Sunday, November 15, 2015

Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke 3

1 Muharam dah sambut...15 November pun nak sambut. Haruslah. Alangkah gembiranya menggunakan kedua-dua kalendar. Hijrah dan Masihi.

Bila belek balik blog tahun 2012, tahun kami menikah..aku tak cerita pun..hahaha. Begitulah sibuknya membuat persiapan pernikahan dan resepsi sendiri tanpa bantuan ahli keluarga. Bantuan kewangan dari mak ada. Bantuan tolong rebuskan telur asin bunga pahar ada. Hehe. Yang lain2 semua plan sendiri. Phew. Rasa dewasa sangatla..

Maybe dah tiba masanya mendedahkan jumlah wang dihabiskan. Bukan untuk menunjuk riak tapi nak menunjukkan bagaimana nak berjimat dan menyimpan wang untuk berkahwin jika tak ada sponsor ibu bapa ya. Kahwin umur 36 memang la lain, tak sama umur 23 tu, confirm tak mampu dari segi kewangan dan kematangan pun kurang.

Hehehe..aku umur 20s memang takde hati nak kahwin. Umur dah masuk 30 baru bersedia. Dah bersedia takde yang sesuai pulak. Maklum nak pilih pasangan hidup lebih detail dari memilih ikan di pasar.

I love you Adzman Shah..muah muah..

Dengan ahli keluarga abang choi. Haaa cukup kau 10 orang anak.

Okay ni blog aku korang yang baca takyah nak buat mimik nak muntah. Yang ada laki tahulah camna kalau dah kahwin tu sebaya umur time aku. Kekekeke.

Alhamdulillah dah ada anak seorang. Dapat tepis soalan bila nak dapat anak...kau tanya nombor 2 ko siap...ko ingat tak sakit kena czer.? Ni bukan emosi. Ni realiti. Sampai sekarang bila diingat tempoh mengandung dan berpantang aku memang seriau jekk. Berapa kali mc berapa kali jumpa doktor sakit puan.

Aqlan Shah nape muka cam Gu Jun Pyo lakonan Lee Min Ho ni..rambut kerinting aktor tu dalam drama Boys Over Flower.


Ahahaha..tulah perbandingan cuba dibuat. Hakikat sebenarnya kita suka kalau anak lelaki kita rambut kerinting.

Previous Post
Next Post

About Author

10 comments:

  1. hahaha statement last tu aku memang tak bole blah hahahahah

    ReplyDelete
  2. aku pun tak sanggup salan no.2..tapi aku dah ready..huhu..bela kucing je la...hahaha..happy annivesary fren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nak no 2 tak dapat lagi bela kucing pun jadilah buat kawan si fayel tu ek

      Delete
  3. selamat ulang tahun perkahwinan anis, kak ana singgah petang ke sini dari anajingga.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak ana. Singgah mestilah baru ramai kawan.

      Delete
  4. ALHAMDULILAHH... semoga berkekalan..

    akak lama gak dah rasanya. heee.. sampai lupa anniversary..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.