Friday, October 13, 2017

Makan Tak Berselera..

Sejak sakit tangan ni nak masak pun agak sakit bila kacau2 tu. Nak angkat periuk lagilah. Sudahnya hari2 makan roti dengan jem atau mentega kacan g. Bila laki balik kerja adalah yanh ditapaukannya. Tapi lama2 naik jelak makan. Sebab rasa masakan sendiri lebih menggembirakan. Kalau tak gembira memang tak makanlah kan.

Kesian juga pada anak asyik makan roti. Teman aku sakit sekali. Jadi cuba jugalah masak nasi ayam hari ni. Sebab itulah nasi paling dia gemar. Dan senang aku masak campak2 je.

Kalau ikut aku sorang2 memang aku tak masakla. Takpe hadap roti je. Eh kalau dia takde aku masih kerja makan gajilah kot. Alhamdulillah ada dia. Jadi sebab dia aku masakla juga..sambil2 tunggu parcel aku sampai..manalah orang pejabat pos ni.


Update setelah siap nasi ayam dijerang dan ayam direndam dalam 4 jenis sos.


Ok tengah2 nak marinate ayam tiba2 ada hon2. Eh poslaju datang dengan van. Hujan memang turun sepanjang pagi..sebab tu naik van kot. Tak pernahnya aku tengok diorang ni sampai. Selalu dapat nota consignment je suruh amik parcel kat pejabat pos batu 14. Jauh tu. Maka terkocoh2la aku keluar rumah nak ambik parcel. Yeay.


Ada je model tambahan kat sebelah tu.πŸ˜„

6 comments:

  1. laa kenapa mak tak enterprem model sebelahan tuu., hehe2

    ReplyDelete
  2. sian model tambahan kena crop hahaa.. semoga cepat sembuh ye babe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde crop. Itulah gambar sebenar. Dia yang penting sedikit diri dia termasuk.

      Delete
  3. salam .. p klinik/hospital dah ke beb?? kwn2 opis i , ramai jg yg kena carpal tunnel.. sampai dpt guard... take care babe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap ok kejap tak. Lupa beli wrist guard tulah...doktor tu kata if tak jalan ubat dia bagi dia nak keluarkan surat suruh buat scan MRI. Bunyi cam serius je.😣😣😣

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.