In

Tambahan Insuran Malapetaka

oh dah nak renew roadtax. my car insurance dah siap bayar. JPJ pun dah lulus, maksudnta takde saman? ngeh ngeh ngeh..

sebelum beli insuran untuk tahun ke-5 ni aku ada tanya pada agent insuran untuk banjir..yelah sekarang kan malapetaka banyak. banjir kilat, pokok tumbang, petir bagai. kalau ambil insurance biasa memang tiada cover kalau terkena. Nauzubillahimnzholik.

jadi agent bagitahu kena bayar RM175. okaylah kan..dari kereta kau musnah tak dapat claim. mahu nangis. beli kereta walaupun local je. tapi itu jelah yang termampu.

jadi kawan2 yang baru nak renew roadtax insurance tu, jangan lupa tanya agent harga berapa untuk tambahan malapetaka. 

aku ambil dari RHB, sebab dah loan pun RHB. jadi dapat diskaun tambahan. sukaaaaaa....

Related Articles

3 comments:

  1. ala...acu baru je renew aritu
    x tau lak ada insurans malapetaka nie :(

    ReplyDelete
  2. acu boleh tambah option baru. cuba tanya agent.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...