Saturday, November 28, 2015

Warung Cikgu Akhirnya Sampai Jua Tapi...

Setelah baca di blog anajingga.com, kami teringin nak pergi try. Lagipun kalau ikut lokasi tak jauh pun dari rumah kami. So malam kami lapar nak pergilah. Lauk kenduri dah habis hadam.

On the way ke sana Aqlan tidur. Aku siap dah angkut dia masuk kedai dan pekerja kedai dah lap meja. Laki pun dah ambil baby chair Ikea tu..tapi..

Sebab kesian pada aku nanti kena dokong dia sepanjang menjamah perut. Maka kami tapau aje sudahnya. Makan kat rumah la.



Bungkus coconut shake dan nasi bungkus ayam cincang special. Sempat juga ke McDonald's drive thru order nuggets dan big Mac yang dah tak BIG tu.

Sampai rumah tidurkan Aqlan balik. Pastu baru makan. Tak ambil gambar nasi sebab handphone aku ni buat baby alarm. In case dia menangis kami akan dapat panggilan ke handphone Abah dia. Oh yaaa Aqlan panggil papa dia Abah. So kenalah Adzman tukar bahasakan diri jadi Abah. Never call Papa. Aku ada gak dipanggil Ma..ma..

Nasi dia....mengimbau nasi kenduri zaman kanak2 dulu. Telling you the truth..anything yang mengingatkan pada zaman kanak2 WIN!!!

So next time kami nak pergi siang pulak. Nak rasa ABC. Nak minum air kelapa baldi. Haa.
Previous Post
Next Post

About Author

0 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.