first time aku masak ayam kapitan ni. masak malam raya ke-2 sebab kerutup daging aku dah habis. meskipun esoknya kak ma nak masak nasi dagang tapi aku rasa macam tak cukup je nanti. lepas kehadiran kak ted & family dah bertambah lagi 5 orang. ahli sudah 26 orang. yang makan tak tidur tu dah bedal kerutup dan rendang ayam.
bahan2 mudah je nak dapat sebab tu aku sanggup nak masak.
ayam 1 ekor dipotong 12, tapi sebab aku ni dah ada yang tolong potongkan, tak tahu berapa belas daaa..lepas masukkan ayam tu tutup dengan penutup periuk selama 15 minit - macam marinate. |
kemudian aku pun ratah nak rasa ayam dah masak belum....percubaan pertama kata kakak2 kurang garam..aku ok jek...huhu |
alhamdulillah habis. itu yang penting bagi aku. tak membazir.
0 ulasan:
Catat Ulasan
Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.
Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.
Komen spam akan dibuang serta-merta.