleh lahirkan zuriat lagi. Tambah pula tak kerja nak menanggung perbelanjaan balik kampung raya ni banyak.

Kami tetap balik kampung kat Taiping nun. Nasib baik Mak balik raya rumah kaka kat Penang so dekat jelah nak jumpa Mak. Tak balik Koyan lah tahun ni.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...