Khamis, 23 Ogos 2012

Sandwich Ala Hotel Katanya

selain sarapan pagi nasi dagang, kuah ikan tongkol dan ayam kapitan dimakan bersama nasi, kami juga ada makan sandwich buatan kakak ipar aku kak hasni dan abang bad. katanya style hotel. meh aku nak tengok.

roti dibuang kulit

sardin dalam tin dicampur dengan bawang yang duhiris halus2. kena masak dulu bukan mentah2

tepung gandum yang dicampur dengan sedikit air untuk dibuat gam




gam tepung disapu pada permukaan roti



opps sebelum tu roti kena lenyek kasi leper dulu baru disapu gam tepung dan dibubuh inti sardin. gulung lepas tu buat macam abang aku ni la...

ini untuk elak sardin dari terkeluar


goreng dan makan panas2. aku makan 2 jek..tak cukup walaupun 2 bungkus roti besar digunakan. gambar dah siap goreng takdela...dah kena ngapppp!!

6 ulasan:

  1. Anak2 kakcik pun suka kalau kakcik buat roti sardin macam tu. Kakcik tak guna tepung, cuma guna telur untuk gamkan tepi roti saja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. last time saya buat terbuka. now dah tahu cara2nya. hehehe

      Padam
  2. good idea ni...leh buat se open house nanti ehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah sempena CK balik JB ek...buat jgn tak buat..adik & abang bolehla tolong..

      Padam

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.